עזרה בבקשה!!!!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה!!!!!!
    תהילה
    19/02/2010

שלום למומחים העונים.

אני ובן הזוג שלי יצאנו כ 7 חודשים.

מתוכם רוב הקשר גרנו יחד.

כעת נפרדנו לפני מס' ימים (בגלל מריבה די שטותית, שנגע לנושא יחסי המין בינינו)

הוא סירב לגמור בפנים על אף שאני כן רציתי כי אין שום בעיה בכך כייון שיש לנו אמצעי מניעה (פחד שלו).

לבסוף שנינו נשארנו לא מסופקים וכעוסים. ואני שהרגשתי שסוף סוף אני מצליחה להיות מסופקת(מה שלא תמיד קורה) התאכזבתי ובלהט הרגע אמרתי דברים קשים כמו אתה מניאק! אני שונאת אותך! איזה 0 יצאת וכו.

חברי לא הגיב על דבריי ואמר שאם כ"כ רע לי אקח את חפציי ואעזוב.

הוא החל להוציא את החפצים ואף פיזר שקיות מסביבי.

לבסוף לקחתי את דבריי על אף שהתנצלתי על הדברים הפוגעים בטלפון בע"פ ובהודעת SMS הוא סרב לפתוח דיון וטען שהחלטתו הינה סופית

במהלך הפרידה הוא אמר שהוא לא בנוי לזוגיות הנה הוא ראה וזה לא עשה לו טוב(על אף שבהרבה רגעים ומקרים הוא כן הודה שהרגיש מאושר.

טען שכרגע הוא רק רוצה להיות לבד ואת השקט שלו.

הוא טען שהוא חושב מהראש ולא מהלב, ביקש שלא אחכה לו. כיוון שהוא אדם רציונלי,שרגיל לחיות לבד וצריך את השקט שלו. ולא מסוגל לחיות עם עוד מישהו.

יש לו בעיה וסיכמנו שהוא ייחל ללכת לטיפול פסיכולוגי כדי לדבר על הדברים שבפנים ועל האורח חיים שהוא מגיע ממנו

אני הייתי חילוניה בשנותי הצעירות לאחר מכן חזרתי בתשובה היום אני מגדירה עצמי מסורתית.\

הוא מגיע מעולם חרדי סגור ביותר

לעולם לא היתה לו כתובת לפנות אליה והוא חי בזכות עצמו בלי לדבר על כלום עם איש

הוא עצור ומאופק ולא חושף את רגשותיו.

אנחנו מרבים לריב הרבה אני מודה שאני לא טיפוס קל

אני אובססיבית ורכושנית ורבה איתו אפילו על פרטים קטנים אני מנסה להשתנות

אבל כמה שהוא אומר לי צאי עם חברות אני בוחרת להישאר בבית ולא לבלות במחיצתן

הסברתי לו שככה זה זוגיות תמיד יש מריבות וחיכוכים ואי אפשר תמיד תמיד להיו מאושר אמר שזה לא מתאים לו ושלא צריך שיאהבו אותו(לראשונה הוא הרגיש זאת כאשר פגש אותי)

אני שבורה ומיוסרת הוא גם טוען שלא מעוניין להיא ילדים ולא רואה עצמו מתחתן(הוא לא רוצה המשכיות ולא מוכן לקחת אחריות על גידול ילד שמא יקרה לו דבר כמו שקרה לו עצמו שלילד יקרה משהו יהיה לו רע והוא לא ידע זאת לא יחוש בכך.

האם יש לנו עתיד?

\האם אוכל להחזיר אותו אלי?

איך פותרים את הבעיות הללו וברור שיש בעיות

אך גם יש אהבה גדולה מ2 הצדדים

הוא חכם ויפה ויש לו נשמה טהורה ואני לא רוצה לוותר עליו ועל הזוגיות הנפלאה הזאת.

לתשובתכם אודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה!!!!!!

הוספת תגובה

• שכחתי לציין פרט חשוב

תהילה
    19/02/2010

הבחור יצא בשאלה לפני כשנה וחצי שנתיים. ומשפחתו אף אינה יודעת זאת כיום הוא אדם חילוני לגמרי, אך עדיין נאלץ להתנהג כחרדי לעיתים כאשר מגיע לבית הוריו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהילה יקרה

עדה מורג
    20/02/2010

"האם יש לנו עתיד?" - את שואלת....
    אנחנו בפורום האימון לא עוסקים בנבואות....כל מה שאנחנו יכולים לעשות עבורך זה להחזיר את המיקוד לעצמך, לאמונות שחוסמות אותך, לעבודה הפנימית שדרכה תוכלי להתקדם למקום של זוגיות
    טובה ומספקת עבורך.

תרשי לי להתעלם מכל הפרטים שאת מספרת על בן זוגך....- זה שלו ולא הוא הפונה לעזרה.
    בואי נתבונן רגע באמונות שלך המשתקפות מדבריך:

"אני אובססיבית ורכושנית ורבה איתו אפילו על פרטים קטנים אני מנסה להשתנות"
    אני מוקירה אותך על שאת מזהה את הקושי הזה וכל הכבוד שאת מנסה להשתנות...
    אני רוצה לשאול אותך - אובססיבית למה? רכושנית למה?
    האם את יכולה להיות רכושנית על בן זוג?
    איך את מנסה להשתנות?

"אבל כמה שהוא אומר לי צאי עם חברות אני בוחרת להישאר בבית ולא לבלות במחיצתן"
    הוא מציע לך חופש ופעילות חברתית - אולי כדי לזכות במעט שקט שבלבד - ואת מסרבת.
    מה זה אומר עליך?
    האם זה חלק מהאובססיה שלא להשאירו לבד?

"הסברתי לו שככה זה זוגיות תמיד יש מריבות וחיכוכים ואי אפשר תמיד תמיד להיות מאושר "
    מאיפה את יודעת את זה?
    האם את יכולה לתאר לעצמך זוגיות נטולת מאבקים?
    איך היית רוצה לראות את הזוגיות שלכם בחלום הורוד ביותר?
    מהו חלקך בחלום הזה?

"הוא חכם ויפה ויש לו נשמה טהורה ואני לא רוצה לוותר עליו ועל הזוגיות הנפלאה הזאת"
    תהילה יקרה, אין ספק שהתמונה שאת מציירת מורכבת ולא פשוטה לאור חוויות החיים שלכם,
    אם זה אכן נכון.....אם אכן יש אהבה ואת לא רוצה לוותר עליה .....אני מזמינה אותך
    לסמוך על האהבה, אם האיש שלך - הוא יהיה שלך גם מחר, מחרתיים ובעוד שנה,
    אך רכושנות ואובססיביות הן רק מכשול להשגת החלום שלך.
    זה נכון ששני הצדדים אמורים "לעבוד " על זוגיות אך אני מבטיחה לך שאם את תצליחי לעשות שינוי חיובי קטן כלפיו - בן זוגך יגיב בהתאם.

בנוסף אני מזמינה אותך להתבונן בעיניים פקוחות על הזוגיות הזו.
    האם אכן פילוסופית החיים של בן זוגך מתאימה לך?
    האם תוותרי על אמהות למענו?
    יש קווים אדומים שאותם לא תרצי לחצות.....מהם הקויים האדומים שלך כאשר את חושבת על עתיד משותף?

מקווה שנתתי לך כיוונים למחשבה...
    בהצלחה מכל הלב!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדה, תודה על התגובה הזריזה

תהילה
    20/02/2010

אני לא יכולה יותר. אני לא ישנה לא אוכלת . כלום.
    אני מחכה "עד יעבור זעם" ויגיע יום ג בו אתקשר ואבקש לבוא לשוחח איתו.
    אני מכירה את עצמי ממערכות יחסים קודמות ומהכרותי עם עצמי אני מודעת לבעיות שלי
    אני יודעת שאני צריכה לבצע שינוי ולהיות פחות תלותי פחות רכושנית לתת לו את המרחב לו הוא זקוק ולבלות עם חברים לעשות דברים שהוא אוהב שאינם קשורים בי.
    אני מנסה לפעמים לספור עד 10 לעצור את עצמי
    לפעמים מצליח לרוב לא.
    אני רואה זוגיות מאושרת בעלת גוון ורוד וכו זה ברור. אבל יש לי שני רגליים על הקרקע
    ואני יודעת שכל זוג מה לעשות זה שני אנשים שונים מרקע אחר מחשבות שונות וכו חושבים לעיתים אחרת פוגעים בלי לשים לב וכו ולכן נוצרים חיכוכים, אי הסכמות.
    ברור לי שצריך להקשיב לכבד ולהיות סבלן כלפי בן הזוג ולוותר לפעמים אבל טאקלים קורים. וניסיתי להסביר לבן הזוג שזה דבר נורמטיבי. אי אפשר שכל הקשר יתנהל על מי מנוחות ללא מריבות אףףףף פעם. אני לפחות לא מכירה דבר כזה. לא מהכרותי עם חבריי הנשואים ..או הנמצאים במערכת יחסים.
    נתת לי כמה נקודות למחשבה אני לא יודעת איך אשרוד את הימים הקרובים לא יודעת......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהילה יקרה

עדה מורג
    20/02/2010

אני שמחה שתרמתי לך....אני מזמינה אותך להסתכל על העולם בעיניים קצת יותר "ורודות".
    זה תמיד עוזר!
    איך תשרדי את הימים הקרובים?
    תתחילי לאהוב את עצמך.....כאשר תהי בטוחה שיש אהבה בעולם, תוכלי אולי להסתכל אחרת על זוגיות, אחרת על עצמך.
    ברור שבני זוג הם שונים, בעלי רקע שונה, בעלי דעות שונות.
    האם זה מחייב שיהיה תמיד קונפליקט בגלל זה? לא!
    האם קיימות צורות אחרות של תקשורת? כן!
    האם אפשר לפתח סבלנות, סובלנות, הקשבה? כן!

איך תאהבי את עצמך?
    שתי הרבה מים,
    הניחי ידיים על הלב ותגידי אני אוהבת את עצמי, אני ראויה לאהבה.
    תנשמי נשימות עמוקות
    לכי לטייל בחוף הים
    תיפגשי עם חברה אוהבת ותומכת (ואל תספרי לה את כל הסיפור), תבקשי ממנה חיבוק...
    אם אין מי שיחבק אותך, חבקי את עצמך..

וכאשר סערת הרגשות תחלוף, חישבי מהו הצעד הראשון הנכון:
    האם לחזור אליו לשיחה? האם לנסות להחזיר אותו?
    או
    אולי לטפל בעצמך? לנקות את הקשיים ואת הטראומות שחווית? להתחזק באהבתך אל עצמך?
    להעזר באיש מקצוע?
    כל זה כדי במערכת היחסים הבאה , איתו או עם אחר, הדברים ייראו אחרת.

הרבה אהבה!
    עדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיכיתי בכליון עיינים לתגובתך תודה

תהילה
    20/02/2010

עדה את מדהימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו....

עדה מורג
    20/02/2010

אם את זקוקה לתמיכה אני פה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו