מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשה פלרטטניתבעל22/02/2010
חברי הנשוי (שידוע לי שאשתי מתה עליו) ניגש אליה בשעה שאני עומד לצידה, ושואל אולי בצחוק: "מה הדבר שהיית רוצה כרגע"? אשתי , מבלי להתבלבל עונה לו: "שתגיד לי איזה יפה אני", חברי היה נבוך התפקע מצחוק, אני חייכתי אך בליבי הרגשתי באיזשהו מקום לא נעים. מה דעתכם ואיך להגיב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגי היקר
יעל צ'רניאק23/02/2010אני מבינה שהסיטואציה לא היתה לך נעימה. זה בהחלט לא נעים להרגיש שאשתך מפלרטטת עם חברך.
בוא נראה כיצד תוכל לשנות את הסיטואציה.
באימון אנו לוקחים עמדה של אחריות כלפי המרחב שלנו,
כלומר גם אם במקרה זה אשתך פלירטטה עם חברך, מתוך עמדה של לקיחת אחריות על המצב, נתבונן על מי שאתה היית בסיטואציה. מי שהיית שם אפשר לה להתנהג בצורה כזו.
אני בוחרת בעמדה זו כי אתה הוא זה שפונה אלינו ואתה רוצה לשנות את המצב.
וכידוע - אדם לא יכול לשנות את האחר, במקרה זה, אתה לא יכול לשנות את אשתך, מבלי שהיא תרצה להשתנות, ולכן אני בודקת איתך מי אתה מול אשתך? כלומר, איזה חגי נמצא שם בסיטואציה שמאפשרת לה לפלרטט עם חברך?
תנסה להתבונן על הסיטואציה כאילו זה קרה למישהו אחר, נסה להתבונן מבחוץ .
התבונן גם מהזוית של אשתך: איזה אדם היא רואה לידה שהיא מאפשרת לעצמה להתנהג כך לידך?
מקבל, חלש, קנאי, מפרגן, אוהב, פגיע, פתוח, מאפשר, אסרטיבי, ברור, נינוח, כן, ישיר.....?
מי היית רוצה להיות לידה? עם איזה אדם היא לא היתה מרשה לעצמה להתנהג כך? עם איזה אדם היא היתה מתנהגת אחרת?
התשובה לשאלתך - איך להגיב - תעלה מתוך מי שאתה רוצה להיות איתה.
איך זה יראה להיות כזה? מהי התגובה הנכונה ממישהו שהוא כזה?
איך אדם כזה היה מתנהג בסיטואציה הזו ובחיים...?
מקווה שההתבוננות תעזור לך
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)