מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעל קצת עצלןאודליה23/02/2010
שלום רב, אני בת 32 נשואה כבר שנתיים ואמא לנסיך בן שנה. יש לי בעל אוהב, תומך, מפרגן מפנק ומקסים. אני באמת אוהבת אותו ויודעת שהוא אוהב אותי. הבעיה היא שהוא חסר מוטיבציה, ממש על גבול העצלן, בכל הנוגע לעבודה והתקדמות בחיים. הוא למד מחשבים ונותר לו בכדי להשלים ולקבל את התעודה רק פרוייקט אחד להגיש, עברו כבר שנה ושלושה חודשים מאז שהיה אמור להגיש ועדיין לא סיים לעבוד עליו ( הפסיק לעבוד עליו לפני חצי שנה ומאז לא נגע) . עד לפני שנה וקצת הוא עבד בחברת הייטק במקצוע שאותו למד( למרות שלא היתה לו תעודה- אצל החבר של אבא שלו) , אבל בתחילת המשבר פיטרו אותו כי סגרו את המחלקה שבה עבד ומאז הוא לא יכול למצוא עבודה בתחום כי אין לו את התעודה הרלוונטית. הוא פשוט לא מתיישב כדי לעבוד על הפרוייקט הזה, למרות שההורים שלו שילמו למנחה שישב איתו וסיים איתו את הפרוייקט, הוא טוען שהוא לא מצליח להביא את עצמו לכך... שמונה חודשים הוא ישב בבית, אני בדיוק הייתי בחופשת לידה והמינוס בבנק הלך וגדל, ולא נראה היה כאילו זה מטריד אותו... עד שאני כבר לא יכולתי לסבול את המצב ושלחתי קו"ח בשמו לכל מודעת דרושים שמצאתי באינטרנט עד שקיבלו אותו לאיזו עבודה בבית קפה, שם הוא עובד כיום ומרוויח משכורת מינימום. אני כבר לא יודעת מה לעשות, ידוע לי שיש לו בעיה מהותית פה. זה מעבר לעצלנות, אולי לא רוצה לעבוד בתחום ( למרות שאומר שכן רוצה)או אני לא יודעת מה- אבל הוא רק אומר שהוא רק לא מצליח להביא את עצמו לשבת וללמוד. כל כמה ימים אני "חופרת" לו בעניין, אומרת לו שישב על הפרוייקט והוא אומר "אוקיי, אוקיי" ולא עושה כלום. לפני חודשיים ביקשתי ממנו שנלך לקואצ'ינג זוגי, כדי שנוכל להתגבר על המכשול הזה ולהתקדם בחיים, הוא הסכים. הלכנו לפגישה ראשונה, ולאחר שיחה של שעתיים איתה אמרה לנו שהיא לא חושבת שהוא מוכן לתהליך וכשיהיה מוכן שיצור איתה קשר וניפגש שוב. הוא מבחינתו הסכים איתה כנראה, כי לא נעשה שום צעד נוסף מצידו, ואני מרגישה שאני עכשיו לא מסופקת, כי אני רוצה וצריכה שתהליכים יתחילו לזוז, כי כרגע זה מעיב על מערכת היחסים שלנו מאוד. המינוס שלנו טופח, אני עובדת כל יום מ 7:00 בבוקר עד 15:00, הוא עובד מ 15:00 עד 23:00 בלילה, אנחנו בקושי מתראים- רק בימי שישי בערב ובימי שבת, הוא עם הילד ביום ואני אחה"צ
( כי עם המשכורת שלו לא שווה לנו לשים אותו בפעוטון, אז המערכת יחסים סובלת...) אנחנו בני 30 וקצת עם גרעון של 100 אלף ש"ח שהולך וגדל כל חודש, הוא רוצה עוד תינוק והאמת גם אני אבל אין שום סיכוי שבמצב הזה אני הולכת להביא ילד נוסף לעולם, ואני באמת מרגישה שהוא ממש ילד- לא מבין את המהות של להיות אבא ובעל ובן 32. אני כבר לא יודעת מה לעשות. נמאס לי להיות הדודה הטרחנית והנרגנת וכל הזמן להעיר לו, ומצד שני אני מאוד כועסת שהוא מוכן שנהיה במצב הזה ושאין לו תוכניות להוציא אותנו מהמצב. אני מרויחה טוב, אבל מסרבת לעבוד שעות נוספות מעבר למשרת -אם שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך- בעל קצת עצלן
אודליה23/02/2010מסרבת לעבוד יותר לא בגלל עצלנות ( מאוד אוהבת את העבודה שלי ) אלא בגלל שאני רוצה להיות עם הילד - לא מוכנה לוותר על זה.
אני מאוד אוהבת אותו, ורוצה להפסיק לכעוס עליו. מיותר לציין שהעניין הזה מעיב על כל מערכת היחסים שלנו- גם הסקס נפגע, וגם היחס שלי אליו- למרות שאני משתדלת שלא.
אני מוכנה לעשות הכל כדי שהנישואין שלנו ימשכו שנים רבות ומאושרות, אבל אני לא מוכנה להמשיך לחיות ככה ולמרות שאני מנסה להיות תומכת ואוהבת ומבינה- בפועל אני מרגישה שזה פשוט לא אכפת לו, ושהוא מטיל את נטל הפרנסה ואת הדאגות על הכתפיים שלי בלבד- וזה כבד מנשוא.
מה עושים??
תודה רבה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך מבולבלת יקרה,
עדה מורג24/02/2010אכן מדברייך משתקף בלבול....אז בואי ננסה לעשות קצת סדר.
מכיוון שאת זו שפנית ומכיוון שבן זוגך לא איתנו כאן, בואי ננסה לראות מה חלקך במצב.
במרחב האימון אנחנו נוטלים אחריות על המחשבות, על המילים, על המעשים ועל המציאות שנגזרת מכל אלה.
אז את אומרת שאת אוהבת אותו ואת לא מוכנה לוותר עליו. את מוכנה לעשות כל דבר כדי לשמור על שנים מאושרות יחד.
מצד שני את רואה אותו כעצלן, חסר מוטיבציה, חסר אחריות,ממש ילד, לא מבין את המהות של להיות אבא ובעל..
ואז את הופכת כועסת, נרגנת, מאשימה, שופטת, דואגת ולוקחת את כל האחריות.
בהנחה שאת רוצה לשנות את המצב:
מי את רוצה להיות מולו? איך ניתן לנהוג אחרת כדי שהמצב ישתנה? מה יאפשר לו לקחת אחריות?
שימי לב, כשהוא לא עבד את שלחת קו"ח ו"סידרת לו" עבודה. במקבילי ההורים משלמים למנחה כדי שהוא יסיים את הפרוייקט שלו.
האם התנהלות זו יכולה לשנות את הסיטואציה?
האם יתכן שמקומך בזוגיות גדול מדי ביחס למקום שהוא לוקח על עצמו (או למקום שאת מאפשרת לו)?
האם יש מצב שתסתכלי על הבעיה כבעיה משותפת שצריך לפתור ביחד?
איך לדעתך הוא יגיב אם לא תראי אותו כחסר מוטיבציה,עצלן וחסר אחריות?
האם יש אפשרות שתתחילי לעודד אותו, להעריך את מה שהוא כן עושה?
אני מאמינה שעידוד והערכה יתרמו יותר מאשר שיפוט, נירגנות וכעס.
ואפשר להסתכל על המצב מזויות ראיה שונות....
את עובדת בוקר ושומרת על הילד בערב.
הוא עובד ערב ושומר על הילד בבוקר.
שניכם עובדים שתי משמרות.....האם אין בזה חלוקת אחריות? שוויון?
נכון, זה לא אידיאלי....אך זה חוסך לכם בינתיים כסף. הוא לא מרוויח משכורת מינימום, הוא מרוויח 2 משכורות (מינימום בבית קפה + שכר של מטפלת או מעון). האם תוכלי לראות זאת כך?
קיימת עדיין בעיית החוב שהצטבר. ההצעה שלי - התייעצו עם יועץ לכלכלת המשפחה כדי להתגבר על זה. גם שם צריך לבחון אם האחריות לחוב היא "בגללו" או שמא האחריות משותפת.
מקווה שסיפקתי לך כמה כווני מחשבה...
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)