שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רלי
    15/03/2010

אני יוצאת עם בחור נחמד כבר כמה חודשים (אני רווקה, בשנות השלושים לחיי). אנחנו מסתדרים בסה"כ, הוא אוהב אותי ורוצה להתחתן איתי. יש בינינו משיכה והוא באמת אוהב אותי וגם אני מתחילה להקשר אליו ולאהוב אותו. הבעיה היא שככל שאני חושבת על החתונה, אני פשוט חוטפת בחילה (שמלווה אותי כבר כמה שבועות, מאז שהתחלנו לדבר על זה). אני קמה עם בחילה בבוקר והיא מלווה אותי רוב היום. זה מטריף אותי כי הוא בחור טוב וחמוד. האם זה בגללו, בגלל רעיון החתונה וההקמה של בית חדש באופן כללי או בגלל סיבה אחרת?
    אני רוצה להתחתן ולהקים משפחה. בעבר יצאתי עם בחורים טובים כמוהו שאהבו אותי וברחתי להם אחרי שהרגשתי מחנק ואחרי כמה שנים (עד היום למעשה) ממש הצטערתי על זה. אני לא רוצה לפספס. אני טיפוס דעתן, פרפקציוניסט ודומיננטי. אני תוהה אם הפשרות שאני צריכה לעשות הן נורמליות או שאני סתם מפונקת ואין בן אדם מושלם. בסה"כ הוא מתאים במה שחשוב באמת אף שתחומי הענין שלנו שונים וכן החלומות על העתיד. אני חושבת שבסה"כ יכולים להיות לי איתו חיים טובים ורגועים. כשיש בינינו חיולוקי דיעות לגבי מה יהיה בעתיד (לדוגמא, באיזה מקום נגור), הוא נוטה לוותר לי.
    דבר נוסף: אני מאוד קשורה למושג הבית והמשפחה. אני משקיעה בכל מה שקשור לזה הרבה מעבר לכל אחד אחר (בתנאי דיור, בנוחות, במי יגור איתי - כרגע אני גרה עם שותפים. כל אדם חדש שנכנס לדירה מהווה בשבילי פרוייקט שלם). תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רלי יקרה

יעל צ'רניאק
    15/03/2010

אני מוקירה אותך על הפתיחות ועל המחוייבות שלך לעצמך - להבין מה הדבר הנכון עבורך
    יחד עם זאת את חווה תגובה פיזית חזקה של בחילות לרעיון החתונה.
    ואת שואלת האם זה בגלל:
    1. הבחור
    2. פחד שלך ממחויבות, תחושת מחנק - שאת מכירה מהעבר.
    3. סיבה אחרת

מה זו זוגיות עבורך?
    מה חשוב לך בזוגיות?
    איזה ערכים חשובים לך?
    מהכרותך עם עצמך, איזה בן זוג את רוצה? מה נכון עבורך?

מה למדת על עצמך מקשרים שהיו לך בעבר?
    על מה את מרגישה שאת מתפשרת בקשר הזה?
    האם את מתפשרת על ערכים שהם חשובים לך?
    מה מושך אותך בקשר הזה?
    מדוע את רוצה להתחתן ולהקים משפחה? מה מניע אותך לכך?

האם את יכולה לראות בדמיונך מצב בו אתם חיים בזוגיות ובשותפות כשכל אחד יכול להגשים את חלומותיו שלו וגם חלומות משותפים?

אם את מזהה את הפחדים שלך ממחויבות ותחושת מחנק, זה יהיה נכון להתמודד איתם - להתבונן בהם, להסתכל לפחד בעיניים... מה הדבר הכי נורא שיכול לקרות? מה יקרה אז? רק מתוך התמודדות עם זה ניתן לשחרר את הפחד, או להשתחרר ממנו (גם אם הוא ימשיך להיות ברקע).
    אולי אפילו להעזר באיש מקצוע לכך.

על מנת לקבל החלטה שתהיי שלמה איתה, כדאי להתבונן בכל אלו בצורה מעמיקה וכנה, להתמודד עם הפחדים שעולים ולסמוך על עצמך שאת בוחרת בדבר הנכון עבורך.

התבוננות אמיתית וכנה...
    בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו