מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ללכת על זה?איילת21/03/2010
שלום,
אני בת 41 רווקה. לפני כ 3 חודשים הופיע בחיי בחור (שאני מכירה מלפני שנים כאשר חייתי בניו יורק). הוא אמריקאי ואינו דובר עברית. הוא טוען שהוא רוצה אותי ורוצה שאבוא לחיות איתו שם. הוא היה כאן מספר פעמים ובשבוע שעבר הודעתי לו שזה לא יעבוד ושלחתי אותו לדרכו. במהלך השבוע מאז שנסע לא הפסקתי לבכות. הוא בחור בן 48, מקסים, מוכן לעשות הכל למעני, מוכן להביא את הירח אם רק אבקש.כאשר הוא לידי אני נמצאת בתחושת חנק, למרות שהוא מאוד טוב אליי.
אני לא בטוחה מה אני מרגישה כלפיו, נראה לי שאולי אני מתגעגעת לכך שמישהו יהיה איתי אבל לוא דווקא מתגעגעת אליו. גם העובדה שאולי אצטרך לעזוב את הארץ ולחיות שם מעיבה עליי מאוד.
חושבת להתקשר ולהודיע לו שמגיעה לביקור, אך לא רוצה שהוא ירגיש שמשחקת בו, שכן זו לא כוונתי.אני מבולבלת, רגע מרגישה כך ורגע כך.
מה לדעתכן קורה לי כאן?, לא מצליחה להבין.
תודה,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת יקרה
עדה מורג21/03/2010אכן נראה כי הבלבלול צף ועולה מבין השורות :-)
בואי ננסה לעשות סדר בעובדות.
את בת 41, רווקה, - היכרת בחור אמריקאי בן 48 (מקסים, מוכן להביא את הירח אם רק תבקשי....)
ראית אותו כמה פעמים בשלושת החודשים האחרונים.
בשבוע האחרון שלחת אותו לדרכו בהודעה ש"זה לא יעבוד".
מאז את בוכה ללא הפסק, מתגעגעת-לא מתגעגעת, מפחדת לעזוב את הארץ, רוצה לבוא לביקור,
לא רוצה שירגיש שאת משחקת בו....וכו וכו'
ואני רוצה לשאול אותך......
איך את יודעת שזה לא יעבוד?
האם היו לך בעבר מערכות יחסים ארוכות טווח?
מה עבד שם? מה לא עבד שם?
האם יש מקום בחייך לבן זוג? ביממה שלך? בשבוע שלך? בארון שלך?
האם את יודעת מה את רוצה מהזוגיות הבאה שלך? איזה ערכים יהיו שם?
מה תהיה תרומתך לזוגיות? מהם הצרכים שלך מהזוגיות?
האם את יודעת איזה הסכמים את רוצה לעשות עם בן זוגך?
אני מזמינה אותך לעשות סדר בשאלות האלה....וכאשר הכול יהיה טיפה יותר ברור
ותוכלי לשים את הראש למנוחת צהריים קלה....תבדקי גם את הלב.
שימי יד על הלב ושאלי את עצמך מה כל כך מפחיד בלעבור לגור אצלו?
האם עזיבת הארץ? האם החשש שזה לא יעבוד?
אייילת יקרה, מה דעתך להסתכל על זה כעל חווית חיים והתנסות?
מה יש לך להפסיד? להערכתי רק תוכלי להבין את עצמך, לדעת מה את באמת רוצה
ולצמוח למקום גבוה יותר.
זוגיות זהו מגרש משחקים נפלא לצמיחה משותפת.
יעבוד או לא יעבוד? תלוי רק בכם....בהתמסרות שלכם לקשר, בתרומה ההדדית שלכם, ברגש המתפתח, בהקשבה לעצמך ובהקשבה אליו.....
אני מזמינה אותך לשים את ניסיונות העבר בצד ולהיפתח לאפשרויות החדשות.את רק תרוויחי!
מאחלת לך בחירות נבונות....
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדה, תודה רבה
איילת21/03/2010תודה על התגובה המהירה. תודה על הנקודות שציינת אשר בשל חוסר נסיוני הזוגי מעולם לא חשבתי עליהן.
אנסה לעשות סדר ולקחת החלטה.
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)