להילחם או לברוח?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להילחם או לברוח?
    יוגב
    02/04/2010

שנינו בני 24, אחרי קשר של חצי שנה.

הבעיה שלנו היא כזאת:
    היא יודעת מה היא רוצה מעצמה – למצוא את האחד (שמבחינתה אני כרגע בתפקיד הזה), לעבור לגור איתו, להתחתן איתו בטווח של 5 שנים, להקים בית ולעשות ילדים.

לי לעומת זאת - אין מושג מה אני רוצה מעצמי! הניסיון המיני והזוגי שלי לא בשמיים ועד לפני שהכרתי אותה תמיד רציתי להיות בעוד מערכות יחסים ותמיד הרגשתי שיש לי עוד זמן להתנסות ולהבין מה אני מחפש. פשוט לא עברה לי אף פעם המחשבה - "איזה תכונות אני מחפש מאשתי לעתיד". אפילו לא החלטתי עם עצמי מה העמדה שלי לגבי יחסים פתוחים!

כרגע אנחנו פרודים ושוקלים לחזור. העניין הוא שקשה לי מאוד לתפקד כשאני יודע שיש ממני איזשהו מערך ציפיות שלם, שאני לא מסוגל לממש כרגע ואלוהים רק יודע אם מתישהו בעתיד זה ישתנה. אני מאוד מפחד לפגוע בה ולקראת סוף הקשר בינינו זה הגיע למצב של איזשהו לחץ תמידי – הדבר הראשון שהייתי חושב עליו כשהייתי קם בבוקר. אני ממש, אבל ממש לא רוצה להגיע למצב שאנחנו חוזרים ועוד שנה אני צריך להודיע לה – "תקשיבי, אני לא מוכן להתחייבות כרגע, אני הולך לחפש את עצמי בחיי הרווקות".

ניסיתי לדבר איתה על יחסים פתוחים או על חילופי זוגות אבל היא לא מוכנה לשקול את זה אפילו.

אני יודע שאני ממש אוהב אותה ולא רוצה לוותר עליה בכזאת קלות.. כל יום שעובר אני מפחד שעד שאני אבין מה לעזאזל אני רוצה היא כבר תמשיך הלאה..

השאלה שלי היא מה הייתן ממליצות לעשות במצב כזה? האם יש טעם להילחם על מערכת יחסים כזאת ולקוות שעם הזמן אני אבין שאני גם רוצה להתמסד? או שאולי היא תחליט (מה שלא נראה לי הולך לקרות) שאין לאן למהר וכדאי להתנסות כמה שאפשר לפני שבוחרים את האדם שאתה הולך לבלות איתו את כל החיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להילחם או לברוח?

הוספת תגובה

• יוגב יקר

עדה מורג
    04/04/2010

בשלב ראשון אני מזמינה אותך להיפרד משתי המילים בכותרת.....לא מלחמה ולא בריחה.....
    במקום בריחה הייתי מזמינה אותך להפוך אותיות ולקרא לזה בחירה.
    כאשר אתה בוחר, הכח נמצא בידיים שלך ואין צורך להילחם.......רק לבחור!

אני מבינה שאתה פונה לעזרה ממקום שכרגע אתה לא בהיר עם עצמך וכאשר יש חוסר בהירות קשה מאד לבחור.
    אז בוא ננסה ליצור בהירות:
    א. האם היית בוחר להישאר בקשר מהמקום האוהב. ? אתה אומר שאתה אוהב אותה.
    ב. האם תשאר בקשר ממקום של פחד? כי אולי היא תלך הלאה אם תעשו הפסקה....?

אני מזמינה אותך לעשות שתי רשימות:
    א.. רשימה של תכונות / הוויות/ התנהגויות/מראה שאתה אוהב בבת הזוג שלך.
    ב.. רשימה נוספת : מה אתה אוהב בבחורה שעליה אתה מפנטז, מה היא תתן לך בקשר?
    אם תשווה בין רשימה של הקיים בחברתך לרשימה של מה אתה רוצה בבת זוג דמיונית, תוכל לעמוד על הפערים ואז לבחון: האם בסדר לי להמשיך או אני מחפש הלאה.....

בנוסף הייתי מזמינה לבחון אם עצמך האם התשוקה "להתנסות" קשורה רק בזוגיות או בתחומים אחרים בחייך.
    אם כל העניין זה פחד מבחירה כרגע, אזי אני מקווה שתרגיל הרשימות יעזור. אך אם הענין זה פחד
    מלוותר על התנסויות אחרות (טיולים, לימודים, חברים וכו) אזי יש מקום לדבר גלויות עם חברתך,
    לבחון את הרצונות שלך, את הרצונות שלה ולראות כיצד מגשרים על הפערים.

משום מה אני חווה שנקלעתם לסיטואציה הזו כי שניכם באים ממקום של פחד לאבד.
    היא רוצה " למסד" את הקשר, אתה פוחד שהיא תלך הלאה...
    .מה דעתכם לבחון את מה שיש עכשיו, ברגע זה ממש ואז להחליט?

מומלץ גם לעשות תאום ציפיות: מהם הערכים שאתה רוצה בזוגיות? מהם הערכים שהיא רוצה בזוגיות? למשל: שותפות,חברות, אחריות, מחויבות, אהבה, חופש, מרחב אישי, נאמנות...
    גם כאן מומלץ לבדוק את היש ואת האין ותמיד לשאול האם אנחנו יכולים לגשר על הפער?

יוגב יקר, אם אתה אוהב את בחורה רצוי שתשקיע קצת מחשבה ובדיקה עצמית. זה יתן לך בהירות ואז תוכל לבחור ממקום שלם יותר.

בהצלחה!
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו אני בדיוק בצד השני..

יעל
    18/04/2010

אני גם כן בקשר עם מישהו ונקלענו לאותו מצב בדיוק שאני הייתי רוצה למסד והוא לא מתלהב מהרעיון.. (הוא אוהב אותי ואני אותו ואנחנו מכירים המון שנים..)

בכל אופן רק שתדע שזה בכלל לא פשוט להיות בצד השני! המחשבות של מה אני לא טובה מספיק בשבילו.. למה הוא לא סגור על עצמו לגביי ואני כן יכולה להיות סגורה עליו.. זה די מאכזב

הלוואי שדברים באמת יסתדרו לטובה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו