מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להילחם או לוותר?א.א13/04/2010
היי,
היה לי חבר 4 שנים, נפרדנו ביוזמתי, ולאחרונה החלטתי לחזור אליו, היתה לו חברה והוא נפרד ממנה וכביכול חזרנו להיות יחד ( כ4 חודשים) אבל ......
חברי נותר פגוע וכועס מאד מהפרידה, הוא לא מצליח לסלוח לי על הפרידה ולא מצליח להתקדם ולשכוח את העבר, דבר שמשפיע מאד עכשיו על היחסים שלנו. בשל הפרידה, הוא אטום רגשית, לטענתו "הוא אוהב אותי מאד אבל לא מסוגל להעניק ולפנק אותי כמו מלכה כפי שהיה פעם" מדי שבועיים -חודש הוא נתקף בבהלה, פחד, כעס, עלבון, האשמות והטחות כעס ומתרחק לשבוע....
הסברתי לו שפגעתי בו אבל הוא יהיה חייב לסלוח לי, שדבריו סותרים אחד את השני "אוהב אותך אבל ...."שעלינו לשקם את מערכת היחסים שלנו וזה דבר שלוקח זמן ועבודה קשה.
חשוב לי להבהיר כי המצב הנוכחי נמשך חצי שנה, נעשו מס' נסיונות ובכל פעם לאחר חודש וחצי בערך הוא נתקף בהלה או בלבול, מחשבות רעות והרהורים והולך 2 צעדים אחורה, אך בכל פעם הוא לא מסיים רשמית את הקשר ,הוא מתרחק, מתנתק. לטענתו הוא אוהב אותי מאד רוצה לסלוח ושיהיה לנו טוב אבל לא מסוגל. לדעתי הוא מדחיק את הכעס ולא מתמודד איתו, כי כל פעם הכל צף מחדש.
אני מאמינה לו שהוא אוהב אותי מאד, הרי לא היה מנסה לחזור אליי אחרי שככ פגעתי בו ולא היה נפרד מהחברה שלו בשבילי אבל הוא חסום כמו אגוז קשה פיצוח, בנה מסביבו חומה ....
יש לציין כי חברי רצה להתחתן מאד בעברנו אך אני זאת שקיבלתי רגליים קרות מהעניין...
אנחנו מדברים על מגורים יחד, אבל בכל פעם שזה הופך לקונקרטי ומוחשי הוא פתאום בורח, ומנסה למשוך את הזמן, עוד חודש חודשיים....הסברתי לו שזה הפתרון היחיד בשבילנו, כי ככה נוכל להיות לשקם, ניקח את הקשר צעד קדימה, ירגיש ככה תחושת בטחון, יציבות, שקט נפשי, האמון שלו בי יחזור....לטענתו, הצעד מוקדם מדיי. החלטתי להפסיק לדחוף ולשכנע אותו כי זה לא יעזור.
אני חיה בחרדה מתמדת שמא הוא שוב יתבלבל, יפחד, יקבל רגליים קרות להיות איתי ושוב יברח ויעלם למס' שבועות שוב כיע הפעם החלטתי שזהו הנסיון הסופי האחרון.
חשוב לי לי לציין, כי שאנחנו יחד הכימיה טובה, הבעיה העיקרית היא שאנחנו לא יחד אז מתעוריים בו כל הפחדים,הכעסים,הרגשות המעורבים,ההתלבטויות. לאחר ששוחחתי עם חבריו, אחיותיו, הם אינם מבינים אותו, הרי הוא החליט לחזור, את הצעד המשמעותי הוא עשה אז מדוע הוא לא הולך על כל הקופה ועדיין מתנהג מוזר,מרוחק, מתגונן, כועס,..?
לדעתך,האם הוא יסלח לי אי פעם על שנפרדתי ממנו ??? האם אני אצליח לשבור את החומה לליבו?
האם עליי להמשיך להילחם ???
בתודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.א. יקרה
עדה מורג14/04/2010כפי שכתבתי למישהו אחר בהודעה קודמת....אני מזמינה אותך להחליף את הכותרת.
למה להילחם? למה לוותר?
כמי שמאמינה באחריות שלנו ליצירת מציאות חיינו, אני רוצה להזמין אותך להתבוננות על עצמך. מסכימה?
א. ברוב התאור שלך את ממוקדת לרוב בבן הזוג שלך.
האם את בודקת באותה מידה את אחריותך למצב שנוצר?
ב. אחרי 4 שנות חברות החלטת להיפרד גם במחיר הפגיעה בחברך.
מה היה אז שונה מהיום? מה שם לא רצית והיום את כל כך רוצה לקבל חזרה?
ג. מי היית לפני הפרידה? מפונקת? מלכה? נאהבת?
ד. מי היית בזמן החלטה על הפרידה? רכה? מתחשבת? ידידותית? חומלת? פוחדת מהתחייבות?
רגליים קרות?
ה. מי מדבר על מגורים משותפים עכשיו? אתם ביחד? הוא? את?
ו. מי את היום במצב שנוצר? מפוחדת? חרדה? מכתיבה? לוחצת? נותנת אולטימטום ("ניסיון אחרון
ודי")?
א. יקרה, אינני יכולה לומר לך אם הוא יסלח, אינני יכולה לומר לך אם תשברי את חומות ליבו....
אני רק יכולה לומר לך שהמציאות שאת חווה היא השתקפות של מה שבלבך.
זוגיות לא נבנית על מלחמות ושבירת חומות, זוגיות נבנית על הקשבה, על קבלה, על תמיכה,
על תקשורת טובה, על חברות נאמנה, על אהבה. מה מכל אלה יש ביניכם?
מה מכל אלה את מוכנה להביא מעצמך אל תוך הקשר על מנת לשקם אותו?
ואל תביני אותי לא נכון....מותר להתלבט, מותר להתרחק, מותר לעשות הפסקות בקשר - כל זה כדי לעשות בחירה מפוקחת ושלמה. אך גם במקרים אלו צריך לקחת האחריות על הדרך שאנחנו נוקטים בה. חמלה ואהבה הן המפתח!!
מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתבחרי.....
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)