אולי אני אשמה בהכל .

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולי אני אשמה בהכל .
    vivi
    18/04/2010

אתמול יצאתי לטייל עם החברים של החבר שלי ולאחד מהם בטעות נפלט להגיד לי שחבר שלי בא ביום חמישי...
    והחבר שלי אמר לי שהוא מגיע בשישי מהלימודים...שיקר לי. שיום שישי זה היום ההולדת שלי.
    היום דיברתי איתו בפלא ואמרתי לו שהוא משקר לי , הוא שאל במה אני אמרתי שאני רוצה שהוא יגיד לי בעצמו, הוא אמר לי שכן הוא רצה להגיע לבית ביום חמידי כדי לצאת עם החברים שלו (בלעדי זאת אומרת)...
    אולי נמאס לו ממני?
    אבל הוא לא אמר את זה...
    המשכנו בשיחה.
    לאחר מכן הוא אמר לי שעכשיו הוא עולך לעשות הפרדה בין החברים שלו אלי....זאת אומרת:
    איתי הוא הולך להיות בצהריים ואיתם בערב .
    אמרתי לו שאיתי ככה זה לא יהיה, אולי עם מישהי אחרת אבל לא איתי!
    הוא עושה לי "מי הראש במשפחה" בצחוק אמרתי אני!
    הוא אמר: "איתי זה לא יהיה ככה".
    הוא מעצבן אותי, אני כל פעם ממציעה משו' נגדו .
    לדוגמא: אמרתי לו היום למה בהתחלה הוא היה כזה מושלם והיחס והכל , ועכשיו הוא בכלל שונה ביחסיו כלפי!!!

אמרתי לו שלשום דבר טוב זה לא יוביל אותנו!
    ושמעכשיו אני הולכת להתייחס אלי בדיוק באותה הצורה שהוא מתייחס אלי ושהוא הולך לראות כמה שזה לא נעים!
    ושוב הוא התחיל לשאול "איך אני מתייחס אלייך"?
    אמרתי שאין כוח לפרט...מה הוא לא שם לב ליחס שלו...
    הוא עושה את זה בכוונה!!!!
    בסוף, הוא התחיל לספר לי לי משו', אמרתי לו(מצטערת על הביטוי) שעל הזין שלי !
    ושאני שמה זין ההה---כככ---ללל...
    הוא אמר לי אז שימי זין על הכל שיהיה לך בהצלחה ....
    ובזה סיימנו את השיחה...
    מה זה מה קורה?
    אני בהלם הכל היה מצויין בהתחלה , אני רוצה לחזור להתחלה אבל אני יודעת שזה בלתי אפשרי...
    תעעעזזזרווו לי אני מתה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אולי אני אשמה בהכל .

הוספת תגובה

• ויוי יקרה

יעל צ'רניאק
    18/04/2010

זה לא לגבי אשמה, אלא, לקיחת אחריות.

אנחנו לא מחפשים אשמים, לא הענשה עצמית ולא ביקורת עצמית
    אלא
    לקחת אחריות ולעשות שינוי - בעצמנו!

האם האושר שלך תלוי בבן הזוג שלך?
    איפה הסנטר שלך? החזירי לעצמך את הכוח שלך, את הפוקוס אלייך - ללא קשר אליו. עשי מה שאת אוהבת לעשות: חברות, ספורט, חוגים, יצירה - כל מה שעושה לך טוב ללא קשר לבן זוגך. חזקי את עצמך,

בנוסף, קחי אחריות על מי שאת מולו.

האם את רוצה להיות במלחמה של שליטה מול בן זוגך - מי צודק, מי ראש המשפחה?
    או שאת רוצה ביחסים של אמון כבוד וחופש?

התחילי ליצור בעצמך את היחסים שאת רוצה שיהיו בקשר.
    אם את רוצה שיכבד אותך, התחילי לכבד אותו וגם את עצמך.
    אם את רוצה לשפר את היחסים - התמקדי בחיובי שבינכם ולא במה שמפריד. משפטים כמו: אולי עם מישהי אחרת אבל לא איתי! יוצרים ריחוק והפרדה ולא מקרבים אתכם.

מה באמת עומד מאחורי כל השיחה הזו?
    האם זה רצון להיות ביחד, לאהוב ולהיות נאהבת? מדוע שלא תבטאי את הרצון הזה, לא כתלונה על מה שהשתנה, אלא את מה שאת מרגישה ורוצה.

לעשות דווקא, לא יביא לשינוי. רק לקיחת אחריות, תקשורת בונה, חשיבה של ביחד, מה אפשר לעשות איך להתקדם, חשבי והתמקדי בחיובי במה שאת רוצה לראות בזוגיות ולא במה שחסר ומה שנגמר.
    זכרי : הדבר שתתמקדי בו יגדל!
    אם תתמקדי בנקמה ולהחזיר - יהיה לך עוד יותר לא נעים.
    אם תקחי אחריות ותראי כיצד את יכולה להיות יותר בוגרת, יותר אוהבת, יותר לתת חופש - גם הקשר בינכם ישתפר כתוצאה מכך.

זה אולי לא קל לקחת אחריות על עצמך כשאת כועסת עליו, אבל זו הדרך היחידה שיכולה להוביל לשיפור הזוגיות, האם את מוכנה לקחת את האתגר ולנסות זאת?

בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו