מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להלחם בקנעה..vivi21/04/2010
היי
סוף סוך אני והחבר שלי השלמנו!
אני שמחה...
התגעגענו אחד לשנו , אבל עדיין לא נפגשנו (כמו שאמרתי הוא בעיר אחרת בלימודים עתה).
הוא בא יום שישי!
אמרתי לו שאני רוצה את הסרגיי שהכרתי ולא את הסרגיי שעושה דווקא וכו'!!!
הוא אמר ננסה...
אמרתי לו שהוא צריך לנסות! כי זה הוא כזה !
הוא^ ננסה....
טוב יש עוד משו' שאני דואגת לו:
אני כ"כ קנעית שאני לא יודעת מה לעשות עם עצמי לפעמים ואני ממש דואגת שזה יהרוס את היחסים בנינו ושבגלל זה אנו ניפרד!!!!
מה לעשות עם הקינע ??????
אני מקנע כי אני אוהבת אותו ולא אבל לפעמים אני יכולה לקנעות בגלל מה זה שטויות!!!
שזה מצחיק!!!!!
מה לעשות עם הסיפור???
ומה לעשות קודם כל עם עצמי????????
תודה מראש ויוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויוי יקרה
יעל צ'רניאק22/04/2010אני שמחה על הנכונות שלך להלחם בקנאה.
ללא ספק הקנאה היא אחד הרגשות הקשים והחזקים שלא מאפשרים לנו לנוע קדימה.
על מנת להלחם בקנאה
עלייך לקבל מחוייבות אמיצה לקחת אחריות על הקנאה ולא להתנהל מתוכה.
כלומר, גם אם את מרגישה שעולה קנאה ואת יודעת שזה בגלל שטויות, ברגע הזה שהיא עולה, עלייך לבחור לא לפעול מתוכה, לא להגיב מתוכה , לא לבטא אותה.
יש בך שני קולות,
האחד בוגר ושקול
והשני ילדי ורגשי.
הקנאה שייכת לקול הרגשי.
על מנת לקחת אחריות על הקנאה, עלייך להעביר את כל תשומת הלב שלך, לחלק בך שיודע מה טוב ונכון לעשות למען היחסים בינכם.
את העבודה הזו את צריכה ללמוד לעשות בעצמך,
כל פעם שעולה הקול של הקנאה, תזהי אותו, התייחסי אליו כמו אל ילד קטן שרוצה יחס, קחי עליו אחריות והעבירי את תשומת לבך לקול הבוגר שיודע מה נכון עבורך ושאינו פועל מתוך פחדים ותשוקות .
גם אם זה לא יהיה קל, זה ישתלם לטווח הארוך.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד קטע על התמודדות עם קנאה
יעל צ'רניאק22/04/2010קטע של אושו שעונה לבחורה על איך להתמודד עם הקנאה:
"אין זו שאלה של מציאת הדרך החוצה. השאלה היא לראות כיצד נכנסת פנימה.
לצאת החוצה אינה השאלה כלל. הנך כבר בחוץ. הדבר היחיד הוא להתבונן איך נכנסים פנימה.
ברגע שתראי את התהליך של הכניסה פנימה,לא תכנסי יותר. מודעות זו תהיה ההיעלמות של הקנאה.
בפעם הבאה שזה קורה, רק התבונני בזה. הפכי למאוד אובייקטיבית, רק בדקי מה זה בדיוק,
איך זה עולה כזרע קטן, ואז כיצד הוא גדל והופך לעץ גדול, וכיצד את אבודה בתוכו.
רק ראי את תהליך גדילה זה בשלמותו ולאופן שבו את תורמת לכך.
אל תמהרי להשתחרר מזה ולצאת החוצה. כאן אנשים עושים את הטעות.
אנשים כה ממהרים לצאת החוצה, שהם אינם רואים כיצד הם נכנסו, וזה הסוד. רק ראי כיצד את נכנסת.
כאשר את מחליטה שמשהו מכוער ושלילי אז את מתחילה להתבונן לצדדים. אינך פוגשת בזה.
אם זה שלילי, מי ירצה לראות זאת? את תרצי לברוח בצורה כלשהי – ואינך יכולה להשתחרר ממשהו
במידה ולא נפגשת איתו.
כשאנו מתבוננים מתוך מודעות, כל הטוב שבנו נשאר ונהיה אף יותר ברור ובולט – את יכולה לראות
את הטוב ברור יותר, ליהנות ממנו יותר ולחיות אותו יותר - וכל השלילי מתחיל להעלם כמו חשכה. זה יקרה."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)