מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהלירון22/04/2010
היי
אני בחורה בת 29 , אני יוצאת עם בחור בן גילי במשך שנה וחודשיים הבחור מקסים , אנחנו מסתדרים מצויין והיחסים מעולים ... לאחר שנה של חברות הרגשתי כי הגיע הזמן לעלות שלב ולעבור לגור ביחד כאשר שוחחתי עם בן זוגי הוא מאוד לא התלהב מהנושא אמר שמרגיש שעדיין לא הגענו לשלב הזה בקשר... מאוד הופתעתי מתגובתו ולא כעסתי והמשכתי את הקשר כרגיל... השבוע (לאחר חודשיים מאז שדיברנו שוב הנושא ) העלתי שוב את הנושא והוא ממש התחמק אמר שהקשר מעולה והוא מעדיף ככה ... אני גרה בבית הוריי ומתכוונת לעבור דירה , הוא אמר שאני אשכור דירה לבד כרגע וגם ככה אנחנו רוב הזמן ביחד , מאחר ואני כן מרגישה שהגיע הזמן למגורים משותפים אני מפרשת את התנהגותו שהוא לא אוהב אותי מספיק , האם באמת יש דבר כזה פחד ממחויבות ( אני לא קונה את זה ) כי אם הוא אוהב אותי ורואה איתי את עתידו הרי זה הצעד הבא לגור ביחד, מה עלי לעשות ?
כל המצב מאוד מתסכל גם יורד לי ממנו מאחר והוא מסרב להתקדם איתי ואני בת 29 ולא מתכוונת לבזבז את זמני , מצד שני הקשר ממש מעולה והכל טוב ... כשאני מנסה לדבר איתו הוא מסביר בצורה הגיונית כי הקשר מעולה ונקח את הזמן לאט... מה עלי לעשות?
תודה מראש ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת יקרה
עדה מורג22/04/2010איזה יופי שהקשר שלכם כל כך יפה.....
.האם את מוקירה תודה על כך? האם את מודעת שזו מתנה משמיים?
אני מאד מבינה את רצונך להתקדם לשלב הבא, אך את יודעת שבשביל טנגו צריך שניים...
ברור מהתאור שלך שבן זוגך מתנהל בקצב שונה משלך....אך מכאן ועד למסקנה שהוא לא אוהב אותך מספיק - נראה לי שיש מרחק רב. כפי שאת אומרת בעצמך - את מפרשת את התנהגותו בדרך זו. אך פירוש זה רק פירוש......
ממבט מהצד אני יכולה להבחין בחוסר בהירות בתקשורת שלכם על הנושא:
א. האם את ברורה בכך שתוך פרק זמן מסוים את רוצה מגורים משותפים? נראה שכן.
ב. האם את ברורה מהו פרק הזמן הזה? כמה זמן תהי מוכנה לחכות?
ג. האם ברור לו שאם לא יגיע להחלטה תוך פרק הזמן הזה - את לא תחכי יותר?
נראה שבפעם הראשונה הוא אמר לא ואת נשארת בקשר - כי באמת חבל להפסיד כזה קשר טוב.
בפעם השנייה הוא שוב אמר לא - ואת עדיין שם בתסכולך.....
האם יש מקום לשיחה גלויה על העתיד? הדגש הוא על ג ל ו י ה.....
מצד שני אני רוצה לשאול אותך אם הכול כל כך טוב , מה מניע אותך לקבוע לעצמך אולטימטום?
האם תוכלי להתמקד ביופי, בכיף, בהנאה שיש ביניכם?
מה יאפשר לך לפתח סבלנות וסובלנות לקצב שלו?
האם נראה לך נכון שהוא יחליט מתוך לחץ? לא עדיף שהחלטתו תהיה שלמה?
אני מזמינה אותך להתבוננות פנימית על מי את בתהליך הזה, בפירושים שלך, בתקשורת שלך,
בציפיות שלך....ותערכי לעצמך מאזן קטן: מה יש לך ומה אין לך בקשר הזה.
האם את צומחת בקשר הזה? או כל מה שאת רוצה זה להתמסד בו?
אני בטוחה שאחרי התבוננות אמיצה, תמצאי בתוכך את התשובות המתאימות.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)