מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- gעזרה ביעוץשי23/04/2010
אני נשוי כבר שנתיים+ילד בן שנה יש לי בעיה במערכת יחסים עים בת זוגי אני נוטה שלא במיתכוון להשפיל אותה כך היא טוענת במילים לא יפות אני ממש לא מעוניין לעשות את זה ורוצה שתהיה לי זוגיות פוריה וטובה הדברים לא בשליטתי המילים יוצאות לי כאשר אני מיתעצבן לא יודע מה לעשות מבקש עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי יקר
עדה מורג25/04/2010אני מאד מוקירה אותך על כך שאתה מזהה דפוס התנהגות שפוגע ביחסים שלכם ואתה לוקח עליו אחריות. אני מאמינה שצעד זה הוא כבר 80% של הפתרון.
תגובות בלתי נשלטות קורות כאשר משהו מאד מרגיז או פוגע ואנחנו לא יודעים להגיב אחרת.
פשוט התרגלת להגיב כך.....
על מנת לשנות את ההרגל הזה אני מזמינה אותך.:
א. רגע לפני שתתעצבן....קח נשימה עמוקה, ספור עד 10 והירגע.
ב. תתקשר את הרגש שלך מול אשתך, ספר לה מה אתה מרגיש כאשר " היא עושה כך וכך...."
למשל : " אני מרגיש שכאשר את .......אני נפגע, אני פוחד, אני מתעצבן, זה מרגיז אותי וכו וכו
כאשר אתה מדבר בלשון "אני" אתה לוקח אחריות על הרגשות שלך.
זה בסדר להרגיש כמו שאתה מרגיש אך זה לא אומר שאתה מאבד שליטה על המילים שלך.
ג. מאוחר יותר בעיתוי מתאים תוכלו לשוחח על מה שהיה, תוכלו לחשוב ביחד על מה אפשר לעשות
אחרת כדי שאירוע כזה לא יחזור על עצמו.
ד. בינך לבין עצמך אני מזמינה אותך גם לבחון מאיפה נובע הצורך שלך להשפיל אותה, האם זה רק
חוסר שליטה? האם אתה זקוק להוכיח שאתה טוב, שאתה חזק?
מעצם הרצון שלך לשפר את מערכת היחסים אני קולטת שאתה אדם טוב ואכפתי, אתה לא צריך להוכיח שום דבר. אם תכבד את הרגשות שלך ותיתן להם מקום, אישתך תכבד אותך באותה מידה שאתה מכבד אותה וההרמוניה תחזור לביתכם.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)