מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצובה...לב30/04/2010
שלום,
אני בת 29 ויוצאת עם גבר הצעיר ממני בשנתיים מזה 7 חודשים. מה לא עברנו בשבעת החודשים האחרונים-2 מחלות מין שעד היום לא התגברתי עליהן -האחת מהן היא הרפס והשניה קונדילומה שהופיעו זו אחר השניה, אני כבר לא יודעת מי הדביק את מי ובאיזשהו שלב העדפתי כבר לא לדעת. מה שכן, מאז המחלות האלו ירד לי החשק המיני, הרגש, ההתרגשות...לאחרונה קיבלתי טבעת-לבן זוגי היה ברור כבר בפגישות הראשונות שאני היא האחת ולתקופה קצרה בהתחלה אני הרגשתי גם כך, אבל מהר מאוד הרגש הלך ודעך, זה התחיל מזה שהוא היה כנה מספיק לשתף אותי בעבר שלו כילד עד לגיל יחסית מאוחר כשלאורך כל התקופה הזו הוא היה ילד בעייתי מאוד (על רקע משפחתי לא פשוט- הורים שחזרו בתשובה וובין היתר היו מאוד קמצנים), הוא עשה דברים שבקלות יכלו להגיע לתיק פלילי ואיכשהו זה לא קרה. בכל אופן, לאחר הצבא הוא התאפס והלך ללמוד הנדסת חשמל. היום הוא עושה כבר תואר שני מה שהעיד בעיניי על יכולת התמדה ורצון להתקדם. אבל החותם של העבר הבעייתי שלו אף פעם לא באמת נשכח, היות ואני עכשיו יודעת שהבסיס של התפיסות שלו היה מעוות, בכל אופן מהר מאוד גיליתי שהוא לא מת על בעלי חיים ומעבר לאהבה אין לו אמפטיה כל כך אליהם. מוזיקה היא גם ברשימת הדברים שלא ממש מעניינים אותו..דווקא הדברים שהופכים אותי להרבה יותר מאושרת לו אין נגיעה אליהם. אנימוצאת שהוא ציניקל מאוד, לעיתים הוא לוקח על עצמו את תפקיד ליצן החצר וזה מלווה בהרבה חוסר טקט בכל מיני אמירות לא במקום וכשאני עומדת מהצד אני נבוכה. הוא מטיף המון על כסף, על כך שיש שאיפות קדימה וצריך לנסות ולהתפזר כמה שפחות כדי להתרכז במטרה, אבל לפעמים מתחשק לי לבלות איתו במסעדה טובה מבלי להרגיש את החשבון נושף לי בעורף...מצד שני אם חסר לי כסף בחשבון אין לו בעיה להכניס כסף...העניין הוא שהחשק המיני שלי והרגש מאוד ירדו והמצב שיננו התדרדר מיד לאחר שהחלטנו להתחתן באמת, אז יש לי טבעת ואני לא מרגישה את השמחה אלא רק את הקונפליקט והפחד שאני עושה טעות רק כי אני לא מסוגלת להביט מחוץ למערכת יחסים הזו, מה עוד שהיו לי 2 קשרים אחרים האחד של שלוש שנים והשני של ארבע שהסתיימו, בעיקר בשל חוסר רג מצידי ופעם מצד האחר. איכשהו עושה רושם של כל מערכת יחסים שלי מסתיימת בחוסר רגש- והכל קורה מאוחר מדי..כשאני כבר עמוק בפנים ולא מסוגלת לחלץ את עצמי משם. אני גם כבר לא יודעת אם זו אני וכך יהיה בכל מערכות היחסים- ואם כן, אז מה הטעם לנסות ולהכיר גבר חדש...אני מבולבלת, כבר אמרנו לכולם שאנחנו מתחתנים ועכשיו כך הרגשות שצפים מכתיבים אחרת...אני פוחדת לאבד אותו אבל כבר לא בטוחה שזה מהמניעים הנכונים או מהם מניעים נכונים בכלל....אני רק יודעת שאני מתעצבנת עליו בקלות, שהוא מצחיק אותי הרבה פחות מבעבר ושאני רוב הזמן עצובה, פשוט עצובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב יקרה
יעל צ'רניאק03/05/2010אני מוקירה את הפתיחות שלך ואת הנכונות להיות כנה עם עצמך,
את כותבת שאת עצובה. רב הזמן עצובה.
האם כך את רוצה לחיות?
האם את מוכנה להתפשר על השמחה שלך? על החיות שלך?
האם יש לכם נקודות חיבור משותפות ? אהבה? חברות?
מחלות מין הרבה פעמים מעבר לבעיה הגופנית קשורות ליחסים ולקשרים עם המין השני.
את כותבת שעושה רושם שכל מערכת יחסים שלך מסתיימת בחוסר רגש.
הייתי מציעה לך להתבונן בזה.
מה קורה במערכות היחסים שאת מפסיקה להרגיש ? האם את יכולה להצביע או להזכר בארוע או תקופה שהחלה את התפנית ברגשות שלך? מה היה שם? מה היה לפני כן, ומה אחרי.
על מנת שהדפוס הזה לא יחזור במערכות היחסים שלך, עלייך לזהות אותו ולראות מה מביא לשינוי?
את מציינת שהיית במערכות יחסים ארוכות, כך שנראה לי שאינך מחפשת רק את הריגוש של ההתאהבות, כי הריגוש הראשוני אינו נמשך לעד, אך במקומו נבנית חברות עמוקה, שיתוף..
נסי לראות בחוויה שלך מה הביא במערכות היחסים שלך לשינוי?
מי היית שם בקשרים הללו? לפני השינוי ואחריו? שמחה, מתוסכלת, כועסת...
מה חשוב לך בזוגיות? איך זוגיות אידאלית נראית לדעתך? איזה יחסים יש בין בני הזוג?
כפי שאת כותבת את מתנהלת מתוך אינרציה מתוך הרגל ולא מתוך המניעים הנכונים.
מה חסר לך בקשר הנוכחי? מה את צריכה מבן זוגך? האם את רואה את הדברים הטובים בו? האם את אוהבת אותו? האם יש בינכם חיבור וחברות?
הטבעת אינה עובדה גמורה. אם זה לא נכון לך, לא מתחילים חיי נישואין ממקום של עצבות ובלי רגש. זוגיות בריאה נותנת אנרגיה ולא לוקחת.
בדקי עם עצמך, מהו הדפוס שמנהל אותך במערכות היחסים שלך?
ראי עם עצמך האם נשאר עוד רצון , מוכנות לעבוד על הקשר, האם קיימת אהבה?
האם את רוצה להתחתן עם אדם , שהקשר בינכם עושה אותך עצובה?
היי חזקה ועל תתפשרי על חייך, חייך יקרים, אין סיבה שלא תהיי שמחה בזוגיות. צריך להתבונן, להבין דברים, ליצור בהירות ורק אז לקבל החלטה הנכונה עבורך.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)