מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקראת פרידה מבחורה מקסימהדן13/06/2010
שלום,
אני בן 24 סטודנט וחברתי בת 22. אנחנו ביחד כשנה כאשר זו הזוגיות הראשונה שלה, לי יש קצת יותר נסיון. יש לנו תקשורת יוצאת מן הכלל והחלטנו יחדיו כי למרות אהבתנו עלינו להיפרד. הסיבה נעוצה בחוסר הביטחון שלה בגלל משקעי העבר, והקשר מקבל כיוון תלותי כך שהיא נותנת לי להוביל ואף להיות שתלטן. אנחנו כמעט ולא רבים אלא קיימים יותר תהיות וספקות מהצד שלה לגבי הקשר אשר נובעות כנראה מחוסר הביטחון. חשוב לי לציין שהיא בחורה מאוד מיוחדת, ישרה אמינה ופתוחה בצורה יוצאת מן הכלל. מפריע לי שהיא לא יציבה ובוגרת מספיק.
אציין כי גם הקשר התנהל ברובו ממרחק כך שמעולם לא ניתן צ'אנס אמיתי.
לפנ י ממש כמה ימים שקלנו לעבור דירה יחדיו אך יש הרבה ספקות..
האם יש סיכוי שמתוך הקשר הזוגי הביטחון העצמי שלה ישתפר וגם הבגרות או שתחילה יש לעבוד על כך בנפרד ורק אז להכנס למערכת יחסים?
מאוד אודה לעצה,
בברכה דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דן יקר
יעל צ'רניאק13/06/2010הדאגה שלך לחברתך מאוד נוגעת ללב.
חוסר הביטחון זה בהחלט משהו שניתן לעבוד עליו ולחזקו - הן בתוך מערכת יחסים והן בנפרד.
אולם היוזמה , הרצון והנחישות לעבוד על עצמה ולחזק את בטחונה העצמי, חייבות לבוא ממנה.
זוהי החלטה שלה לקחת אחריות על עצמה ולחזק את בטחונה ולהתבגר.
בזוגיות בריאה על כל אחד מבני הזוג לעשות את הדרך האישית והצמיחה האישית שלו, וזה בהחלט אפשרי גם בתוך הקשר אם יש תמיכה ופרגון של הצד השני .
בכל אופן עליה להחליט האם היא בוחרת לעשות תהליך עם עצמה בתוך הקשר או שהיא מרגישה שעליה קודם כל לעבוד על עצמה ורק אחר כך לחבור בזוגיות ממקום בריא ומשוחרר יותר. היא צריכה לבחור מה נכון עבורה.
היא גם יכולה להעזר באיש מקצוע - מאמן או מטפל לשם כך, זה תהליך מאוד חשוב שהיא תייצר ביטחון בעצמה ולא תהיה תלותית או תרגיש פחותה/ נחותה/ חסרת בטחון.
בנוסף אציע לך להתבונן מי אתה מולה? האם אה משתף איתה פעולה ולוקח את עמדת השתלטן? (אפילו אם היא זו שנותנת לך להוביל). האם אתה מעודד אותה לעשות תהליך של צמיחה אישית?
מקווה שקיבלת מענה
יום נעים
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התגובה עזרת לי מאוד
דן13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)