אי אמון ושקרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי אמון ושקרים
    ו
    24/06/2010

אני בת 24 וחברי בן 25, אנחנו יחד כבר יותר מחמש שנים. הכרנו בתיכון, והתחלנו לצאת בתקופת הצבא, הוא שירת בבסיס מרוחק ואני קרוב לבית. תמיד סמכתי עליו למרות שהיה רחוק, ותמיד הייתי בטוחה שהוא נאמן ולעולם לא ישקר לי. לפני כשנתיים אחרי שסיים את השירות הצבאי ופתח עסק משלו- חנות בגדים לבחורות בגילאי 16-30, אט אט צצו שקרים קטנים ולבנים, החשדות שלי בערו בי במיוחד כשהייתי מגיעה לחנות ורואה את סוג האינטרקציה שיש לו עם בחורה מסויימת. הוא מצידו אמר שאני פרנואדית, ומנסה להרוס את הקשר. לא היה לי שקט, גילתי את הסיסמא שלו למקושרים- אני יודעת שזאת חדירה לפרטיות, אבל משהו הסריח לי. וראיתי שהוא שלח לאותה בחורה: " אחחח איזה סקסית מה הייתי עושה לך.." ואותה בחורה ענתה לו: "תודה חתיך שלי". מאוד נפגעתי, במיוחד שתמיד תמיד היה נוהג להגיד לי שהוא לא כזה שבוחן כוסיות והוא לא פלרטטן, ומי שמדבר ב הערות מנייות לבחורות בסוף גם בוגד..וזה בדיוק מה שהוא עשה. דיברנו על הנושא והוא הצטער ואמר שזה לא יחזור, ושה חד פעמי ושהוא ממש לא כזה. מאוד מאוד אהבתי אותו אז "סלחתי". לאחר כמה חודשים שוב היה מקרה, אבל עם מישהי אחרת.גם לקוחה מהחנות.הוא התחיל לשלוח לה הודעות כמו מה שלומך ילדונת, או סחתיין על הגופה.. ( הבחורה היתה מלאה + ולא כל כך נאה ), מתי את באה לבקר אותי בחנות...יום אחד הם דיברו בצ'אט בפייס והוא כתב לה שוב: נו מתי את באה לבקר, והיא ענתה לו בתגובה- רק ראית אותי אתמול, וחשבתי שיש לך חברה..אז הוא אמר מה הקשר לא במובן הזה..ואז הוא שוב שאל- נו מתי את באה..אז היא אמרה שוב- אז יש לך חברה? אז הוא אמר לה בתגובה- מה יש לך ראש כחול?? אז היא לא ענתה- ואז שוב הוא אמר: זה לא בושה אם יש לך ראש כחול, רק תגידי..היא לא ענתה. וכאן השיחה נגמרה. אחרי שתפסתי אותו על השקר הזה..הוא רצה להיפרד ממני, הייתי נואשת ותלויה בו והתחננתי שלא יעזוב. ונשארנו יחד. הוא יודע שקשה לי עם העניינים האלו והבטיח שלא יעשה את זה שוב ולעולם לא ישקר לי. אחרי כמה חודשים הוא הלך לעשות על האש עם חברים, מין מסיבת רווקים, הוא הבטיח לי של ילך למועדון חשפונות..וכרגיל הוא שיקר. אחרי שתפסתי אותו על השקר הזה שוב רבנו והשלמנו. אני כבר כמעט שנה אחרי. ויותר מפוקחת עכשיו, מאז לא קרו מקרים..יש לי את הסיסמא לפייסבוק שלו ולאיימיל-הוא נתן לי מרצונו. אבל עדיין אני לא יכולה לסמוך עליו. בגלל שבעבר הצקתי לו המון על הנושא, הוא אמר שהוא לא יכול יותר ואו שאני סולחת ושוכחת וממשיכים קדימה או שניפרד כי הוא לא יכול שכל יומיים אני אומרת לו כמה זה מפריע לי. אז החלטתי לנסות לשכוח..אבל אני ל אמצליחה. אנחנו מדברים על להקים בית ועומדים לעבור לגור יחד..ואני לא יודעת מה לעשות, מצד אחד אני רוצה לסמוך עליו, אני יודעת שמאז הוא לא עשה כלום, אבל כל פעם שהוא רחוק ממני אני פשוט לא שקטה, מפחדת שהוא יעשה משהו.הוא לא מודע לזה. אני לא יודעת אם שקרן תמיד שקרן,או שיש סיכוי שהשקרים נגמרו??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי אמון ושקרים

הוספת תגובה

• שלום לך, יקרה

עדה מורג
    24/06/2010

אני מאד מבינה את הקושי שלך במערכת היחסים שנוצרה בינך לבין חברך, יחד עם זאת אני רוצה להחזיר אליך את הפוקוס. זה לא אומר שהוא פטור מאחריות על מה שקורה.....אך מכיוון שזו את שפנית, אני מזמינה אותך להתבונן ביחד במצב.

מתוך דבריך אני מסיקה שאמת ונאמנות הם שני ערכים שמאד חשובים לך בזוגיות. האם זה נכון?
    איך את חושבת ניתן לטפח את שני הערכים האלה בקשר ביניכם?

איך את מתקשרת את המצוקה שלך לחברך? את מציקה, כועסת, נעלבת, מרגלת אחריו......
    את מתעסקת (וגם משחזרת זאת פה.....) בכל פרטי הפרטים של האירועים, כאילו מנסה למצא הוכחות לאשמתו....

מה את יכולה לשנות בהתנהלות מולו?
    אם את רוצה אמת ונאמנות, האם תוכלי ללמוד לסמוך עליו? האם תוכלי לתת צ'אנס אמיתי?
    כי עד עכשיו חזרת אליו כל פעם שהוא התנצל....למרות השקרים החוזרים.

אם את רוצה לשנות משהו במה שמתרחש ביניכם, קחי את היוזמה ועשי קודם כל את שינוי.
    אם את תעשי שינוי בהתנהלות כלפיו, קרוב לודאי הוא ישתנה.

יחד עם זאת בדקי עם עצמך מהם הקווים האדומים שלך,
    מה אם יקרה שוב לא תשארי שם יותר?

יקרה, את נשארת בקשר הזה עוד ועוד כי יש משהו שעליך ללמוד....מה הדבר?
    מה אם תלמדי, תצמחי למקום גבוה יותר ותוכלי לבנות זוגיות טובה ואמינה?

קחי לעצמך רגע של שקט ועני על השאלות שהועלו. התשובות בתוכך.
    בהצלחה!
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייאוש !!!!!

נטלי
    24/03/2011

אז ככה.. אני בת 18 והיה לי חבר במשך שנה וחצי .. הוא האהבה הראשונה שלי והראשון בכול דבר... לעולם לא הייתי בקשר רציני ככה שלא תמיד ידעתי איך להתנהג
    הוא גבר קנאי מאוד מה שאומר שאסור לי לדבר עם בנים,ידידים,להתלבש חשוף וכו'..
    תמיד הייתי מדברת מאחוריי הגב שלו אבל רק מדברת בחיים לא מעבר וגם לא היה משמעות לזה בגלל שלרוב זה היה מתוך שיעמום ושבירת השיגרה .....
    היה לנו ריב כמו תמיד אבל הפעם הוא היה נראה קצת מעבר לריבים הרגילים..הוא התחיל לדבר עם בנות בפסבוק בכוונה שאני אראה וכך גם אני..לא דיברנו כמעט שבועיים לי היה מאוד ברור שזה נגמר ולו קצת פחות..
    נפגשתי עם גבר ויצא מצב שהתנשקנו וראו את זה... האמת היא למה עשיתי את זה? אין לי מושג לאחר יום התחרטתי על כך והלכתי לחבר שלי והחלטנו שנחזור .. הוא גילה את זה כמה שעות לאחר מכןן וראה את זה כבגידה
    היה לו קשה מאוד לקבל את זה אבל הוא סלח והמשכנו הלאה...
    לאחר שבועיים הוא התחיל לזלזל בקשר , לזלזל בי ובכול מובן אפשרי......
    הוא בא אליי ופשוט אמר לי שהוא רוצה להיפרד הוא מרגיש שהוא לא אוהב אותי כמו פעם שירד לו ממני לאחר "הבגידה" ואני? נשברתי
    כמובן זה עבר מסע התחננויות מצידי והוא ? לא היה מוכן להקשיב.....
    הרפיתי.. הוא התקשר לאחר חודש אמר שהוא רוצה לחזור שהוא מתגעגע וכמה שהוא אוהב אותי ואני? רצתייייייייייייי לזרעותיו בשיא תמימותי.... ואחרי יום הוא חזר בעצמו וככה זה קרה פעם אחרי פעם עד שהכרתי מישהו והוא קינא ברמות מטורפות ורצה לחזור שוב , כמובן...... עזבתי את הנוכחי וחזרתי לאהבתי הראשונה.. ואז עוד הפעם הוא פגע ופגע בי היה מקלל אותי משפיל אותי מבזה אותי.. וכשרצה להשלים טען שאמר את כול זה מתוך הכאב שלו שנפגע ממני אז מאותה "בגידה"
    לפני כשבועיים הוא התקשר במטרה לחזור ומה שהיה שונה שזה היה נראה ממש רציני!
    וכמובן..טעיתיייייי.... שוב פעם...
    היום 4 חודשים כמעט מאז הפרידה הכואבת אני מרגישה שאני נמצאת באותו המקום,לא מתקדמת , עדיין אוהבת ברמה מטורפת ומבחינתו זה נגמר לנצח.....
    ניסיתי הכול,ניסיתי לגרום לו לקנא וכך בעצם להשיב אותו אליי....מה לא עשיתי?
    החלטתי ללכת על הדרך האחרונה להחזיר אותו אליי ולנצח... החלטתי פשוט לרדת למחתרת,לא לדבר עם בנים,להפסיק לצאת כי הוא מטבעו מאוד פרמיטבי ואני יודעת שזה מעלה לו
    בעצם כול התסכול שלי נובע מזה שאני לא יודעת אם יש טעם בכלל לחכות?! אם הוא יחזור ?? אם זה יעזור? מה נותר עוד לעשות ???????????
    הימים בשבילי הם לא ימים,הגעוגעים שורפים בלב,נראה כאילו אני לא אצליח להתאהב באף גבר אחר ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו