בקשת עיצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשת עיצה
    קמי
    28/06/2010

אני ובעלי כבר סבא וסבתא. אין לנו תקשורת טובה ואנו לא מסוגלים לפתח שיחה על שום נושא בעולם. בקיצור חיים מאוד משעממים. לשנינו יש נושאי שיחה עם אחרים אבל בינינו = אין!!! מה עושים ועל מה מדברים כשרוב הזמן אנו שותקים או רבים? לי יש הרגשה שהוא לא מבין למה אני מתכוונת כשאני אומרת משהו והוא מבין בצורה אחרת לגמרי, זה גורם לי פשוט לא לדבר עדיף לי כך מאשר שיבין בצורה אחרת לגמרי ממה שהתכוונתי. מה עושים? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עיצה

הוספת תגובה

• קמי יקרה

עדה מורג
    28/06/2010

אז קודם כל הרשי לי לברך אותך על כך שאתם כבר סבא וסבתא ועדיין ביחד. זה לא מובן מאליו בימים אלה.
    שנית הרשי לי לברך אותך על שאכפת לך ממה שקורה בתקשורת ביניכם...
    את יודעת? לפעמים אנחנו נכנסים למעגל סגור ונראה שאין לנו יציאה ממנו.
    הרבה יותר קל להסתגר ולא לגרום לעימותים או אי הבנות.

תקשורת זה פן מאד מאד חשוב בזוגיות! אם את רוצה לשנות את המצב שנוצר, יש צורך למצא דרך לתקשורת אחרת. מאחר וזו את שאכפת לך מה קורה, בואי ננסה להתבונן בתקשורת שלך:

מי את כשאת מדברת אליו? (רוטנת, כועסת, מבקרת, משעממת, דורשת או רכה, משתפת, אוהבת, מקשיבה, מתעניינת - בחרי מה שמתאים לך)

מי את כאשר הוא מדבר אליך?איך את מקשיבה? איך את מגיבה?
    באיזה נושאים את יוזמת שיחה איתו?
    כמה את בהירה בדבריך?
    עד כמה את משדרת נכון את מה שאת רוצה?

את טוענת שהוא לא מבין את כוונתך....
    אני טוענת שיש לנו אחריות על מילים שיוצאות לנו מפה, האם את בודקת מה הוא מבין ומה לא?
    האם את יכולה לומר את הדברים אחרת כדי שיבין בדיוק את הכוונה שלך?

יקירה, הסתגרות היא לא הפתרון....זה מביא לריחוק, למתח, לבדידות.
    אם חשוב לך לשנות את התקשורת, תשברי את את המעגל הסגור, תשני את את ההתנהלות, את הטון, את התוכן.....ואני מבטיחה לך שהצד השני יגיב בהתאם.

מקווה שעזרתי.....בהצלחה!
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו