מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעל מסנגר על כולםיעל04/07/2010
אני לא יודעת כבר איך להתמודד. . אני לא יודעת אם זה תופעה נורמלית ואספר בקצרה: קורה לעיתים שיש לי הצורך לשפוך מהלב, לפני מי לא שופכים אם לא לבעל שהוא אמור להיות גם חבר. הוא טיפוס ביקורתי וקודרני מאד. הוא לא נותן לי לומר שום לשון הרע על אף אחד. אבל לא פעם ולא פעמיים הוא כן אמר לי, וזה מאד נורמלי להגיד לפעמים, ואני מקשיבה, משתתפת, לא סוגרת לו את הפה, והוא רק מסנגר על כולם חוץ ממני. גם אם אני צודקת, אסור לי להגיד שום דבר רע על אחרים. זה סיוט שלא מהעולם הזה. תמיד אני צריכה לחשוב פעמיים מה להגיד, אם זה לא נראה לו - הוא מתקיף אותי בדיבור, פוגע בי ומסנגר על כולם. זה כואב עד מאד. לעיתים נראה לי שהוא נשוי לכל העולם חוץ ממני. לי נראה נורמלי, שהבעל יגן ויהיה עם האישה ולא כל הזמן יגן על אחרים. גם אם הוא יודע שאני צודקת, אסור לי בתכלית האיסור להוציא מילה רעה מהפה. אני חושבת שזה חולני. לו אני תמיד מקשיבה יפה, ולעולם לעולם לא הראיתי לו שדבריו לא נראים לי, ולא פוגעת בו. אם הייתי יכולה מבחינה כלכלית לעזוב אותו - הייתי עושה זאת מזמן. אני תמיד עצובה במחיצתו. אין לי שמחת חיים. היתרון היחיד שבו: שהוא אוהב לעזור ואבא נפלא. לייעוץ לא מוכן לשמוע, אומר שכך הוא ועלי להשלים. מה אני עושה???? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל יקרה
יעל צ'רניאק04/07/2010אני שומעת מדברייך הרבה כעס ותסכול.
אני יכולה להציע לך כמה כיוונים להתבוננות:
1. היות ואת בעלך את לא יכולה לשנות (לפחות לא מבלי שהוא ירצה בכך), האם את יכולה למצוא לך חברה קרובה אותה תוכלי לשתף במה שעובר עלייך במקום את בעלך, היות והוא לא מגיב בדרך בה את רוצה.
2. מה תוכלי לעשות על מנת לשנות את יחסך לחיים, ליחס חיובי יותר לחיים שלך? בעלך בסיטואציה הזו (אולי בלי שהוא יודע), משקף לך משהו בעצמך - מה את יכולה ללמוד מכך? כיצד תוכלי לקחת אחריות גדולה יותר על חייך ולשנות את יחסך לחיים, לאנשים אחרים סביבך, לבעלך, לעצמך?
3. מי את רוצה להיות? איזה אדם את רוצה להיות? איזה איכויות שלך היית רוצה לבטא יותר בחייך? אין לי ספק שיש בך הרבה איכויות חיוביות שתוכלי לבטא יותר בחייך.
איך זה היה נראה אם היית מבטאת איכויות אלו?
אני מודעת לעובדה שפנית בגלל שבעלך מסנגר על אחרים, אך לא ניתן לשנות אותו מבלי רצונו. ומכיוון שאת פנית אלינו , אני פונה אלייך להתבונן עם עצמך איזה שינוי בעצמך את יכולה לעשות, כך שיעשה שינוי גם בכל מערכות היחסים שלך. אם תעשי שינוי בעצמך ללא ספק - תרגישי טוב יותר בכל סיטואציה בחייך, מול עצמך, מול בעלך ומול הסובבים אותך !
מקווה שזה יעזור לך..
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)


.jpg)
