אי הבנה אחרי הצעה וילד בדרך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי הבנה אחרי הצעה וילד בדרך
    עומר
    07/07/2010

מחלוקות ואי-הבנות אחרי הצעת נישואין ותינוק בדרך.
    ארוסתי גרושה בת 33, אני רווק בן 30.
    היא התגרשה לפני 10 חודשים, גירושים מכוערים...
    אנחנו ביחד כ-5 חודשים. הקשר שלנו היה אינטנסיבי מהתחלה והרגשנו שאנחנו רוצים לחיות יחד ולהביא ילד.
    אני עם מחלת כליות כרונית וכרגע עובד במשרד חצי משרה, כמעט שנה.
    ברור שאני מחפש משרה מלאה ולהתקדם וגם בסוף להיות עצמאי.
    הסברתי לה שיש לי גב כלכלי מסבא שלי ואני לא דואג כי אני לא פרזיט.

אמא שלה לא קיבלה אותי מההתחלה ברגע שהיא שמעה שאני חולה כליות, היא אמרה לה למה את מכניסה ראש בריא למיטה חולה.
    עדיין, הבנתי שזה קשה לה לקבל אבל באתי והכרתי את ההורים שלה, הסברתי להם על המחלה ועל זה שיש לי גב כלכלי והייתי(וגם זוגתי) בטוח שהם יותר הבינו ואולי יקח להם זמן לעכל שזה קרה כל-כך מהר ונושא המחלה אפשר לחיות איתה רגיל. והיינו בטוחים שלפחות הם יהיו מאושרים בשביל הבת שלהם.

לקחתי יוזמה והלכתי לדבר איתם לבד, הכי פתוח וכנה שאפשר.
    אמא שלה שאלה מה אתה יכול לתת לבת שלי, איך אתה יכול לפרנס אותה. מה אתה יכול להבטיח לה.
    אמרתי לה שלהבטיח אני יכול רק את המוות... הסברתי לה שלסבא שלי יש גב כלכלי מבוסס ושהוא תמיד יעזור ויהיה איתי. ובקשר למחלה שכרגע אני בריא ולגבי העתיד תמיד יש פתרונות, ניתוח וכדמ'. וחוץ מזה גם בנאדם בריא לא יכול להבטיח כלום לגבי העתיד שאפשר לקום בבוקר לגשת למכולת ולהידרס חס וחלילה.

היא אמרה לי שאם זוגתי הייתה אם חד הורית הם(ההורים שלה) היו מוכרים את הבית וקונים לה בית 3 חדרים.

ובגלל שאין לי עבודה מסודרת ואמרתי שיש לסבא שלי ממון, אז למה שהסבא לא יקנה לנכד שלו בית.

אחרי כל זה עשינו מפגש בין המשפחות, והיה פיצוץ נוראי... ההורים שלה הזמינו את ההורים שלי אליהם, ההורים שלי הביאו עציץ יפה, בקבוק יין...לא הייתה תודה, לא חיבוק לא נשיקות, לא פתחו את היין לשתות לחיים.
    יושבים בשולחן לקפה ועוגה, והם לא יוזמים שיחה לגבי החתונה והילד.
    מהרגע שיושבים מרגישים זלזול וחוסר כבוד מצד אמא שלה, שמעשנת ליד בתה שבהריון, הולכת לענות לטלפון תוך כדי, אומרת שהיא רוצה שנגור קרוב אלייה כי היא יודעת איך לגדל את הילד ומתפארת בזה שהיא הייתה עובדת סוציאלית 33 שנה, ונותנת הרגשה מי זאת אמא שלי לעומתה.
    אחרי איזה חצי שעה אמא שלה פתאום יוצאת במתקפה ואומרת אני מאוד פסימית לגבי הקשר הזה אני לא רואה לזה עתיד, בשלב הזה אמא שלי כבר לא יכלה יותר, אחרי הזלזול הזה ואחרי שאמא שלי תרמה לי כליה והיא ככה יורדת ורואה הכל שחור, התחילה לבכות ויצאה משם בדמעות.

מאז יש נתק מוחלט בין זוגתי להורים שלה, כי תמכה בנו.
    באותו הלילה, ההורים שלי התקשרו ואבא שלי אמר לי וזוגתי שמעה שנראה לו שהיא מסובבת אותי על האצבע ומההתחלה לא אהב אותה, ארוסתי בעלת ביטחון עצמי מאוד גבוה ומאוד אסרטיבית ומדברת הרבה, ומפה נראה לו שהיא לא מקשיבה ותמיד יודעת הכל.

המשך בהודעה למטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך

עומר
    07/07/2010

גם בויכוחים ביניינו, שהיא מדברת ואני מנסה להשחיל מילה באמצע היא מתעצבנת, אבל שאני מדבר והיא רוצה להשחיל מילה באמצע היא אומרת זה חשוב ואני רוצה להגיד עכשיו ותמשיך אחרי שאני אגיד מה שאני רוצה.

הדבר הבעייתי כרגע ביניינו זה נושא כלכלי, שאני אומר לה שיש לי גב כלכלי והיא אומרת אני מאמינה רק למעשים.
    אני מאמין שסבא שלי יקנה לנו בית, אבל ירצה לרשום אותו עליו או עלי ולא עלינו. היא אומרת שזה לא מקובל ואם נותנים מתנה נותנים לשניינו ולא רק לי, היא סגורה על דירת גן ברחובות, גדרה או נס ציונה, ככה שזה +- 1,500,000 ש"ח.
    היא אומרת ומה יקרה אם חס וחלילה נתגרש עוד שנתיים.
    אז היא אומרת נחכה שתיהיה לך קביעות ואז ניקח משכנתא ונקנה...כי היא אומרת שלא ייתנו לי עכשיו.
    אני אמרתי עזבי אני יביא 750,000 מזומן ואת תקחי משכנתא על כל השאר, 50/50... אז שוב היא נכנסת לזה שלא, שאם יש צריך לתת...
    הסברתי לה שלסבא שלי יש 2 בנות ועוד 6 נכדים, והיא עדיין בשלה וחושבת שבגלל שאני "חולה" מגיע לי יותר.

סבא שלי מאוד אוהב אותי ויקנה לי בית, אבל קשה לי להאמין ובצדק נראה לי שהוא ירשום אותו על שם שניינו, מי יכול להבטיח שהיא לא תתגרש בשנית ואז חצי מהבית שלה, היא אומרת שהסכם ממון עושים שיש נכס מההתחלה למישהו ולא אם עכשיו אנחנו ביחד אז זה לשניינו ישר.

ואמרתי מה עם סבא שלי ייתן לי רק 500,000 אלף ש"ח ונקנה בית במליון ולא במליון וחצי, היא אמרה שלא ונחכה עד שיהיה ובגלל שכרגע אני לא מרוויח הרבה ולא יחתמו לי משכנתא אז אולי כרגע לא כדאי להתחתן בגלל שאני לא מסודר.

מאוד קשה לי עם הגישה שלה שאם יש נותנים והיא לא מעריכה את זה ואומרת תודה על כל שקל שייתנו ואם ייתנו ונרשום את זה רק עלי זה לא מקובל עלייה ואם ייתנו וסבא שלי ירשום את זה עליו כרגע ואולי בעתיד הלא רחוק שנראה שהכל עובד כמו שצריך נעביר את זה על שניינו.

או שתגיד תודה על מה שייתנו ולפי זה נראה איפה נגור, היא הולכת ראש בראש איתי על זה שהיא לא עוברת עכשיו שוב לדירה שכורה רק לקניית בית(לפי מה שהיא רוצה) ואם אין כרגע הכל שיהיה רשום על שניינו אז אולי כדי לא להתחתן והיא מדגישה ואומרת שגם אי מעבר לקניית בית בזמן הקרוב יכול להוביל לבעיות בזוגיות ובקשר.

אשמח לדעת אם דעתי הגיונית ואם יש אפשרות לייעוץ זוגי אולי שיכול לפתור עניין זה.
    בתודה, עומר.

והכי חשוב,אני מאוד מאוד אוהב אותה והיא אותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומר יקר

יעל צ'רניאק
    08/07/2010

אני קוראת את דבריך,
    וחווה את רצונך הכנה לפתור את הבעיות שעולות בינכם על רקע אי ההסכמות, הנושא הכלכלי, חוסר הגמישות, התניית הנישואין בקניית בית רשום על שניכם...

אתה שואל האם דעתך הגיונית - דעתך בהחלט הגיונית.
    אך כדי לפתור את הבעיות הללו שללא ספק מעיקות על הקשר בינכם, במיוחד כשאתם בדרך להקמת משפחה, הייתי מציעה לכם לנסות לאמץ חשיבה של יחד ולא של נפרדות.

אם אתם אוהבים אחד את השני כמו שאתה מציין, השקיעו מאמץ בלחשוב על טובת הזוגיות שלכם, טובת העתיד שלכם ביחד.
    ככל שתשקיעו אנרגיה , חשיבה ומיקוד בבעיות ובאי ההסכמה לגבי העניינים הכספיים, כך יעמיקו הבעיות ותחושת הנפרדות.

אתן לך מטאפורה : יד ימין רוצה משהו אחד ויד שמאל רוצה משהו אחר, כשכל יד חושבת על האינטרס האישי שלה, הן יכולות לריב זו עם זו ולעולם לא להגיע להסכמה, כל יד תרגיש שהיא מוותרת או צודקת או יודעת יותר טוב מהשניה מה טוב עבורה, אך כשהן מבינות שהן שייכות לגוף אחד, הן מתחילות לחשוב על טובת הגוף כולו ולא על טובתם האישית, הן חושבות כגוף אחד עם שני מוחות מהי טובתו הגבוהה של הגוף כולו.

אותו הדבר עם הזוגיות, יש צורך בבניית אמון עמוק, מוכנות לראייה משותפת, רצון להגיע להחלטה הטובה ביותר עבור הזוגיות , עבור הקן המשפחתי החדש שאתם בונים יחד.
    יתכן וייעוץ או אימון זוגי יכול לעזור לכם בכך, לכוון את המיקוד לבניית בסיס בריא ויציב לזוגיות, לקבל החלטות משותפות מתוך התבוננות של שניכם במה שנכון ביותר עבור הקשר.

זוהי דרך חדשה להסתכל על הזוגיות , הסתכלות מתוך טובת הזוגיות ולא מתוך נפרדות ואינטרסים אישיים.

מקווה שזה עוזר,
    סוף שבוע רגוע ומאוחד!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו