מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עומדת בדרך..לילך09/07/2010
אני בת 23 וחבר שלי בן 28,אנחנו ביחד 3 וחצי שנים ולצערי הוא עדיין גר עם ההורים שלו!!!
הקשר שלנו טוב או בכל מקרה היה בעבר טוב. רוב הלילות הייתי ישנה אצלו כי הוא אוהב את הפינה שלו,כמובן שכל אחד אוהב את הפינה שלו וכך גם אני, אבל וויתרתי כי אני אוהבת אותו ורוצה להיות איתו. כל הסדק, הפער שנוצר בנינו קורה בגלל אמא שלו.
מטבעי אני אוהבת להעניק ועושה דברים מכל הלב ולכן כשהוא רוצה שאני יכין לו אוכל או נשנוש אני עושה מכל הלב, שמתי לב שבכל פעם שהייתי מכינה לו משהו (עוגיות, כבושים,סלטים וכו') הוא היה לוקח לבית שלו והיא יומיים לאחר מכן הייתה מכינה לו את אותו דבר, למרות ששנים היא בכלל לא רצתה להכין לו את המאכלים האלו. בכל פעם שאני נמצאת אצלו בימי חמישי היא "דורשת" ממני לנקות את החדר "שלנו" (למרות שאני רק ישנה שם ולא נראה לי שאפשר לקרוא לזה החדר שלנו!, אני מתקלחת בבית, הבגדים שלי בבית ) בכל פעם שטפתי את החדר כדי לא ליצור חיכוכים ומריבות בנינו, אבל ביום חמישי היא כבר עברה כל גבול אפשרי, הוצאתי את המים מהחדר אל המסדרון וחזרתי לחדר להוציא את שאר המים, והיא התחיל להשתגע ולצעוק כל מיני דברים עלי, היא אמרה לו " אני מאחלת לך שהיא תשטוף לך את הבית פעם בחודש כמו שהיא שוטפת פה" ועוד דברים כאלה . כל כך נפגעתי ולא הצלחתי אפילו לבלוע את הרוק. למרות שאני לא צריכה להצתדק כל יום חמישי שטפתי לו את החדר, ניקיון לפסח אני עשיתי בחדר שלו! היא מצפה ממני שאני יזרוק את הבקבוקי שמפו הריקים למרות שאני אפילו לא מתקלחת שם. למרות שהפכה אותי לסינדרלה שלה אלי היא מתנהגת בצורה מגעילה ולכלתה שלא מנקה אחריה או אחרי הבת שלה היא מתייחסת כאל מלכה! אני חייבת להגיד שזאת לא הפעם הראשונה שהיא מתפרצת עלי ובכל פעם שהיא התפרצה עלי לא עליתי לשם שבועיים בערך במשך כל הזמן הזה היא חיתלה אותו. בפעם האחרונה הוא בא לישון אצלי ודיבר עם אחותו הנשואה, זו דיברה עם האמא ואמרה לו שזה מצב בעייתי אבל בגלל שהיא אישה בת 70 צריך לעזור לה. ביום שישי הוא הלך לבית וחזר שונה, הוא התהפך עלי 180 מעלות, פתאום אני זו שלא בסדר והיא המסכנה.
מאז אני רואה אותו רק בערבים שהוא בא לישון אצלי, הוא לא נוגע בי, לא מראה טיפת אהבה, הוא בא יושב עם ההורים שלי או עם אחי , כשהוא עייף הוא עולה לישון אנחנו ישנים ביחד אבל כל אחד עם הפנים לכיוון השני, אני ממש מרגישה כמו 2 זרים שחולקים את אותה מיטה, מאז המקרה עברו שבועיים והוא אפילו לא מציע לי לבוא אליו (ובכל פעם הוא היה מזמין אותי בכל יום). אני מרגישה שהיא עושה את זה בכוונה כדי שהוא יתרחק ממני ואז יהיה רק שלה, שכחתי לציין שהוא בן זקונים. זה נראה כאילו הוא ממש סובל כשהוא בא אלי, הוא ואחיותיו מצפים ממני שבכל פעם שאני שם אני ישב איתה וידבר איתה, אבל הבעיה שאין לי על מה לדבר איתה וחוץ מזה אני הולכת לשם בשביל להיות איתו לא איתה!
אני מרגישה שהקשר בנינו מתפורר לי בידיים..
אשמח לשמוע עצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לילך09/07/2010נראה לי שהוא לא מזמין אותי בגללה, כי היא אמרה לו משהו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדת עצות יקרה....
עדה מורג09/07/2010אם תרשי לי, נראה לי שאת לא אובדת עצות אלא פשוט אובדת מיקוד.
ולמה אני מתכוונת?
הדבר הכי חשוב הוא לשמור על המרכז שלך ולא להיות מושפעת מכל כך הרבה גורמים: החבר, האימא, האחות, הגיסה... נשמע כאילו יש פה יותר מדי קולות שמשפיעים עליך.
חשוב שאת תקשיבי לקול אחד בלבד: קול הלב שלך!
מה את מרגישה כלפי הבחור?
איך את רוצה שהקשר ביניכם יראה?
איזה איכויות את רוצה שיהיו בזוגיות שלכם?
מה את מוכנה לתרום לזוגיות?
מהם הצרכים שלך בתוך הקשר הזוגי?
מהם הקווים האדומים שלך במערכת היחסים? כלומר: מה אם יקרה את לא תהי שם יותר.
אם אכן יש ביניכם אהבה אני מזמינה אותך לגייס את בן זוגך לאתגר משותף.
איך להתמודד ביחד עם המצבים והיחסים שנוצרו בתוך המשפחה.
אם אתם רוצים לקדם את הזוגיות ולהקים בהמשך משפחה יש צורך למצוא שפה משותפת, הסכמים ברורים כמו : מקום מגורים משותף, קשר כלכלי, שותפות, זמני איכות, תוכניות משותפות ועוד.
נראה שגם לבן זוגך לא קל במצב הנוכחי, פעם הוא לצדך, פעם הוא לצד אימא שלו...
כאשר היחסים ביניכם יהיו ברורים והכיוון שלכם יהיה ידוע, תוכלו גם לקבוע גבולות מול יתר בני המשפחה .
מקווה שעזרתי לך. בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)