מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צ'אטים אירוטייםרותם23/07/2010
שלום
אני נשואה חצי שנה ובסה"כ נמצאת עם בעלי 3 וחצי שנים. לאחרונה גיליתי כי בשלושת החודשים הראשונים שיצאנו יחד הוא ניהל שיחות סקס עם בחורות באינטרנט, כולל שימוש במצלמה. חשוב לציין כי שלושה שבועות אחרי שיחת הסקס האחרונה שהוא ניהל עברנו לגור ביחד. למרות שעברו מאז 3 שנים שבהם לא מצאתי שום תיעוד לשיחות כאלו ולמרות שלא מדובר ביחסי מין פיזיים נעלבתי והתאכזבתי עד עמקי נשמתי והרגשתי מרומה ונבגדת. משום שעל פי שלושת החודשים הראשונים הגעתי להחלטה שאני רוצה לעבור לגור איתו אני מרגישה שהקשר שלנו כאילו מבוסס על משהו מזויף, על חוסר אמינות (אם הייתי מגלה את זה לפני שלוש שנים לא הייתי נשארת איתו). האם העובדה שהוא היה מסוגל לעשות לי דבר כזה בתחילת הקשר מעידה על כך שהוא יהיה מסוגל לעשות זאת גם בהמשך? חשוב לציין כי מבחינתי שיחות כאלו הם פגיעה חמורה באמון ומבחינה מוסרית דומות לבגידה בעיני. האם אני חיה בשקר? האם הוא אדם שמסוגל לבגוד? אני פוחדת שחוסר האמון שלי בו כתוצאה ממה שגיליתי יוביל לגירושים
אשמח לעזרתכם
חשוב לי להוסיף שגם בתחילת הקשר וגם כיום יחסי המין שלנו מצויינים ובתדירות גבוהה ושהזוגיות שלנו מצויינת גם לדעתו ולכן כל כך הופתעתי לרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקי יקרה
עדה מורג25/07/2010אני חווה מדבריך סערת רגשות עצומה למרות שהאירוע היה כבר לפני מ-3 שנים.
אני מזמינה אותך לשאול את עצמך מה מכאיב יותר:
א. יחסי המין הוירטואלים של בעלך בתחילת הדרך
או
ב. העובדה שהוא הסתיר את זה ממך כל כך הרבה זמן.
לגבי א. - איש לא יכול להבטיח שזה לא יקרה שוב, אך את אומרת שיחסי המין שלכם טובים, אז למה לך לחשוש?
לגבי ב. - אני מזמינה אותך לבדוק את מושג האמון ביניכם...
מה זה אמון עבורך? מה זה אמון עבורו? איך מחזקים אותו? מה מידת התקשורת ביניכם?
האם זו תקשורת פתוחה וכנה, מפרגנת, מעצימה? או שמא תקשורת "מסתירה", מקניטה, פוגעת?
להערכתי כדי לבסס אמון צריך לבנות תקשורת בריאה.......
ועוד נקודה אחת....
אני מזמינה אותך לבדוק עם עצמך את מושג הסליחה.
האם את יכולה לסלוח על "התחלקות" שלו לפני 3 שנים?
מה זה אומר לסלוח? אם לסלוח עושה אותך קטנה או הופך אותך לחזקה ובוגרת?
אני מזמינה אותך מכל הלב לשים את הפוקוס על הטוב שביניכם ולהשקות אותו יום-יום,
במקום להשקיע אנרגיות במשהו שכבר חלף....
בהצלחה!
עדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה גברית
רז25/07/2010אהלן ריקי,
אני אחלוק עמך את אשר אני חווה מסיפורך.
ראשית אני מזמין אותך להיכנס לנעליו של בעלך. מה שעשה הנו דבר טבעי ולגיטימי. לכולנו יש תשוקות, רצונות ודחפים. בעלך היה מספיק אמיץ כדי למלא תשוקות אלו, מה שרבים אחרים אינם עושים, וזאת משום שהם מפחדים מתגובות הסביבה, ומהמוסר והמצפון של עצמם שעלול להציק להם זמן רב.
זאת המציאות... כפי שאני רואה אותה.
במידה והיה ניתן להבטיח לך שבעלך לא יעשה דבר כזה שוב, האם באמת היית נרגעת וסולחת? כנראה שלא. החשש האמתי אינו לגבי העתיד אלא לגבי העבר - מה שקרה בתקופה בה התחלתם לצאת.
והשאלה היא - "האם יחסינו מבוססים על אהבת אמת? הרי שאם הייתה קיימת, לא היה לו צורך בשיחות ארוטיות עם בחורות אחרות."
כאשר אנו מנסים לשנות את המציאות של הסובבים אותנו קורים שני דברים:
א. אנו מגלים שאין באפשרותנו לשנות מציאותם של אחרים לאופן בו אנו רוצים. זאת המציאות שלהם ושלהם בלבד.
ב. אנו מגלים שרק אנחנו יכולים לשנות את תפיסת המציאות - הרי שאין דבר כזה מציאות אובייקטיבית, וזאת משום שמציאותו של כל אחד מלאה פרשנויות.
החשש שלך בנוגע לנאמנותו של בעלך רוקם עור וגידים, ואכן עלול להוביל לגירושים או לנישואים לא מאושרים. זה בסדר... גירושים הנם לגיטימיים. החשש לרוב הוא מתגובת הסביבה... וכולנו יודעים שזה שטויות ושהכל בסדר.
ובנוגע לפתרון:
אהבה עצמית. זהו הפתרון.
ברגע שאדם אוהב עצמו, אין הוא תולה את האושר שלו ביחסם של אחרים.
ברגע שתתאהבי בעצמך, ותגלי שאת מדהימה ללא שום קשר להישגים הפורמליים שלך: "תארים, מראה, בעל, רכוש, וכו' ", לא תחששי עוד למעשיו של בעליך.
כאן בדיוק מתחיל המסע אל האושר - ביני לבין עצמי.
יש כאן מאמנים נפלאים. במידה ואת מעוניינת באימון אישי לעבר הצלחה ואושר, המלצתי היא לעקוב אחרי הלב. אם המאמן/ת אליהם פנית מרגישים לך כדבר הנכון, לכי על זה. אם עולה מולם חשש או הסתייגות מדבריהם, יש לעבור למאמן הבא.
אני מאחל לך המון הצלחה.
חיוך :)
רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה גברית
רז25/07/2010אהלן ריקי,
אני אחלוק עמך את אשר אני חווה מסיפורך.
ראשית אני מזמין אותך להיכנס לנעליו של בעלך. מה שעשה הנו דבר טבעי ולגיטימי. לכולנו יש תשוקות, רצונות ודחפים. בעלך היה מספיק אמיץ כדי למלא תשוקות אלו, מה שרבים אחרים אינם עושים, וזאת משום שהם מפחדים מתגובות הסביבה, ומהמוסר והמצפון של עצמם שעלול להציק להם זמן רב.
זאת המציאות... כפי שאני רואה אותה.
במידה והיה ניתן להבטיח לך שבעלך לא יעשה דבר כזה שוב, האם באמת היית נרגעת וסולחת? כנראה שלא. החשש האמתי אינו לגבי העתיד אלא לגבי העבר - מה שקרה בתקופה בה התחלתם לצאת.
והשאלה היא - "האם יחסינו מבוססים על אהבת אמת? הרי שאם הייתה קיימת, לא היה לו צורך בשיחות ארוטיות עם בחורות אחרות."
כאשר אנו מנסים לשנות את המציאות של הסובבים אותנו קורים שני דברים:
א. אנו מגלים שאין באפשרותנו לשנות מציאותם של אחרים לאופן בו אנו רוצים. זאת המציאות שלהם ושלהם בלבד.
ב. אנו מגלים שרק אנחנו יכולים לשנות את תפיסת המציאות - הרי שאין דבר כזה מציאות אובייקטיבית, וזאת משום שמציאותו של כל אחד מלאה פרשנויות.
החשש שלך בנוגע לנאמנותו של בעלך רוקם עור וגידים, ואכן עלול להוביל לגירושים או לנישואים לא מאושרים. זה בסדר... גירושים הנם לגיטימיים. החשש לרוב הוא מתגובת הסביבה... וכולנו יודעים שזה שטויות ושהכל בסדר.
ובנוגע לפתרון:
אהבה עצמית. זהו הפתרון.
ברגע שאדם אוהב עצמו, אין הוא תולה את האושר שלו ביחסם של אחרים.
ברגע שתתאהבי בעצמך, ותגלי שאת מדהימה ללא שום קשר להישגים הפורמליים שלך: "תארים, מראה, בעל, רכוש, וכו' ", לא תחששי עוד למעשיו של בעליך.
כאן בדיוק מתחיל המסע אל האושר - ביני לבין עצמי.
יש כאן מאמנים נפלאים. במידה ואת מעוניינת באימון אישי לעבר הצלחה ואושר, המלצתי היא לעקוב אחרי הלב. אם המאמן/ת אליהם פנית מרגישים לך כדבר הנכון, לכי על זה. אם עולה מולם חשש או הסתייגות מדבריהם, יש לעבור למאמן הבא.
אני מאחל לך המון הצלחה.
חיוך :)
רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)