ירושה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירושה
    טל
    11/08/2010

שלום רב.

אני נשואה מזה כשלוש שנים לאחרונה אמי נפטרה כאשר אבי נפטר מס' שנים לפני כן
    אני בת יחידה כאשר קיבלתי לפני שנה ירושה , מדובר בסכום נכבד אשר ניתן לרכוש בו דירת מגורים .
    יש לציין שאני ובעלי גרים כרגע בדירה שכורה .כאשר לו יש דירה מחולקת על שמו מלפני הנישואים והוא משכיר אותה לשני דיירים.
    יש לציין שהיחסים בינינו לא מי יודע מה .
    השאלה שלי היא כזאת.
    אני מאוד רוצה לקנות בכסף של הירושה דירת מגורים שתהיה אך ורק על שמי למטרת השקעה.
    (אינני יודעת מה יוליד יום וזה המשענת היחידה שיש לי בחיים).
    ומצד שני לא נעים לי ממנו כי לפני שהתחתנו הוא לא ביקש ממני לחתום על הסכם ממון או הסכם אחר כלשהו וזה נראה לי לא יפה בעין.
    אני מאוד מתוסכלת מהמצב ואינני יודעת מה לעשות .
    יש גם אפשרות אחרת שפשוט אבקש ממנו לרשום אותי גם בדירה שלו שהוא משכיר , והכסף של הירושה יהפוך למטרת דירת מגורים לנו ואז זה נראה כבר אחרת .
    אך אינני יודעת איך אומרים דבר כזה אני מאוד מתביישת .
    אבקש את הצעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירושה

הוספת תגובה

• תבקשי שיחתום

לילך
    12/08/2010

לפי דעתי עדיף לך שיחתום על הסכם ממון שהוא ישאר עם הדירה שלו ואת עם שלך, הסכם ממון זה בסך הכל "רשת ביטחון" ועדיף לך שתהיה לך רשת כזו או אחרת..........
    אף אחד לא יכול להבטיח לך שתישארו נשואים, ואני חושבת שכדאי לך לשריין לעצמך "מקום בטוח"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביבית יקרה

יעל צ'רניאק
    12/08/2010

משתתפת בצערך על מות אמך
    בהירות ביחסים, ובעיקר בכל הנושא הכספי היא מאוד חשובה !
    כשהדברים ברורים - יש יותר חופש, נינוחות, שלווה, פחות מחשבות והתעסקות בכל השאלות הללו

אני מבינה שחשוב לך שהדירה תהיה על שמך
    חשוב לך גם להיות בסדר כלפיו - שזה מאוד חשוב והוגן

התבונני עם עצמך על כל האפשרויות הקיימות עבורך - הסכם ממון, רישום שתי הדירות על שם שניכם וכו'.
    מה מניע אותך בכל אפשרות? ביטחון, שמירה על יחסים תקינים, משענת? מה יאפשר לך לקבל החלטה שתהיי שלמה איתה? כיצד את בדרך כלל מקבלת החלטות?

ככל שתצרי יותר בהירות, ממקום נקי ואחראי (בשונה מאי נעימות, תחושת אשמה וכו') כך תקבלי את הבחירה ואת התגובה הנכונים ביותר בסיטואציה זו.

אולי כדאי לך להתייעץ עם איש מקצוע בנושא הסכמי ממון , ירושה, מישהו שיוכל להוסיף לך מידע רלוונטי לבחירה שלך, לפני שתדברי עם בעלך לגבי זה.

כמובן שיש פה משקע רגשי אישי ונחוצה רגישות - גם בנושא הירושה מהורייך וגם בנושא האמון והיחסים עם בעלך.
    האם את רוצה לשפר את יחסייך עם בעלך?
    לעבוד על התקשורת בינכם?
    לדבר בפתיחות זה עם זה?
    לבנות אמון ופתיחות?
    לשתף אותו בלבטייך כמקור של צמיחה ביחסים? זה דורש כמובן מוכנות ואומץ, בדקי עם עצמך האם את מוכנה ורוצה בכך.

אולי תרצי לפנות לאימון ממוקד של פגישה או שתיים שייצרו עבורך בהירות לגבי הפעולה הנכונה, כך שתהיה שלמה עם החלטתך ותוכלי לפרוש בבהירות את כל הפרמטרים הנחוצים לך כדי לקבל החלטה זו.

מקווה שזה פותח לך ערוצים לפעולה, על מנת לקבל את ההחלטה הנכונה.
    שבוע טוב
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו