מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה קשהמזל19/11/2007
שלום רב, נחמד לראות שקיים פורום בנושא זוגיות - מזל טוב!
אני בת 27, אם לילדה בת 5 וילדה בת חודשיים. אני נשואה לבעלי 6 וחצי שנים, ואנחנו יחד כבר 11 שנה. אני אוהבת את בעלי ואת בנותיי מאד. אולם אני כבר אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות....מאז שהתחתנו, תמיד כאשר היה צץ איזשהו וויכוח, התגובות של בעלי הן נורא קשות. הוא מתחמם מהר ולא ממש שולט במה שהוא עושה או אומר. הוא פוגע בי בלי סוף כשאנחנו רבים - הוא מקלל בצורה שלא תתואר, הוא אומר דברים מגעילים עליי ועל המשפחה שלי והוא פוגע בי מאד. הוא אף פעם לא מתנצל על מה שעשה , פשוט לא יודע לבקש סליחה, וזה מטמטם אותי, הוא מנסה להתנהג כאילו כלום לא קרה. רוב הפעמים הוא מטיל את האשמה עליי ושבגללי הכל קורה. אין ספור פעמים ניהלנו שיחות על המצב, ועל מה שפוגע בי- כל פעם מחדש הוא מבטיח להשתנות אבל זה חוזר על עצמו. כואב לי שהילדה שלי כבר מבינה מה קורה ושומעת את המילים שלו, היא רואה שאני בוכה ושהוא אפילו לא מתייחס - הוא פשוט מפסיק לדבר איתי (אחרי שהוא זה שמדבר לא יפה...) וככה הברוגז נמשך עד שבדרך כלל אני באה לדבר איתו ולפייס בינינו.... זה לא פייר - מה עוד אני יכולה לעשות?? הוא לא מוכן לשמוע על טיפול או ייעוץ זוגי וגם אין לנו תקציב לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך מזל
יעל צ'רניאק19/11/2007אני שומעת ממה שכתבת את הרגשת הדחיפות ואני חשה בכאב שלך.
עם זאת אני רואה גם את הרצון שלך לשנות את המצב. ממה שכתבת עולה כי בעלך פוגע בך באלימות מילולית ועם זאת הוא לא באמת מתייחס ומפסיק זאת אלא, כפי שתיארת הוא מבטיח להשתנות אבל זה חוזר על עצמו.
היות ואת היא זו שפונה אלי בפורום ואת היא זו שרוצה לשנות את המצב, אני מציעה להתבונן רגע עליך. לשים אותו לצורך ההבתוננות שלנו בצד ולראות מי את שם בסיטואציה הזו? כלומר, מי היא מזל שניצבת מול בעלה כשהוא פוגע בה? באיזו הוויה את נמצאת שם לדוגמא: חזקה, חלשה, עצמאית, חסרת אונים או כל דבר אחר שאת מרגישה....
מי היית רוצה להיות שם בסיטואציה הזו? מה יאפשר לך להיות כך?
בנוסף הייתי מציעה לך לבחון את הקויים האדומים שלך. מה את בשום פנים ואופן לא מוכנה לסבול. מהו הגבול שעד שם את מוכנה לסלוח, שאליו את לא מוכנה להגיע, מהו הגבול שעד אליו את מוכנה לסבול איך שיתיחסו אליך ומהו הגבול אותו לא תהיה מוכנה לעבור לא משנה מה.
איזה חוזקים בך את צריכה לגייס על מנת לעמוד בגבולות שלך? מה יוכל לתמוך בך שתעמדי בגבולות שהצבת לעצמך? האם יש מישהו או משהו שאת חושבת שיוכל לעזור ולתמוך בך בכך?
מקווה שההתבוננות על הגבולות שלך ועל מי שאת בסיטואציה הזו תיצור בהירות שתתחיל לאט לאט להתיר את הפלונטר ולשנות את המצב ...
מאחלת לך ערב נעים!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)