מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגב' יעלדפנה13/09/2010
שלום. אני נשואה ויש לנו ילד משותף בן שנה וחצי. מאז נולד בני אני חשה שהמריבות התגברו, הזוגיות בנינו התערערה במקצת והמיניות והתשוקה דיי נעלמו להם... הבעיה היא שאנו חייבים להשקיע מזמנינו יותר בבן שלי כי הוא סובל מבעיות שונות - מה שגורם לו לכאבים ולהתעוררויות מרובות במהלך הלילה. כל זאת בנוסף לבעיות היום-יום והשגרה והבעיות שצצות פה ושם בעבודה של כל אחד מאיתנו - וזה גורם לנו רק להתרחק אחד מן השני.
רציתי לדעת האם יש דרך חכמה, רגועה (כי אני לא הצלחתי לעשות את זה. כל פעם כשרציתי לדבר עם בעלי - זה הפך מהר מאוד למריבה גדולה שרק הלכה והסתבכה..) אז רציתי לדעת האם יש דרך חכמה, רגועה, בונה וטובה שבה נוכל לדבר על היחסים בנינו? שבה נוכל לגשר על הפערים שנוצרו בשנה וחצי האחרונה?
רציתי לדעת מה מומלץ לעשות / איך אפשר להחזיר את התשוקה ואת הזוגיות הטובה כפי שהיה בעבר?
תודה ממש על העזרה ועל כל התשובות, שירי9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך יקרה
יעל צ'רניאק14/09/2010הייתי מציעה לך לפני שתלכו לדבר על זה... להתבונן על זה...
אני מבינה שיש נסיבות בחייכם שהביאו להתנהלות שונה מזו שהייתם רגילים אליה לפני כן.
ההתעסקות והטיפול בבן, העבודה והשגרה...
כל אחד מכם עסוק בבעיותיו - וזה גורם לכם להתרחק זה מזה.
נשמע לי שצריך קצת להחזיר את השמחה ואת הכיף של ביחד לקשר, ואולי זה כרגע עדיף על עוד שיחה על ה ב ע י ו ת .
מי את רוצה להיות בקשר עם בעלך? מה את רוצה לחזק בקשר?
איזה דברים היית רוצה שיהיו?
התבונני מי היית לפני כל הבעיות? מי היית שם בקשר? איזה אדם היית? איזו אישה היית?
מה השתנה במי שאת?
לדוגמא אם היית יותר שמחה, מה השתנה?
אני מאמינה שאנו יותר גדולים וחזקים מהנסיבות של חיינו, לכולנו יש זמנים יותר מאתגרים, ואז נחוצה התפתחות וצמיחה אישית כדי להתעלות מעבר לנסיבות, לחזור לעצמנו, לדוגמא: להחזיר את החיוניות שלנו, את התשוקה שלנו לחיים.. ולצאת מ mode ההשרדות.
במילים אחרות ליצור את החיים שאנחנו רוצים , במקום רק להגיב לסיטואציות, והשינוי תמיד מתחיל מאיתנו, לא מבן הזוג!
כשאנחנו לוקחים אחריות על מי שאנחנו בקשר ומי שאנחנו בחיים, דברים משתנים!
ראי מה השתנה בעצמך, ראי איך תוכלי ליצור זאת בעצמך , ראי מי (איזה אדם) היית רוצה להיות... (לדוג': שמחה, אוהבת, משתפת, יוזמת, אמיתית, לוקחת אחריות, ישירה....)
והתחילי לראות איך יראו חייך אם תהיי כזו - ממש תראי מה זה אומר בחיי היומיום שלך, יחד עם העיסוקים האחרים שאת צריכה לעשות, כיצד תוכלי להיות אדם כזה, איך זה יראה, איך תתנהגי, מה תגידי, מה תעשי...
התחילי את השינוי בעצמך, השיבי את השמחה לחייך.
זה יהיה הצעד הראשון לשיפור הזוגיות, שיתוף בשמחה ולא רק שיחה על בעיות...!
מקווה שזה עוזר...
בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)


.jpg)
