בבקשה אני חייבת עזרה!מיואשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה אני חייבת עזרה!מיואשת
    מיואשת
    13/09/2010

אני בחורה בת 22 יוצאת עם בחור בן 24 מזה כשנתיים.קשר שהתחיל ברגל שמאל. בהתחלה היו בגידות הוא לא היה רציני לגבי ואני למרות הכל התעקשתי להמשיך ולנסות .אפשר להגיד שמהרגע הראשון התאהבתי בו ופשוט לא הסכמתי לוותר הייתה לי תחושת בטן שיצא מזה משהו טוב,ששווה להילחם על הבן אדם. אחרי כמה חודשים הוא נורא פגע בי והחלטתי שאני ממשיכה הלאה והתחלתי להיפגש עם בחור אחר .כשזה נודע לחבר הקודם שלי הרגיש שהוא מאבד אותי הוא קיבל סטירה והתהפך ב 360 מעלות ואמר לי שרק כשהוא איבד אותי הוא הבין מה הייתי בשבילו וכמה הוא אוהב אותי וחזרנו להיות ביחד. זה היה לפני שנה וחצי כבר אם לא יותר, היום אני מטורפת עליו ואני מרגישה שגם הוא. הוא מרגיש שהוא עבר הרבה בחיים והוא רוצה להתחתן בגיל צעיר ואנחנו מדברים על זה מלא .זה פשוט קשר לטווח ארוך ואני באמת רואה את עצמי איתו כל החיים.הבעיה היא שאנחנו רבים הרבה ועל שטויות.. הבעיה היותר גדולה זה כשאנחנו רבים הוא פשוט הופך למפלצת .הוא מקלל אותי וצורח עלי ומנתק לי בפנים ומתנהג אלי כאילו אני חיה ולא בן אדם! הוא "מעניש" אותי בכך שהוא לא מדבר איתי שבוע שבועיים וכשאני מתקשרת הוא אפילו לא עונה. הוא דואג גם להוריד לי את הביטחון ולרדת עלי בכל מיני אמירות מעליבות כמו: את אפס ולמה את חושבת את עצמך.. את בכלל לא יפה את ככה ואת ככה . ואני כמו מטומטמת כל פעם חוזרת אליו. הוא רב איתי ולא מדבר איתי כמה ימים ,ואחרי כמה ימים כשבא לו להשלים הוא מתקשר אלי ואני כמו אפס הולכת אליו. יש פעמים שאני הולכת אליו הביתה כשהוא כועס עלי והוא פשוט דורש שאני יעוף לו מהבית כי הוא לא יכול לסבול אותי ואיכשהו אנחנו מגיעים למצב ,אחרי שאני מתחנפת אליו שאנחנו שוכבים אבל בגלל שהוא "כועס" הוא לא מנשק אותי הוא גומר ופשוט שולח אותי הביתה בלי יותר מדי דיבורים ,במילים אחרות הוא אומר לי עכשיו באמת אין לך מה לעשות פה וממשיך לא לדבר איתי גם כמה ימים אחרי זה .אני לא יודעת מה לעשות אני לא מבינה למה קשה לי לשחרר ממנו אני יודעת שלא מגיע לו בחורה כמוני אני ילדה טובה ויש לי משפחה טובה ואני מלומדת ואני משקיעה בו ונותנת מעצמי כמה שיותר אבל הוא פשוט יורק לי בפנים .כשאנחנו משלימים אני כאילו שוכחת מכל מה שהוא עשה לי ועוד הפעם סומכת עליו וניקשרת אליו ואז שוב הוא משתגע ומוציא הכל עלי ועוד הפעם אני מוצאת את עצמי שבוע שוכבת במיטה לא מפסיקה לבכות יורדת במשקל זונחת את הלימודים אני באמת אובדת עצות אני מקווה שאולי את תוכלי לעזור לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למיואשת

דפנה
    14/09/2010

היי.
    אני לא בעלת מקצוע בתחום, אבל לצערי יש לי נסיון בזה. גם אני חוויתי משהו דומה. (אם תרצי אספר לך, אני לא רוצה להבהיל אותך על ההתחלה...)
    אני רוצה להגיד לך מלב אל לב ואולי מה שאומר לך יהיה קצת קשה אך זה לטובתך. תאמיני לי שזה לטובתך! מאישה לאישה: אני ממליצה לך לקרוא את הדברים לבדך וברוגע... אח"כ ההחלטה בידיך, ואני בטוחה שתדעי לעשות את הבחירה הנכונה.
    מה שקורה בניכם אינו בריא ובעיקר מזיק לך. אני סמוכה ובטוחה שבמריבות שלכם את לא היחידה שאשמה- יש עוד צד והוא לא יכול להחליט על דעת עצמו להעניש אותך! בפירוש לא!!! הוא לא אבא שלך שיעניש אותך על דבר כזה או אחר! ממש לא!!! אתם בני זוג, חברים ולא אויבים שמתחרים על כבוד או משהו כזה. וכמובן שגם הוא אשם לא פחות ממך בכל המריבות ואת מנסה לפתור את זה והוא רק עושה לך הצגות ומשפיל אותך. את שמה לב שאת היחידה שלוקחת אחריות על מעשיך, על המריבות בכלל והוא מתחמק מהן?
    חשבי רגע לעצמך: כך אמור להתנהג גבר אוהב? להשתמש בך ולזרוק אותך? לא לענות לך ימים שלמים ולגרום לך רק צער וכאב???
    ואל תצפי שאחרי הנישואים הדברים יסתדרו (זה הבור שכל הבנות נופלות לתוכו...) להיפך- אחרי הנישואים הדברים רק יחמירו יותר משום שאז את כבר ב100% שייכת לו, וכפי שהוא עושה זאת עכשיו הוא יעשה זאת ויותר מכך לאחר הנישואים!
    את צריכה להאמין בעצמך- שאת טובה ומקסימה וראויה להרבה יותר!!! תראי לאן הוא מוביל אותך; בגללו את נכנסת לדיכאונות, לא אוכלת, לא לומדת - אין ספק בכלל שזה לא בריא בשבילך, ואין ספק שאת ראויה ליותר. באהבה אמיתית - יש חשק לקום מהמיטה, לחייך, לאכול, להצליח ולהתקדם בלימודים, בעבודה. גבר שאוהב אותך ירצה שתתקדמי בחיים, שתצליחי, שתהיה מאושרת בכל תחומי החיים. והכי הוא ירצה - שתהיה מאושרת איתו!
    אולי עכשיו זה נראה לך קצת קשה או בלתי אפשרי לעזוב אותו - אבל את עוד צעירה, כל החיים לפניך. ואל תדאגי- עוד יגיע גם יגיע האביר האמיתי על הסוס הלבן. זה לא שבחיים תמיד מלקקים דבש, אבל גם בטח שלא חווים דבר כזה משפיל ומעליב! אם יש מריבות בין בני זוג יש דרכים מכובדות יותר לפתור אותן ותמיד שני בני הזוג (ולא רק צד אחד) ירצו לפתור אותה, כמובן אם יש בינהם אהבה אמיתית.
    זוהי דעתי מתוקונת, ואני בטוחה שבאיזו שהוא מקום היא מתחברת גם לך ובכלל לכל זוג שאוהב.
    זכרי- את מקסימה וטובה וראויה להרבה יותר! ובכל הסיפור הזה מי שמפסיד - הוא בטח לא את!!!
    אם בא לך כתבי לי מה את מרגישה וכמו שאמרתי מקודם- אם תרצי אספר לך את סיפורי האישי.
    בהצלחה, יפה שלי- ולעולם אל תהי נואשת!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדפנה מהמיואשת

מיואשת
    15/09/2010

קודם כל תודה רבה לך על ההתייחסות שהייתה מכל הלב אני מאוד מעריכה את זה וזה ממש חיזק אותי לקרוא את הדברים שכתבת.. אני גם מאוד אשמח לשמוע את סיפורך האישי.
    הבעיה הגדולה שלי היא שאני יודעת שאת צודקת !כל מילה שאמרת לי נכונה אני פשוט לא מבינה למה כל כך קשה לי לקום וללכת. יש בי איזהשהו פחד שגורם לי להישאר למרות כל הסבל. וזה עוד יותר מתסכל אותי שאין לי אומץ פשוט לקום וללכת. יש בי גם כל מיני תקוות שאולי הוא ישתנה או מחשבות מתסכלות שמה יקרה אם אני לא אראה אותו יותר? אולי אני ימשיך לאהוב אותו כל החיים והוא ימשיך הלאה? כל מיני מחשבות שרק גורמות לי ליפול ולהישבר ורק לרצות לחזור אליו ולשכוח מהכל. את בטח חושבת שאני בחורה טיפשה. אני מתנהגת כמו ילדה מתבגרת בלי שכל. אני יודעת וזה נורא לא הגיוני כי באמת שלא חסר לי כלום. ואני יודעת שהוא רק גורם לי נזק . הוא כל הזמן דואג להוריד לי את הביטחון אם לרגע הוא מרגיש שהביטחון שלי טיפה עולה או שאני קצת מרגישה טוב עם עצמי הוא ישר דואג להגיד לי שאני לא יפה ואיזה אף יש לך ואיזה ככה ואיזה ככה את מכוערת והגעתי למצב שכשבחורים באים ומתחילים איתי או כשאני רואה שבוחנים אותי אני פשוט מורידה את הראש. לפני כמה ימים חברה שלי סיפרה לי שהיא ישבה עם חבורה של בנים שמכירים אותי והם דיברו עלי ואמרו שאני ממש בחורה יפה ופשוט הייתי בהלם שככה אומרים עלי. הוא פשוט גרם לי להאמין שאני מכוערת וטיפשה ולזלזל בעצמי. אבל עם כל זה יש ימים שהוא מתנהג אלי הכי יפה בעולם וכל הזמן רוצה אותי לידו ומתקשר ומלטף וזה מה שמתעתע בי ומשלה אותי. ובאמת לרגע היו בי מחשבות שאולי אם נתחתן אז הכל יפתר.. תיראי אני לא מטומטת ואיפשהו בתוך תוכי אני יודעת שאם אני יתחתן איתו אני ימצא את עצמי אחרי שנה חוזרת הביתה ועוד עם בטן אבל אני כאילו מכחישה. עוד יותר כואב לי וגורם לי לרצות להוכיח את עצמי זה בגלל שהוא מראה לי שאני לא טובה בשבילו וכל הזמן אומר לי שאין לו בעיה להחליף אותי באחרת ושמצידו שאני ילך אני זאת שמפסידה הוא פשוט עושה עלי פסיכולגיה הפוכה ומשגע לי את השכל אני באמת לא הבחורה שהייתי לפני שהכרתי אותו!!
    מה את חושבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיואשת היפה

דפנה
    16/09/2010

קודם כל אני מזה שמחה שהתייחסת לההודעה שלי כי זה אומר שאת חכמה, שאת מבינה באיזו תסבוכת את נמצאת. וזה מראה לי שאת קצת מתחילה להיות מקורקעת, למרות כל חששותיך וזאת בהחלט הדרך הנכונה. אני בטוחה שבסופו של דבר את תעשי את הבחירה הנכונה.
    התחלתי מקודם לכתוב לך את ספורי האישי, אבל בטעות לחצתי על משהו וזה מחק את הכל... גיליתי גם שיש לי הרבה מה לספר לך וה- 2500 אותיות שמקציבים לי פה לא ממש מספיקים כדי לתאר לך את מה שעברתי בכל התקופה הנוראה הזו. לכן, אנחנו חייבות למצוא דרך לשוחח אחת עם השניה בלי הגבלה (אפילו במייל). הבעיה היא שלא כדאי להשאיר כאן את המייל, ולא עולה לי כרגע רעיון איך אפשר לעשות זאת. אם יש לך רעיון אשמח שתעדכני אותי, כי ממש בא לי לספר לך מה שעבר עלי ואולי גם לתת לך עצות איך להתמודד עם הבעיה שלך...
    עד אז חייכי חיוך גדול והאמיני בעצמך. צ'או יפיופה ; )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת יקרה

יעל צ'רניאק
    14/09/2010

לא להתייאש :)
    החיים יפים ומלאים הפתעות - גם אם לא תמיד זה נראה כך.
    אך מה שחשוב הוא שלא תתלי את האושר שלך בבחור!
    בשום בחור ובעיקר לא בבחור שגורם לך סבל.
    מציעה לך לקרוא מאמר שכתבתי בנושא מערכות יחסים לא בריאות: "כך תשתחררי ממערכת יחסים לא בריאה".

העתיקי את הלינק הבא והדביקי בשורת הכתובת:
    http://www.beok.co.il/Category/Article/6348/כך+תשתחררי+ממערכת+יחסים+לא+בריאה

בהצלחה ולא לאבד תקווה, להיות חופשיה מהסבל, לבחור ביחסים בריאים!!
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיואשת
    15/09/2010

קראתי את המאמר אכן העלה בי הרבה נקודות למחשבה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו