הי חגית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי חגית
    יעל צ'רניאק
    19/11/2007

קודם כל אני שמחה לשמוע שבשאר התחומים בחייך את חשה מסופקת ופעילה עד מאד, זה מאד חשוב שיש לך את הדברים שממלאים אותך, דברים שלך עם עצמך.

חשוב לי לציין שבאימון המטרה היא לעורר בך את השאלות על מנת שהתשובות יעלו ממך, כי כך הן יהיו הכי אותנטיות עבורך, כי טיפים ועצות אני בטוחה שכל אחד שתשאלי יוכל לתת לך לפחות אחת, אבל האם העצה של מישהו אחר תעבוד גם אצלך? לא בטוח, אולי כן ואולי לא.

מהכרותנו הקצרה (מהמייל הקודם) הדבר הראשון שהייתי מציעה לך לעשות הוא דווקא לא עשיה חיצונית כי אם פנימית.
    משתי סיבות, הראשונה היא שאת החיצוני תארת שאת עושה, את כבר יודעת: טיול, בילוי, מחמאות, דיבור משותף...
    הסיבה השניה היא שמתוך איך שאת מתארת את ההרגשה שלך כלפיו: "הוא בכלל לא הטיפוס שלי,שהוא לא גברי מספיק שאנחנו ממש לא משדרים ...הוא כ"כ צפוי,מקובע מרובע ,מעצבן ,מתיש ומעייף אותי ...אני חשה שאין לא מה להציע לי -שום עיניין בשום תחום,הוא לא מסקרן אותי בכלל!"
    מתוך גישה כזו כלפיו, שום פעולה חיצונית לא תעשה שינוי אמיתי.

כמו שכתבתי לך במייל הקודם שלי, נסי לראות מה את עדיין אוהבת בו, נסי לעורר קודם את האהבה אליו בעצמך בתוכך, מה יש בו שמשך אותך בהתחלה? אילו תכונות חיוביות יש בו? מה יש בו שגורם לך לרצות להיות איתו? הזכרי ברגעים טובים שהיו לכם יחד, הרגישי את התחושות הטובות שחוויתם, נסי להתחבר לרגעים הטובים שלכם, לראות את הצדדים החיוביים בו..
    דמייני את הקשר שהיית רוצה שיהיה לכם... הרגישי את התחושה שיש לך שם.

שיהיה בהצלחה!

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הי חגית

הוספת תגובה

• מצרפת הודעתך המקורית שנמחקה בטעות

יעל צ'רניאק
    19/11/2007

שלום לכן,

תתחדשו על הפורום.........אז ככה..
    אני בת 25 נשואה 4 שנים +1.
    בחודשים האחרונים אין לי חשק למגע/קרבה כלשהי עם בעלי.
    אני חשה מרוקנת מאנרגיות כאילו דעכה האהבה לחלוטין ואני אפילו הודתי בפניו שכל גילויי החיבה מאולצים.

מוזר מאוד שאין כמעט יחסים אינטימיים ואם יש אני לא נהנית מהם בכלל. מה שעוד יותר מוזר שזה קורה בשלב כה מוקדם של הנישואין- הבנתי מחברות שנשואות קרוב ל-6 שנים שאין אצלם שחיקה שכזו והסקתי שמצבי באמת קשה.מה שעוד מוזר שגם בתקופות שהזוגיות סבירה ומסתדרים ואפילו יש רומנטיקה-אני לא מצליחה להגיע להשתוקקות כלפיו.
    ממש תחושה של שעמום,חוסר שביעות רצון,אפילו מעט דחייה.
    אני חשה כאילו אזל ממני היצר המיני! זה ממש תמוהההה...
    הבהרתי לו(אנחנו מדברים בפתיחות גדולה-בעיקר מצידי)שנראה לי שהתנהגויות מסוימות שלו במשך היום,הרגלים שלו ובעיקר-העובדה שהוא מחוסר תעסוקה כרגע מאוד משפיעים עלי ועל המשיכה שלי כלפיו-אך זה לא ממש משנה את המצב.

חוץ מזה, אני חוששת שהתחושות השליליות כ"כ נטמעות בי כך שגם אם הוא ישתנה ויעבוד סוף סוף בעבודה מסודרת(הוא מאוד לא יציב בעבודות-עובדה שמטריפה אותי!!!!)גם אז יהיה לי קשה לחזור להתלהבות של פעם שהייתה בשחקים.
    אני פתאום קולטת שאולי הוא בכלל לא הטיפוס שלי,שהוא לא גברי מספיק שאנחנו ממש לא משדרים על אותו גל,השאלה היא אם יש סיכוי שהתחושות ישתפרו וישתנו? האם זו תקופה שתחלוף??
    הוא כ"כ צפוי,מקובע מרובע ,מעצבן ,מתיש ומעייף אותי שקשה לי אפילו להסביר לאיזו רמה עמוקה של תשיישות נפשית הגעתי, אני חשה שאין לא מה להציע לי -שום עיניין בשום תחום,
    הוא לא מסקרן אותי בכלל!
    אני ממש מדוכאת מהמחשבה שאחיה עוד הרבה שנים עם בעל שאני לא נמשכת אליו......
    לעיתים אני מהרהרת ביני לבין עצמי שהילד שלי הוא האור-ועצם המחשבה מבאסת ומבהילה!
    אני במצב שאין לי כח אפילו לבכות..
    כמו פלאפון שלא הוטען שנים...

התחתנתי צעירה ,תמה ולהוטה ואני חשה שאין לאן לברוח...

בבקשה-אל תעלו בפני את האופציה של לגשת לטיפול/ייעוץ זוגי מפני שאין לי תקציב.
    אודה לכן אם תוכלו לתת לי כיוון חשיבה שיוציא אותי מעט מן האווירה העכורה הזו.
    תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואת תשובתי הראשונה אליך

יעל צ'רניאק
    19/11/2007

ברוכה הבאה לפורום,
    הייתי רוצה להציע לך כיווני מחשבה, כיוון שכלי האימון הוא חקירה משותפת, בה אנחנו מעלים נקודות מבט נוספות להסתכל על מה שאת מעלה, כדי שתהיה לך בהירות לגבי הדרך בה תרצי לפעול.
    לאור מה שאת מעלה נראה כי התחושה שלך שאת חשה לחוסר חשק למגע מובנת לגמריי, אם את מרגישה כפי שתארת שהוא מעצבן, מקובע, מתיש ומעייף אותך... זה אך טבעי שלא יתחשק לך להיות איתו במגע אינטימי.
    ועם זאת, הייתי רוצה לברר איתך:
    מה משך אותך בו בעבר? מה הדברים שאהבת בו? האם הדברים הללו עדיין קיימים? עד כמה את רוצה לשקם את הקשר איתו ולחיות יחד? מ-1 עד 10 כמה את מוכנה להשקיע בבניית מערכת יחסים מחודשת עם בעלך ולעורר את האהבה שכבתה?
    בנוסף יהיה מעניין להתבונן האם יש תחומים אחרים בחייך שגם בהם את חשה מרוקנת מאנרגיה? האם יש תחום בחייך ממנו את שואבת אנרגיה ומחזקת את עצמך, ללא קשר לבעלך,
    הייתי בודקת איתך גם האם את מסופקת מחייך שלך, ללא קשר לנישואין, לעיתים אנו פוגשים מצבים בחיים שהם מהווים קריאה להתעוררות שלנו אל עצמנו ללא קשר לבן זוגנו, לחזור לעצמנו ולראות מה אנו רוצים לעשות בחיים שלנו, האם אנחנו מסופקים ורק הזוגיות לא עובדת כמתוכנן, או שיש גם משהו בחיים הפרטיים שלנו שלא שלם, והרבה פעמים אנו מבלבלים ומוציאים את זה על בן הזוג כיוון שהוא האדם הקרוב אלינו ביותר, אז אולי זה נכון עבורך ואולי לא, רק את יכולה לדעת... גם כך וגם כך שווה להתבונן על זה ולהיות כנים עם עצמינו.

זה נפלא לשמוע שהילד שלך הוא האור, אם תחליטי שאת רוצה יותר מכל דבר אחר שהתחושות הללו שאת חשה לבעלך ישתפרו וישתנו - זה יכול לקרות, זה אולי ידרוש ממך לעבוד על זה, וידרוש את שיתוף הפעולה שלו, אבל זה אפשרי!

הדבר הראשון שתצטרכי להחליט הוא האם זה הדבר החשוב לך מכל, האם את מוכנה להשקיע בבניית מערכת יחסים מחודשת, האם את מוכנה לפתוח דף חדש מכל מה שאת כבר חשה כלפיו, דבר ראשון בדקי את הרצון שלך, הרצון הוא המנוע .

וזכרי - אם באמת תרצי, ותהיי מוכנה לעשות הכל כדי שזה יקרה - זה אפשרי!
    שיהיה לך שבוע נפלא
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ותגובתך אלי

יעל צ'רניאק
    19/11/2007

היי יעל,

הייתי שמחה לקבל ממך טיפים כיצד להביא בפני בעלי את המודעות לשיפור איכות המערכת הזוגית
    חוץ מכמבון יוזמה שלי של דיבור משותף,טיול,בילוי ומחמאות? אם יש לך עצות ורעיונות איך לעורר בשנינו אנרגיות חיביות ושמחות בדרכים מעניינות,אשמח לדעת.

לגבי כל מה שכתבת-זה לא ממש מדוייק,כי דווקא בתחומים האחרים אני חשה מסופקת ופעילה עד מאוד!!

תודה על העזרה,
    חגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה של אביב שנמחקה בטעות

יעל צ'רניאק
    19/11/2007

רובנו מרגישים דומה פלוס מינוס, בתקופות מסוימות לפחות, בחיינו הזוגיים
    יש לזוגיות דינמיות של עליות ומורדות ובעיקר מורדות
    צריך לדעת להפיח חיים בזוגיות ויש דרכים לכך, לדעתי יש ליזכור כי עבור זוגיות מוצלחת יש צורך ביותר מאשר לחיות ביחד, יש צורך בעצמאות וחיוניות של כל אחד מן הצדדים בנפרד

אם תרצי תוכלי לכתוב למייל המצורף ונפתח את העניין לעומק
    Good luck

[email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו