מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים שפחד גובר על אהבה ?א18/09/2010
שלום רב,
הסיפור שלי ארוך ומסובך ולכן אתמקד בעיקרי העלילה ...
היה לי חבר כמעט 4 שנים, נפרדנו, לי היה חבר ולו היתה חברה כחצי שנה , החלטתי שאני רוצה לחזור אליו, חזרנו לפני כחצי שנה, עברנו לגור יחד כ4 חודשים, ולאחרונה שוב לקחנו פסק זמן ...
שורש הבעיה העיקרי הוא שחברי פגוע, כועס ולא מצליח לסלוח לי על שהחלטתי להיפרד ממנו, הוא עבר תקופה מאדדדדד קשה בגללי, היה בדיכאון כמה חודשים לאחריה, הותירה לו טראומה רצינית שהשפיעה גם על המערכת יחסים הבאה וגם עלינו .....
עלי לציין כי הוא לא הפסיק לאהוב אותי מעולם, אוהב אותי מאדדדדדדדדד ....דיברנו על חתונה ועתיד משותף ...אך לפני חודש ימים הוא החליט שהוא לא מסוגל להיות איתי, שהוא מפחד להתחתן איתי, מפחד ששוב אעזוב אותו ,מפחד שאתגרש ממנו, מפחד מהעתיד איתי ..טוען להיות איתי זה לקחת סיכון גדול כי הרי כבר עזבתי אותו ...
חשוב לי לציין כי דיברנו רבות על חתונה, והוא כמעט הציע לי להתחתן, הלך לקנות טבעת אך קיבל פיק ברכיים. בנוסף, האקסית שלו משגעת אותו לחזור אליה ....
ניסיתי לשכנע, לעודד, לתמוך עשיתי הכללללל ,הייתי בטוחה שברגע שעברנו לגור יחד פתחנו דף חדש אך מסתבר שלא ...הוא אומר לי שזה פחד שהוא צריך לפתור עם עצמו ..שהוא לא מצליח ומחכה שהוא יעבור לו לבד ...
הוא טוען שהוא אוהב אותי מאד, מצד אחד לא רוצה להיפרד וכן רוצה עתיד משותף מצד שני הפחד משתק אותו ...הוא לא מסוגל להיות איתי שהוא מפחד מהעתיד הלא נודע איתי..מפחד להישאר גרוש עם ילדים .....ברור לשנינו שאו שאנחנו מתחתנים או שנפרדים ..אין טעם למשוך יותר ...
אני ממש אובדת עצות ......לא יודעת האם להמשיך הלאה ..האם לחכות עוד ....אנחנו כבר חצי שנה- שנה במערבולת הזאת ..הפחד הזה לא עובר ..האהבה שלו אליי זה הדבר היחיד שמחזיק אותי .. כמה זמן עוד לחכות ???????????
הכי כואב לי שהפחד גובר על האהבה שלנו .....
בנוסף, בינתיים אנחנו שוכרים דירה יחד, כרגע הדירה ריקה כבר חודש וחצי ואנחנו משלמים עליה כשהיא עומדת ריקה ...האם לפרק אותה ??? מפחדת שאם אזום את פירוק הדירה זה יתפרש כפרידה ...
האם אפשר להתגבר על פחד כזה ???????? האם זה יעבור לו ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א יקרה
יעל צ'רניאק21/09/2010שני הקצוות: פחד ואהבה...
זה בטוח כואב...
למעשים שלנו יש השלכות! אמון הוא הבסיס לקשר.
אין פה תשובות חד משמעיות האם ניתן להתגבר על פחד כזה - יש כאלו שכן ויש גם שלא, זה תלוי מאוד בבן אדם.
אך בואי נתבונן עלייך בסיטואציה:
מהי הבחירה שלך בסיטואציה זו?
להשאר בקשר? מהו הקשר שקיים כרגע? דירה משותפת? להמשיך הלאה? מה זה אומר מבחינתך?
את שואלת כמה זמן עוד לחכות? מה קורה בזמן הזה? מה יכול לקרות? מה זה אומר מבחינתך לחכות?
אין ספק שאת הפחד הזה הוא צריך לפתור עם עצמו (או עם מי שהוא יבחר לעזור לו בכך),
כתבת שעשית הכל כדי לחזור להיות ביחד.
האם יש משהו נוסף שתוכלי לעשות?
אם חברה שלך היתה מספרת לך על מצב כזה עם חבר שלה, מה היית מייעצת לה?
אין וודאות במקרים כאלו, וכל אדם מעבד דברים ופחדים בדרך שונה.
האם אין עוד משהו שהיית רוצה לנסות ולעשות או להגיד? או לכתוב לו.
האם תוכלי להרפות ולראות מה יהיה? אולי יהיה נכון להמשיך בחייך ושהוא ימשיך בחייו ואם עדיין תבחרו שניכם (לאחר תקופה) להיות יחד, אז תחזרו להיות ביחד ממקום חדש וטוב יותר. מקום שסומך, שבאמת נותן הזדמנות חדשה, זוכר אך סולח.
התבונני עם עצמך כיצד תוכלי להחזיר לעצמך את האמון שזה לא יקרה שוב.
כיצד תוכלי להיות ראויה לאמון - איתו או בכל סיטואציה אחרת בחייך.
התבונני עם עצמך כיצד בד"כ את מקבלת החלטות משמעותיות בחייך - מהבטן או מהראש, מה נכון עבורך עכשיו? התבונני עם עצמך והקשיבי לעצמך.
ותדעי שכל דבר שיהיה הוא הדבר הנכון, גם אם זה לא נראה כך כרגע.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)