מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קידום מע' יחסיםמאני20/11/2007
שלום אני בקשר עם בחור כבר קרוב לשנתיים. אנחנו בגילאי ה30 לחיינו, סיימנו לימודים ועובדים בעבודה מסודרת.מערכת יחסים שלנו לא קלה, עברנו דרך ארוכה ביחד. שנינו אנשים סגורים ועד שהגענו למצב שיצרנו זוגיות ואינטימיות אמיתית לקח זמן. במהלך השנתיים היו גם כמה פרידות. לא מזמן דיברתי איתו על לעבור לגור ביחד, הוא אמר שרוצה, אך מכיוון שבעבר אף פעם לא גר עם אף אחת ומאוד קשה לו להתחייב בצורה מוחלטת היה מעדיף לעשות זאת בהדרגה. מהכרותי את הבחור הוא לא אוהב שינויים ומבצע שינויים בחייו רק כשאין ברירה אחרת. אז למרות שאני ממש לא טיפוס לוחץ התחלתי ללחוץ והוא אכן הסכים, אבל אני רואה שהוא לא שלם עם זה והראיון לא מלהיב אותו
אני לא יודעת איך מתמודדים עם מצב כזה..מצד אחד לא נעים לי להרגיש שאני "מכריחה" אותו, מצד שני הוא בעצמו אומר שהוא רוצה(רק שהוא לא מתנהג כך) וגם אני חושבת שאם לא אקדם עניינים אנחנו נשאר "תקועים" באותו מצב לנצח ואני רוצה להתקדם הלאה..לבנות משפחה. הוא לא שולל כלום אך גם לא מגלה התלהבות משום צעד קדימה. מה עושים במצב כזה?איך מתקדמים בצורה שתהיה נעימה ונכונה לשנינו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאני
יעל צ'רניאק20/11/2007את כותבת שבן זוגך מסכים לעבור לגור יחד ועם זאת את אומרת שמאד קשה לו להתחייב והיה מעדיף לעשות זאת בהדרגה.
אני רואה שחשוב לך לעבור יחד ולהתקדם בחיים ועם זאת שהמעבר יהיה בהרגשה נעימה ונכונה.
האם ישבתם ובררתם יחד מה תהיה הדרך הנכונה עבור שניכם להתקדם? מה תהיה הדרך הנכונה עבורו להתקדם? כי אני שומעת את הדאגה והרצון שלך שזה יהיה נעים לשניכם ובאוירה טובה - כלומר שהוא גם יתנהג ויראה שהוא רוצה. ואני לא יודעת מספיק מה הוא חושב, מה זה אומר עבורו לעשות זאת בהדרגה ?
אני מבינה את הרגשתך שלא נעים לך להרגיש כאילו את מכריחה אותו. האם שיתפת אותו בזה? האם הוא יודע שחשוב לך שגם הוא יהיה שלם עם זה? האם פתחת איתו שיחה כנה ואמיתית על מה שאת מרגישה? האם הוא שתף אותך במה הוא רוצה מהקשר בינכם ואיך הוא רואה את העתיד שלכם יחד? (מעבר לזה שהוא מסכים למה שאת מעלה)
לכל אדם יש קצב שונה להתקדמות, זה טבעי, בד"כ אחד יוזם והשני מסכים ומשתף פעולה. בכל זאת מדובר בשני אינדיוידואלים שונים. אם כך זה בסדר שלוקח לו זמן לעכל - אם זה מה שהוא צריך...
אבל שווה לבדוק איתו בצורה כנה מה היה נכון עבורו גם, ואם שניכם בהירים לגבי הרצונות והדרך למעבר משותף ולהתקמות לעבר הקמת משפחה, לפי איך שכל אחד רואה את זה... עכשיו ניתן למצוא את האמצע .
אני מאמינה שהאמת תמיד באמצע. במיוחד בזוגיות כל צד צריך להתגמש קצת ... בצורה ששניכם תרגישו שיש שם התחשבות באחר, שבן הזוג מקשיב ומוכן לבוא לקראת, שיש שם שניים שאכפת להם אחד מהשני .
שיהיה בהצלחה וערב נעים!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)