מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהאורן22/11/2007
אני מגיע מהמגזר החרדי, אני נשוי ויש לנו ילדה כבת שנה.
את אישתי הכרתי בשידוך היא הייתה הבחורה הראשונה שפגשתי ולאחר מספר פגיושת התארסנו.
לא הייתי שלם עם ההחלטה אבל רבנים בישבה שכנעו אותי שהאהבה תבוא עם הזמן.
לצערי זה לא מה שקרה. ואני כבר נשוי 3 שנים בתחושה קשה.
בס"ה אישתי אישה מקסימה, יפה, והא ממש בסדר. אבל התחושה שלי היא שלא באמת בחרתי בה.
אני ניצב במצב שאני אמור לבנות אהבה עם אדם רק בגלל שאני נשוי לו. כלומר, תארו לכם שמחתנים אתכם עם אדם מסויים ועכשיו אומרים לכם בואו תבנו אהבה.
יש לי רצון להתגרש ולעזוב את הדת ובאמת לבנות מערכת יחסים בריאה לאהוב בן אדם ואז אולי להתחתן. אבל מצד שני יש לי אישה מקסימה שאוהבת אותי יש לי ילדה מקסימה.
אני נמצא במצב שלא בא לי עליה בכלל, אין לי חשק לסקס איתה אני מעדיף לאונן.
השאלה מה לעשות? להשאר איתה או לעזוב אותה? ואם כן איך אני אבנה איתה אהבה ותשוקה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורן
יעל צ'רניאק22/11/2007אתה מעלה פה מצב שניתן לחלקו לכמה שיחות:
1. היחסים שלך עם אשתך ועם בתך
2. הרצון שלך באהבה ותשוקה
3. הקשר שלך עם המגזר החרדי ועם הדת
בעצם יש פה 3 מערכות יחסים עם אשתך ובתך , עם עצמך, ועם הדת.
באימון אני לא מייעצת מה לעשות, כיוון שכל מקרה הוא שונה וזה מאד אישי, אולם מה שכן אעשה זה להתבונן אתך על מערכות יחסים אלו על מנת שתקבל תמונה יותר בהירה לצורך החלטה כיצד לפעול.
לפי מה שכתבת אני מבינה כי יש לך אישה מקסימה וילדה מקסימה ויש לך אחריות כלפיהן. מצד שני יש לך רצון להתגרש ולעזוב את הדת ובאמת לבנות מערכת יחסים בריאה ולאהוב - שזה צעד קיצוני מאד.
יש פה את הקול המורד לעומת הקול השקול והמתחשב.
מאיפה הרצון שלך לצעד כה רציני? האם הרצון לעזוב את הדת קשור בעיקר לזוגיות או בכל מקרה היית רוצה לעזוב את הדת והזוגיות היא מעין טריגר?
מהי מערכת יחסים בריאה עבורך? מה זו אהבה עבורך? מהו אותו דימוי שיש לך לאהבה? האם חווית אהבה כזו? האם אתה יודע בודאות שלא תוכל ליצור מערכת יחסים בריאה עבורך עם אשתך? מה ההשלכות על הקשר שלך עם בתך?
מה התפקיד של אישתך בחייך? מה מניע אותך להשאר במערכת היחסים איתה? האם אתה לוקח אחריות על ההסכמה שלך להתחתן איתה (למרות שהתחושה שלך היא שלא באמת בחרת, במובן מסויים ההסכמה שלך היא בחירה שלך). האם אתה לוקח אחריות על עצמך, על הרצונות שלך על החיים שלך? האם טובתך שלך תביא בסופו של דבר לטובתם של אישתך ובתך?
יש פה הרבה מאד שאלות שאתה צריך לשאול את עצמך בכנות.
אתה מדבר על בחירה . איך אתה עושה בחירות בחיים? איך אתה מקבל החלטות? האם הדרך בה בחרת בעבר שירתה אותך נאמנה? או שעליך לקבל החלטות בדרך חדשה?
אתה ניצב בצומת דרכים בחייך, ויש לך בחירה, וזה הכיוון המעצים והמגדיל ממנו ניתן להסתכל על כל הסיטואציה הזו.
מי אתה בוחר להיות בצומת זו? האם אתה בוחר להקשיב לקול של הלב שלך? האם אתה בוחר להקשיב לקול המתחשב והשמרן? האם כבר קיבלת החלטה ואתה מחפש חיזוקים?
לכאן או לכאן אתה יכול לבחור לעשות זאת בצורה הכי טובה.
אין בטחונות בשום דרך, אולם קבלת ההחלטה היא רגע חשוב, כי אז, תהיה החלטתך אשר תהיה, תוכל להתמסר אליה כל כולך.
מקווה שעזרתי
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)