מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילמהמיכל09/10/2010
ביתי בת 23 נפרדה לאחרונה מחבר שהיה עמה כמעט שנתיים, חברות יפה טובה ואינטסבית. הפרידה נבעה בין השאר בגלל בחור אחר שגרם לה לקצת פרפרים בבטן והזכיר לה ריגושים שקצת שכחה. בגין השגרה בה שקעה.
לדעתי היא טעתה.
החבר הקודם היה איש מדהים. משכמו ומעלה.
הבחור החדש נראה טיפה מרחף... לא יודע עדיין מה רוצה מעצמו, מרושל, מוזנח וחי רק את הרגע (בן 26).
נראה לי שלבת שלי מגיע קצת יותר.
אני יודעת שאין ממש מקום להורים להתערב, והיא כנראה כרגע חושבת מהלב ולא מהראש.
זה גם לא אומר שהקודם מחכה לה... ובכל זאת אני מוטרדת. אני חוששת שהקשר יהפוך לרציני יותר.
איך אפשר להגיד לה זאת, מבלי שתפגע, מבלי שהוא יפגע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעלה יקרה
עדה מורג09/10/2010אם רק תקראי מחדש את דבריך , תוכלי למצא את כל התשובות.....
את אומרת בעצמך שאין מקום להורים להתערב, ואני מסכימה איתך ב100 אחוזים....
הרצון שלך שלבתך יהיה טוב בזוגיות שלה הוא רצון טבעי ומוכר (יש לי בעצמי ילדים בוגרים עם בני זוג.....)
יחד עם זאת אני מאמינה שתפקידנו כהורים לאנשים בוגרים הוא להיות לצידם
, ליעץ ולתמוך כאשר הם מבקשים, אך הילדים שלנו בוחרים את דרכם באופן עצמאי
על פי החוויות וההתנסויות שהם רוצים לחוות.
אני מזמינה אותך לחקור עם עצמך מאיזה מקום נובעת הדאגה שלך?
מה לדעתך גורמת דאגה זו לבתך? איך זה תורם לה?
מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות אם הקשר הנוכחי יהפוך רציני?
האם תוכלי לשים את הדאגה בצד על מנת לאפשר לבתך ללכת בדרכה?
אני בטוחה שאם היא תצטרך את תהי שם כדי לתמוך....אך בינתיים אפשרי לה להיות מי שהיא, לאהוב את מי שהיא רוצה ולצמוח בדרכה היא.
אחרי שהשקענו מעצמנו בגידולם לא נותר לנו אלא לאהוב אותם כפי שהם ולשמוח במה שאנחנו רואים......העתיד שלהם הוא כעת בידים שלהם.
מקווה שפתחתי לך ערוצי חשיבה נוספים...
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתת לי המון כיווני חשיבה
מיכל10/10/2010ואני מודה לך על כך.
בעיקר בנושא של: לתת לה לגדול כפי שהיא. לתת לה לעשות את הבחירות שלה.
כמה שזה נכון..
אך למה זה קשה כל כך ליישום ????
מה הדבר הנורא שיכול לקרות לה ?
נניח שתקבל מחלות עקב שהייתה עם מישהו שהוא קל דעת
נניח שהיא תתקל בבעייה ולא תהייה לה אפשרות להתמודד, כי אין לה עזר כנגדה.
נניח שהיא תתאהב קשות ויכאב לה הלב.
וכתגמר ההתאהבות ויתגלה לה כי האהבה אינה קיימת.
זה בטח לא תורם לה.
אבל הדאגות הן לא חסרות בסיס. והן מטרידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעלה יקרה
עדה מורג12/10/2010מזדהה איתך בדאגה האימהית שלך....
יחד עם זאת ההגדרה שלי לדאגה היא: "קטסטרופה מדומיינת.."
אנחנו בונים תרחיש דמיוני כדי להפחיד את עצמנו ואחרי כן אומרים : הנה, ידעתי שזה יקרה.
מזמינה אותך לבנות תרחישים של ילדה בוגרת, בריאה, אוהבת, מצליחה , מאושרת, צומחת...
בתור אימא, עשית ואת עושה כמיטב יכולתך....כעת סמכי עליה, תני לה את האפשרות להתבגר, היי בטוחה שהיא תתמודד בכל מצב ואנא, אל תעבירי אליה אמונות שלך
כגון "אהבה אינה קיימת" "כשמתאהבים הלב כואב" וכו'
אהבה היא כן קיימת......היא רוצה להתנסות בזה!
אפשרי לה לבנות אמונות שלה, חיוביות, אופטימיות, עם אופק בהיר....
גם אם קשה לשים את הדאגה בצד, עשי זאת למענה.....שחחרי אותה לחיים...
אם וכאשר היא תזדקק היא ודאי תדע שיש לה אימא אוהבת ותומכת.
היי עבורה כאשר היא תבקש...
מוקירה אותך על מי שאת....
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)