מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני עומדת להישבר...יעל10/10/2010
היי אני בת 21 ויש לי חבר כבר שנתיים, והקשר שלנו מעולה חוץ מבעיה אחת "קטנה"
הקנאה והחשדנות שלי,
זה מביא אותו ואותי להישברות, הבעיה היא שאני לא מפסיקה .
אני אדבר יותר ספציפי, היינו ביחד שנה וחצי וניפרדנו כי הקשר פשוט לא הלך ואז אחרי חצי שנה חזרנו... בזמן החצי שנה הזאת אני הייתי עם מישהו אחר וגם הוא יאצ עם כמה בחורות.
ומאז שחזרנו אני פשוט לא מפסיקה לשאול אותו על הבנות האלה לבדוק אם הוא שיקר לי בקשר לאחת מהן...
למשל לפני כמה זמן אחת מהן שלחה לו בקשת חברות בפייסבוק והוא טוען שאיון לו מושג למה היא שלחה לו את זה והוא לא בקשר איתה אני מאמינה לו שהוא לא בק'שר איתה אבל זה עדיין מציק לי העובדה שהיא צירפה אותו שוב אחרי שזה נגמר ביניהם אחרי כמה זמן שוב פעם מישהי אחרת ניסתה לצרף אותו שוב פעם ושוב פעם התחלתי עם הסרטים והחשדנות.
זה מקרה אחד... מקרה אחר הוא הולך למפגש עם חברים וחברות מהצבא וראיתי התכתבות שלהם שהם רוצים להיכנס לים ואחת אמרה שהיא מוכנה להיכנס עירומה בכל מקרה זה נורא מטריד לי את הראש כל המחשבות האלה
אני כבר לא יודעת מה לעשות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה
יעל10/10/2010אני שמחה על הנכונות שלך להלחם בקנאה.
ללא ספק הקנאה היא אחד הרגשות הקשים והחזקים שלא מאפשרים לנו לנוע קדימה.
על מנת להלחם בקנאה, עלייך להכיר אותה, ללמוד עליה, "דע את האויב".
כל פעם שעולה הקול של הקנאה, זהי אותו, הכירי אותו, נסי לזהות כיצד הוא נכנס פנימה, מה מפעיל אותו, התבונני איך את נכנסת לשם, ברגע שתראי את התהליך של הכניסה פנימה, לא תכנסי יותר. מודעות זו תהיה ההיעלמות של הקנאה.
בפעם הבאה שזה קורה, רק התבונני בזה. הפכי למאוד אובייקטיבית, רק בדקי מה זה בדיוק, איך זה עולה כזרע קטן, ואז כיצד הוא גדל והופך לעץ גדול, וכיצד את אבודה בתוכו.
רק ראי את תהליך גדילה זה בשלמותו ולאופן שבו את תורמת לכך.
אל תמהרי להשתחרר מזה ולצאת החוצה. כאן אנשים עושים את הטעות. אנשים כה ממהרים לצאת החוצה, שהם אינם רואים כיצד הם נכנסו, וזה הסוד. רק ראי כיצד את נכנסת.
ברגע שתראי את התהליך של הכניסה פנימה, לא תכנסי יותר. עלייך לקבל מחוייבות אמיצה לקחת אחריות על הקנאה ולא להכנס אליה שוב.
כלומר, גם אם את מרגישה שהיא מתחילה שוב לצוץ, בשניה זו , עלייך לבחור לא לפעול מתוכה, לא להגיב מתוכה , לא לבטא אותה.
יש בך שני קולות,
האחד בוגר ושקול
והשני ילדי ורגשי.
הקנאה שייכת לקול הרגשי.
על מנת לקחת אחריות על הקנאה, עלייך להעביר את כל תשומת הלב שלך, לחלק בך שיודע מה טוב ונכון לעשות למען היחסים בינכם, ללמוד טוב טוב את כל ה"טריקים" של הקנאה, איך היא נכנסת ומפעילה אותך.
מתוך המודעות , את תבחרי בטוב, בקול המודע והבוגר, תחושי ביטחון עצמי ושליטה עצמית מבורכת, והקנאה תעלם מעצמה.
כי אם לא "מאכילים" אותה, היא נעלמת.
את העבודה הזו את צריכה ללמוד לעשות בעצמך, שוב ושוב ושוב
גם אם זה לא יהיה קל, זה ישתלם לטווח הארוך.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל יקרה
יעל צ'רניאק12/10/2010מתנצלת על העיכוב בתשובה,
אני שמחה על הנכונות שלך להלחם בקנאה.
ללא ספק הקנאה היא אחד הרגשות הקשים והחזקים שלא מאפשרים לנו לנוע קדימה.
על מנת להלחם בקנאה, עלייך להכיר אותה, ללמוד עליה, "דע את האויב".
כל פעם שעולה הקול של הקנאה, זהי אותו, הכירי אותו, נסי לזהות כיצד הוא נכנס פנימה, מה מפעיל אותו, התבונני איך את נכנסת לשם, ברגע שתראי את התהליך של הכניסה פנימה, לא תכנסי יותר. מודעות זו תהיה ההיעלמות של הקנאה.
בפעם הבאה שזה קורה, רק התבונני בזה. הפכי למאוד אובייקטיבית, רק בדקי מה זה בדיוק, איך זה עולה כזרע קטן, ואז כיצד הוא גדל והופך לעץ גדול, וכיצד את אבודה בתוכו.
רק ראי את תהליך גדילה זה בשלמותו ולאופן שבו את תורמת לכך.
אל תמהרי להשתחרר מזה ולצאת החוצה. כאן אנשים עושים את הטעות. אנשים כה ממהרים לצאת החוצה, שהם אינם רואים כיצד הם נכנסו, וזה הסוד. רק ראי כיצד את נכנסת.
ברגע שתראי את התהליך של הכניסה פנימה, לא תכנסי יותר. עלייך לקבל מחוייבות אמיצה לקחת אחריות על הקנאה ולא להכנס אליה שוב.
כלומר, גם אם את מרגישה שהיא מתחילה שוב לצוץ, בשניה זו , עלייך לבחור לא לפעול מתוכה, לא להגיב מתוכה , לא לבטא אותה.
יש בך שני קולות,
האחד בוגר ושקול
והשני ילדי ורגשי.
הקנאה שייכת לקול הרגשי.
על מנת לקחת אחריות על הקנאה, עלייך להעביר את כל תשומת הלב שלך, לחלק בך שיודע מה טוב ונכון לעשות למען היחסים בינכם, ללמוד טוב טוב את כל ה"טריקים" של הקנאה, איך היא נכנסת ומפעילה אותך.
מתוך המודעות , את תבחרי בטוב, בקול המודע והבוגר, תחושי ביטחון עצמי ושליטה עצמית מבורכת, והיא תעלם מעצמה.
כי אם לא "מאכילים" אותה, היא נעלמת.
את העבודה הזו את צריכה ללמוד לעשות בעצמך, שוב ושוב ושוב
גם אם זה לא יהיה קל, זה ישתלם לטווח הארוך.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי היא האם החששות שפירטתי
יעל14/10/2010בהודעה הקודמת מוצדקות? האם זה נורמלי בכלל?
והנה קמה לה העוד חשש הוא יוצא עם חברים שלו ועוד לפני שזה בכלל קרה אני כבר מדמיינת את הנורא מכל... זה פשוט מתסכל
אני כבר לא יודעת אם זה רק קנאה או שזה כבר יותר פראנויה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי היא האם החששות שפירטתי - תגובה
יעל צ'רניאק14/10/2010את עונה לעצמך - לפני שזה בכלל קורה את מדמיינת את הנורא מכל.
את הגישה הזו את צריכה לשנות.
המחשבות שלנו כשהן מלוות ברגש חזק יוצרות את המציאות.
לכן כדי לא ליצור מציאות שאינך רוצה בה, עלייך לקחת אחריות על החשש הזה, ובאופן מכוון להתחיל לראות סיטואציות חיוביות, להתמקד בבניית הקשר וחיזוקו ולא בפרנויות ובפחדים שיש לך.
מה שתתמקדי בו - יגדל.
אם תתמקדי בחששות ובפחדים, הם רק יתעצמו.
אם תתמקדי בקשר שיש לכם, תרפי מהעבר שלו, מהבחורות שהיה איתן, התמקדי בהווה ובעתיד שאת רוצה לראות , התמקדי במה שטוב בקשר שלכם, חזקי זאת, התנהלות כזו תחזק את מערכת היחסים.
הסיטי את תשומת לבך לחיזוק הקשר, העריכי את מה שיש בינכם, התמקדי בבנייה של היחסים... זה הכיוון הבונה שאליו עלייך לכוון
התמקדות בחששות לא תקדם את היחסים בינכם
שחררי את הפחד, את החשש, את הקנאה
התמקדי בטוב!
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)