מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מערכת יחסיםספיר10/10/2010
שלום
אני נמצאת במערכת יחסים מס' שנים, הנה הגיע הרגע לקבל החלטה האם ממשיכים לחתונה ואני פתאם נכנסתי לדילמה ולא יודעת האם זה הגבר איתו אני רוצה לחיות את חיי
מצד אחד הגבר שלי מבין אותי, יש לנו נושאי שיחה וחברות , נאמן ואוהב אך מצד שני יש בי תמיד את התחושה כי אינו מספיק לי וכי בציפייה שלי ובמחשבותיי תמיד רציתי משהו אחר
גבר מצליחן יותר,ואף במראה טוב יותר לאורך כל הקשר אני מרגישה כי אינני גאה ומעריכה את הגבר שלצידי ואך לא מרגישה את ה"פרפרים" אך מול זאת עולה בי המחשבה כי ייתכן כי זה נובע מהשאיפה שלי לשלמות ומחוסר היכולת להנות ממה שיש לי
אך אם היה לי טוב תחושות אלו לא היו צפות לא ?
אני ממש מבולבלת , הנושא של זוגיות ומיסוד היחסים מאד חשוב לי כרגע יותר מתמיד
מצד אחד מפחידה אותי המחשבה להתחיל לחפש "גבר" אחר בשל הגיל (32)ובשל העובדה כי אף פעם לא הייתי חיית בילויים ואף בשל המחשבה שתחושות אלו ילוו אותי גם בקשים אחרים
אשמח לקבל עזרה בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיר יקרה
יעל צ'רניאק12/10/2010אני שומעת מדברייך את הבלבול וחוסר הבהירות.
את לפני החלטה משמעותית וזה מובן.
אנסה להפריד את השיחות שאת מעלה עם תוספות משלי:
1. האם הוא הגבר המתאים לי?
2. האם הוא הגבר שאיתו אני רוצה להיות?
3. האם השאיפה שלי לשלמות וחסר היכולת שלי להנות ממה שיש לי הן מביאות אותי לחפש בעיות בבן הזוג? אם, כך עליי לפתור את הבעיה שאצלי.
3.5. האם אני באמת לא מעריכה אותו? האם הערכתי אותו בעבר וזה השתנה? מה הערכתי בו בעבר? האם אני מערכיה את האיכויות הפנימיות שלו ? האם אני שופטת אותו לפי הקריטריון החברתיים - החיצוניים? האם חבר, אוהב, נאמן הם לא מושא להערכה? מדוע אני מעריכה סממנים חיצוניים?
4. האם אני גאה ומעריכה את מי שאני?
5. האם אני מסופקת בחיים שלי? ללא קשר לבן הזוג שלי?
6. האם הפחד לחפש גבר אחר מנהל אותי? החשש להיות לבד בגיל 32, כשאני יודעת על עצמי שאני לא חיית בילויים?
7. האם אני מפחדת ממחויבות? ממיסוד הקשר? האם אני מזהה פחד אצלי ממחויבות?
כמו שאת רואה יש צורך בהתבוננות לראות האם הפחדים שלך מנהלים אותך או שאובייקטיבית הוא לא הגבר הנכון עבורך.
התשובות הן אצלך, זה מצריך התבוננות מעמיקה וכנות!
השיבי על שאלות אלו שוב..
ראי אם עולים בך תובנות חדשות
היי כנה עם עצמך
התשובות הן אך ורק אצלך
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת יחסים
ספיר12/10/2010שלום יעל ,
תשובתך עזרה לי מאד ,
הכן הזדהתי ואף עניתי בחיוב על השאלות 3-7 כך שהכן הבעיה היא קודם כל אצלי
אך אינני יודעת כיצד להתמודד אם זה מה סוג הטיפול שיש לעבור
האם פסיכולוגית או אימון אישי ומה ההבדל בינהם ?
אשמח לקבל הכוונה בנושא עד כמה שניתן במסגרת הפורום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיר יקרה
יעל צ'רניאק18/10/2010אני שמחה שנוצרה עבורך בהירות
ואת מוכנה לקחת אחריות על כך
בנושאים של סיפוק אישי וחיזוק ההערכה העצמית
ניתן לעבוד באימון אישי
אני בטוחה שגם טיפול פסיכולוגי נוגע בנושאים אלו
זה בחלט לשיקולך
מה שאני יכולה להגיד לך על ההבחנה היא
אימון ממוקד בהווה ובעתיד (ופחות בעבר) מתבוננים על הדפוס ואז כל הפוקוס הוא בהווה ובעתיד לעומת טיפול פסיכולוגי קליני שמתמקד בעבר לצורך שינוי
מסיבה זו אימון הוא תהליך מהיר יותר ליצירת שינוי
בכל אופן, מה שחשוב הוא החיבור שלך עם המאמן / מטפל - משהו שתוכלי לסמוך עליו, לשתף בפתיחות , היחסים בין המאמן למתאמן הם בסיס האימון ואחד הגורמים להצלחתו.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)