זוגיות הולכת ונהרסת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות הולכת ונהרסת
    א
    01/11/2010

לי ולבעלי היתה התחלה מאוד טובה בזוגיות, בנינו זוגיות ויצאנו כחברים במשך שנתיים וחצי בילינו המון והיינו בחו"ל פעמיים לנופש קצר וטיילנו המון. רוב הזמן היינו מבלים. אני הייתי עמצאית וכשהכרתי אותו הוא היה מובטל ועבד אחר כך בכל מני עבודות עד שהוא התחיל ללמוד. היום המצב שונה לחלוטין והזוגיות מתפוררת. יש לנו שני בנים מקסימים. שניהם נולדו פגים. שנה וחודשיים אחרי לידת הבכור סגרתי את המכון קוסמטיקה. מנקודה זאת ואילך התחיל להיות לי מאוד קשה מבחינה כלכלית. עבדתי בהרבה עבודות ולא היה לי טוב בכלום. גם יצאתי ללמוד וסיימתי בהצלחה אך כשכירה נכשלתי. במשך חמש שנים הייתי כך והבטחון העצמי שלי הלך וירד. בינתיים דחפתי את בעלי חזק להיות עצמאי והוא בסוף פתח עסק והולך לו נהדר. אני חזרתי גם לפני שבועיים להיות עצמאית כבעבר אבל עדיין אין לי כמעט עבודה. הרבה אנחנו מתווכחים בייחוד בשבתות (הוא שומר שבת מאז שאבא שלו נפטר) והוא אומר לי שכל הכסף בבית זה שלו, ואני לא עושה כלום ולא מרוויחה כלום ובתגובה אני אומרת לו שאני לא אקנה כלום לעצמי מהכסף הזה " שלו" רק ממה שאני ארויח. ובסופו של דבר אני מאוד נעלבת מכל זה, זה פוגע בי. כי הכרנו שנינו בלי כלום ובנינו את עצמנו ביחד ועכשיו כשמתחיל ללכת לו הוא מתחייס אלי בצורה מגעילה. מה לעשות?
    בבקשה תענו לי מהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות הולכת ונהרסת

הוספת תגובה

• א יקרה

עדה מורג
    01/11/2010

אני שומעת נימה של דחיפות ומצוקה בדבריך....מתנצלת על העיכוב בתשובה...

באופן כללי אני קולטת מדבריך שני אלמנטים בולטים בזוגיות שלכם...
    א. התחשבנות
    ב. תחרותיות
    את יודעת לספר בפרטים את כל מה שעשית בשבילו בעבר ומן הצד השני את מספרת על ויכוחים "של מי הכסף". הדיבורים שלו מעליבים אותך ופוגעים בך...
    התחשבנות ותחרותיות הם שני גורמים הרסנים בזוגיות....

אני רוצה להזמין אותך להתבוננות על היחסים שלכם:
    האם ניתן לשנות משהו בתקשורת שלכם?
    מה ניתן לעשות כדי לחסוך את הויכוח ולתקשר בצורה מכובדת ולא פוגעת?
    האם יש משהו שאת יכולה לשנות בהתנהלות שלך כדי שבעלך ישנה את עמדתו?
    האם את יכולה לתקשר את רגשותיך (הפגיעות, העלבון)?
    מה יגרום לו להקשיב לך ממקום אחר?

ובפועל , מעבר לשינוי התקשורת, איך תוכלו להחזיר את הזוגיות למקום שבו הייתם בהתחלה?
    בעיות כלכליות הן תמיד אבן נגף בהרמוניה הזוגיות.....מצד שני רק אם תחזירו את ההרמוניה הזוגית תוכלו להתגבר גם על הבעיה הכלכלית.
    האם את זקוקה לתמיכה שלו כדי להצליח בעיסוק שלך?
    האם את יודעת לבקש תמיכה?
    האם את יודעת לבקש תמיכה מבלי להזכיר לו " את מה שאת עשית בשבילו"?

ככל שהתקשורת שלנו נקיה, בהירה, מדברת על מצב עכשוי, ללא התחשבנות, ללא הכללות - כך יוטב למצב היחסים שלכם....

ועוד משהו....אם תחליטי שאת לא רוצה שהזוגיות תתפורר - את תצליחי לשקם אותה.
    מספיק אחד מבני הזוג שיעשה שינוי כדי להביא את הצד השני לשיתוף פעולה.
    איזה שינוי את יכולה לעשות? האם את רוצה באמת להציל את הזוגיות?

מקווה שהצלחתי לפתוח עבורך כיווני מחשבה....
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו