להצליח עם בן הזוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להצליח עם בן הזוג
    מיכלי
    08/11/2010

שלום,

אני יוצאת עם מישהו מספר חודשים, ובאמת שנינו הרגשנו מהתחלה שזה יותר מסתם עוד קשר. אני אוהבת אותו ואני מעריכה בו הרבה דברים, אך לאחרונה אני שמה לב לכמה דברים שמפריעים לי. כיוון שעדיין לא גרתי לבד, מעולם לא נאלצתי לדאוג לעצמי לסידורי הבית, לבישול ואפילו לא יותר מדי לנקיון. כל פעם שאני אצלו, הוא מנסה לבחון אותי, ואומר לי לעשות ככה וככה, למשל לשטוף את הכלים, לסדר את המצעים או סתם להכין לו קפה. כבר הבהרתי לו כמה פעמים שאני לא הטיפוס שאשב בבית ואחכה לו עם ארוחה חמה. ואולי כן אם יבוא, מי יודע. אבל קשה לי שהוא מצפה ממני לכל הדברים האלה. הבהרתי לו שאם זה כזה חשוב, שילך לחפש מישהי אחרת. ואז הוא מסביר את עצמו ואומר שזה לא שהוא חושב שאישה צריך לעשות הכל בבית, אבל הוא כן רוצה מישהי שלא תהיה "בהמה" כמו האקסית שלו, כי לפי הבנתי כשהם גרו ביחד היא לא עשתה כמעט כלום בבית, ולא הפריע לה לחיות בדיר חזירים. בכל מקרה, ה"מבחנים" שלו עולים לי על העצבים, לפעמים אני פשוט נענית למה שהוא מבקש, אבל בדרך כלל אני מתעלמת או מתעצבנת עליו. כי הרי כבר הסברתי לו ודיברתי איתו על זה. מצד אחד אני יכולה להבין אותו שאם הוא היה במצב כזה בעבר ומפחד שזה לא יקרה שוב, מצד שני לפעמים נראה לי שזה כל כך פרימטיבי מצידו, ומפחיד אותי שהוא תמיד ירגיש שבתור הבעל, הבן זוג, מותר לו לצפות לדברים כאלה.
    דבר נוסף, הוא מפנק אותי ונותן חום ובטח לא מתקמצן עלי, אבל לאחרונה הוא התחיל להעיר לי על הגוף שלי ששמנתי קצת בבטן, ואני מאוד אוהבת את הגוף שלי נכון שהוא לא הכי מושלם, אבל אני לא רוצה שבן הזוג שלי ירשה לעצמו למצוא בי פגמים ועוד להמשיך להעיר לי למרות שהבהרתי לו שאני סבבה עם הגוף שלי ושזה סתם מעצבן אותי ההערות שלו. שבוע שעבר בכלל ביקשתי ממנו כמה ימים הפסקה אחרי שהוא שוב העיר לי והפעם בנוכחות חברים שלו. ואז כשניסיתי להסביר לו למה אני עצבנית ולא בסדר הוא שוב אמר משהו בחצי צחוק הפעם "כדי לעצבן אותי" לטענתו.

אני אוהבת אותו ולא בא לי לוותר עליו. מצד שני אני מרגישה שזה זלזול בי, ואני ממש לא מוכנה להיות בקשר עם מישהו שנותן לי יחס כזה. כרגע עדיין לא החלטתי מה אני רוצה לעשות.

אשמח להצעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להצליח עם בן הזוג

הוספת תגובה

• עדי יקרה

עדה מורג
    08/11/2010

אני שומעת בדבריך שני קולות:
    מחד, הקול האוהב ומעריך את בן הזוג ומאידך המון ביקורת וכעס על הציפיות שלו, על ההתנהגות שלו, על ההערות שלו....
    השאלה הקריטית היא לאיזה משני הקולות את נותנת יותר משקל?
    איך את מרגישה לגבי הקשר כאשר את בקול הראשון?
    ואיך כאשר את בקול השני?

כשאת אוהבת ומעריכה, יש לך גם את היכולת להבין שהוא מתנהל על פי הניסיון הקשה שחווה בעבר. מצוין! במקום הזה את לא לוקחת את הדברים אישית...את פשוט אוהבת ומבינה.

כשאת נמצאת בקול השני, האגו מתגבר, הפגיעות גדלה, הכעס גובר...

אז בואי נראה....אם את לא רוצה לוותר עליו...מה ניתן לעשות?
    האם תוכלי לומר לו שאת אוהבת אותו ואת רוצה להיות איתו?
    האם תוכלי לבקש ממנו לנסח הסכם על חלוקת התפקידים שלכם בבית?
    האם תוכלי גם להבהיר לו מה את לא רוצה שהוא יעיר לך לפני חברים או בכלל?
    האם תוכלו להבהיר אחד לשני מה מותר ומה אסור בתוך הקשר?

מה דעתך שתזמיני אותו לראות יחד איתך מהם הדברים הטובים והנחמדים שיש ביניכם?
    האם תוכלו לברר כל אחד לחוד ושניכם יחד , מהם הדברים החשובים לכם בזוגיות?
    איזה ערכים אתם רוצים לקיים בה? אהבה? שותפות? חברות? אחריות אישית? נאמנות?
    עזרה הדדית?

אם תביאי את הקול האוהב שלך ותגדירי מהו החלום שלך בתוך הזוגיות, אני מבטיחה לך שתצליחי לייצר מערכת יחסים נעימה, טובה, מצליחה...

יחד עם זאת , אני מזמינה אותך לשים לב לקווים האדומים שלך:
    מהו הגבול שאותו לא תתני לפרוץ? מהו הקו האדום שמעבר לו תגידי מספיק?

מקווה שפתחתי עבורך כיווני מחשבה....
    בהצלחה!
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להצליח עם בן הזוג

מיכלי
    09/11/2010

קודם כל תודה על התשובה המהירה והמפורטת!

רציתי להבין, את בעצם אומרת שאין חוקים ואין משהו לא בסדר או בסדר במה שהוא עושה?
    ממה שאני שואלת את הסביבה (חברות קרובות) אומרות לי שבמקרים כאלה אין יותר מדי פירושים לעניין וגבר שמעיר לך על הגוף, בעיקר בפני אנשים, זה אומר שהוא נורא ביקורתי ומזלזל בך. זה הרי משהו שהוא יותר מסתם לעבור גבול ולא סתם עניין של הרגשה אישית ומה אני מרגישה בקשר לזה, את לא חושבת כך?

אבל כן, אני יכולה להבין מה את אומרת, וניסיתי לדבר איתו על זה אחרי שראיתי את תגובתך, וזה באמת הרגיע את הכעסים של שני הצדדים. הוא טוען שאם משהו מפריע לו והוא היה רוצה שאני אעבוד על זה אז הוא כן יעיר לי ולא חושב שצריך להתנצל בגלל זה. והוא היה מצפה ממני לנסות לשנות את זה אצלי ונניח לעבוד על הבטן שלי. אני אולי חיה באגדה, אבל הייתי רוצה להרגיש תמיד טוב עם בן הזוג שלי ושיהיה שלם עם הגוף שלי ויתן לי להרגיש מדהימה גם אם אני לא נראית כמו דוגמנית. וכל מקרה אחר שהוא כל פעם יעיר לי על הגוף שלי נראה לי כזלזול, ואם אני אתחיל באמת לעבוד על כל מה שמפריע לו מי יודע איך זה יגמר.

אני אמורה לקבל את מה שהוא אומר כ"ביקורת בונה" גם אם הוא טוען שזה לא במטרה לפגוע בי, אבל זה כן מפריע לו?

שוב תודה מראש,
    הבנתי המון דברים לאחר ששאלתי את עצמי את השאלות שהצגת בפני.
    אני אשמח שוב לתשובה לפני שאני מחליטה איך להגיב ולהתייחס לדברים שאמר לי בשיחה שלנו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי יקרה

עדה מורג
    09/11/2010

אני לא שופטת את הדברים כ"בסדר" או "לא בסדר". אני מתבוננת במציאות כפי שהיא.

אני מזמינה אותך קודם כל להסתכל על המציאות,לבחון אותה, להבין אותה, להבין מה חלקך במערכת ולעשות את השינוי מבפנים. עצות של חברות לא ממש יתרמו לך לשנות את הזוגיות שלך. הן רק מוסיפות שמן למדורה.....

כשאני אומרת לקחת אחריות על המציאות שלך - זו בעצם הזמנה עבורך להבין שהכול בידייך...הגדרת הגבולות והחוקים בתוך הקשר הזוגי או מחוצה לו היא באחריותך.

לחברך יש ציפיות ממך ? את זו שקובעת איזה מהן את מממשת ואיזה לא.
    לחברך יש הערות פוגעות? את זו קובעת על איזה הערות את מוכנה להבליג ועל איזה לא.
    את זו שקובעת את גבולות חייך....

יחד עם זאת - צודק חברך בכך שיש לו זכות להביע בפניך (ורק בפניך!!) את מה שמפריע לו. תקשורת פתוחה שבה כל אחד אומר את הכל בכנות אך מתוך כבוד היא דווקא אבן בסיס לזוגיות טובה.

הכל ענין של מידה ופרופורציות, הכל ענין של גבולות וכיבוד גבולות .כפי שאמרתי הגבולות שלך הם באחריותך הבלעדית.

מקווה שהבהרתי קצת יותר....
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו