עזרה לנישואים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לנישואים
    ר
    16/11/2010

שלום,
    אני ובעלי נשואים כשנה ללא ילדים. כמובן שהקשר התחיל בצורה מדהימה ואפילו השנה הראשונה לנישואים עברה יחסית בשלום והמשבר דווקא הגיע לאחריה.
    אנחנו מוצאים עצמינו מתווכחים על שטויות (אל תעשן לידי, מי יוריד את הזבל וכדומה) אבל לא מצליחים לסיים את הויכוח בצורה נעימה.
    זה כבר כמה חודשים שהויכוחים הם יומיומיים ואני אישית כבר לא סובלת את זה וחושבת על כיוונים שונים.
    מאוד מתסכל אותי שאותם ויכוחים שקיימים היום היו בעבר אבל אחרי דקה הסתיימו והיום זה לא ככה.
    אשמח לעזרתכם הדחופה איך מבחינתי אני יכולה למנוע את הויכוח הבא או לפחות להצליח לגדוע אותו כי באמת שאין בו מטרה.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לנישואים

הוספת תגובה

• עזרה לנישואים - תגובה

עדה מורג
    17/11/2010

שלום לך יקרה,
    אני רוצה להוקיר אותך על ההתבוננות שלך על המצב שנקלעתם אליו ועל הרצון שלך למצא פתרונות לפני שאת חושבת על "כיוונים שונים".
    את אומרת שאת רוצה למנע את הויכוחים או לגדע אותם כי אין להם שום מטרה.
    את צודקת! אכן כך.....

אז בואי נתבונן עוד קצת בתאור שלך ונשאל כמה שאלות:
    מי יוזם את הויכוחים בדרך כלל? את? בעלך?
    על איזה רקע הם פורצים? שיחה בעיתוי לא נכון? בקשות חוזרות ומטרידות?
    חלוקת תפקידים לא הוגנת?פגיעה בגבולות? פגיעה בכבוד?

כאשר תצליחי להגדיר מה המניע לויכוח....שאלי את עצמך:
    מה אני יכולה לשנות בתחום הזה כדי שנימנע מהויכוח?

אני רוצה להבהיר שאני לא מטילה עליך אחריות על המצב, אבל אני כן אומרת שאת,
    בהיותך זו שפנתה ואכפת לה, יש בך את הכח לעשות שינוי בהתנהלות שלך.
    השינוי שלך יגרום לבעלך להגיב אחרת......

כאשר השקט וההרמוניה יחזרו לזוגיות שלכם, אני מזמינה אתכם לחשוב , כל אחד לחוד ושניכם ביחד, איך אתם רוצים לראות את הזוגיות שלכם? איזה ערכים אתם רוצים לקיים? לאיזה הסכמים אתם מתחייבים בשותפות שלכם? מהם הגבולות שלך? מהם הגבולות שלו?

כאשר יוצרים בהירות ביחסים הכל נראה אחרת והיומיום הרבה יותר זורם, נעים וכיפי.

מקווה שפתחתי עבורך כיוון חדש ומועיל.
    בהצלחה!
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו