זוגיות פרק ב'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות פרק ב'
    ה
    17/11/2010

שלום רב,
    אני אלמנה+2 בקשר מזה 3 וחצי שנים (כולל מגורים משותפים) עם גרוש+2. יש בינינו המון אהבה ונושאים משותפים, ויש כימיה טובה גם עם הילדים של בן/בת הזוג.
    הקשר בינינו ידע עליות ומורדות, נפרדנו וחזרנו הרבה פעמים על רקע של חילוקי דעות שונים, כאשר כל פעם שחשבנו שליבנו את הדברים בינינו, צץ לו כל פעם נושא חדש.
    לאחרונה החליט בן זוגי לשכור דירה לעצמו, ופעמיים עד 3 פעמים בשבוע לבוא לגור איתי.
    אני מרגישה שיש נסיגה לאחור בקשר, ופוחדת שזה יביא לפירוד המוחלט והסופי.
    הוא טוען שאולי כך נלמד להסתדר יותר טוב, ושבסופו של דבר נחליט לחזור ולגור שוב יחד כמו קודם.
    אשמח לשמוע עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות פרק ב'

הוספת תגובה

• שלום לך

יעל צ'רניאק
    18/11/2010

אני שומעת שחשוב לך הקשר ויש בינכם אהבה וכימיה טובה.

חילוקי הדעות והפרדות שוב ושוב מאותתות למשהו שיש להתבונן בו, זה שכל פעם צץ משהו חדש פעמים רבות מראה שזה רק הסימפטום ולא הבעיה עצמה, לכן שווה להתבונן לעומק, אפילו רק את עם עצמך, על כך. אולי אפילו כדאי לך בעצמך לפנות לאיש מקצוע כדי להגיע לשורש העניין מעבר לדברים שצצים על פני השטח.

לגבי מעבר הדירה שלו,
    את מפרשת זאת כנסיגה בקשר, איך את יודעת שזו האמת?
    איך את יודעת שזה לא יביא לשיפור בקשר?
    יתכן וזה יתן לשניכם מרחב רב יותר ומפגשים נעימים יותר?
    האם את יכולה לראות תסריט כזה אפשרי?

היות וזו המציאות, שהוא שכר דירה.
    תראי מה הדבר שיקדם אותך ואת הקשר הכי טוב?
    האם זה התמקדות בנסיגה בקשר או ניסיון לראות את החיובי בכך. את מה שזה מאפשר לכם. אולי תגלי שזה נפלא עבורך...

הרבה פעמים יש לנו מחשבות איך דברים צריכים להיות, והאמת היא שהרבה פעמים הדברים קורים אחרת. זו המציאות.
    עכשיו השאלה איך אנו מגיבים לדברים?
    ככל שתתמקדי בבעיה ובנסיגה - זה ילך בכיוון והבעיה תתגבר.. והסבל שלך יגבר.
    ככל שתתמקדי ותפעלי לבניית הקשר, תתמקדי באהבה שבינכם, התמקדי במה שעובד, במה שטוב וחיובי בינכם - כך זה יגבר...

נסי לראות בדמיונך איך הדברים מסתדרים, הרגישי זאת, האמיני בכך! שחררי את התסכול ואת הכעס או הכאב שיש לך, התמקדי במה שטוב וחיובי, במה זה מאפשר לך, במה שאפשרי עבורך ועבור שניכם,,, זה הכיוון הבונה, הכיוון שיביא לשינוי לטובה.

מקווה שנתתי לך נקודות למחשבה...
    בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות פרק ב'

ה
    21/11/2010

תודה יעל על תשובתך.
    אני קודם כל רוצה להאמין שהקשר יחזיק מעמד בצורה כזאת, ולא ידעך.
    מאז שהתאלמנתי, אני מאד רוצה זוגיות טובה ויציבה, ולא קשר לסופי שבוע.
    אין לי בעיה למלא לי את השבוע בחוגים או מפגשים עם חברות, אך האם זה יביא לזוגיות
    טובה וחזקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות פרק ב' - תגובה

יעל צ'רניאק
    22/11/2010

מה לדעתך יביא לזוגיות טובה וחזקה?

איזו איכות יש לקשר בינכם כשאתם נפגשים כל יום? 3-4 פעמים בשבוע?

כשיש לך חיים מלאים משלך (מפגשים ודברים שמעניינים וממלאים אותך), הזוגיות הופכת למשהו נוסף ומיוחד בחייך.

בכל מקרה יש לך בחירה - אם להיות בקשר הזה או לא.
    ואם את בוחרת שאת רוצה, תבואי פתוחה, תשחררי את השליטה איך הדברים צריכים להיות, זוגיות היא מורכבת מזוג, כשיש כבוד לצרכים אחד של השני, פרגון, תמיכה ואהבה, דברים נפלאים וחדשים יכולים להתקיים. לעיתים אנו נדרשים להתחיל ולכבד את השני ולסמוך שיכבדו אותנו חזרה.

ובקשר לרוצה להאמין.... פשוט תאמיני, שחררי את הספק!

שיהיה בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו