מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עצות ומיואשת..דיקלה29/11/2010
שלום,
אני בת 27 וחצי, נשואה ואם לתינוקת בת 3 חודשים.
אני לא יודעת מאיפה להתחיל.. אבל הזוגיות שלי הולכת לאבדון.
מאז נולדת הילדה המקסימה שלי שאני מטורפת עליה לחלוטין, בעלי השתנה מאוד, אני לא מכירה אותו. קשה לו העובדה שהוא בעל משפחה ואב לתינוקת. כמובן שהוא טוען שזה לא כך אבל כל המצבים בחיי היומיום מעידים על כך: הוא לא מתייחס לילדה, לא מוכן להישאר איתה לבד, דורש שאני קודם ירדים אותה ורק אז אלך להתקלח או לישון, הוא מעולם לא הרדים אותה, החליף לה טיטול או הלביש אותה, קונה את מזון התינוקות הזול ביותר ואת הטיטולים הזולים, מתעצבן שאני קונה לה בגדים והכי גרוע: יש לו אבא שיושב לו על הראש ואומר לו מה לעשות. הריב הגדול ביננו התחיל בזה שבעלי אמר לי שאבא שלו מזמין אותו לטיול לארה"ב לשלושה שבועות כמובן בלעדי ובלעדי הילדה - מן טיול אב ובן, ולוחץ עליו ללכת ולשיר במועדונים ואירועים למינהם (אציין שבעלי חולה שירה וזה חלום שלא התגשם לו והוא מנסה עד היום להגשים, להתפרסם ולהיות זמר). מכל מקום - בעלי החליט שהוא כן נוסע לטיול וכן מתחיל לחפש אירועים לשיר בהם. מבחינתי זה לא מקובל ואני ממש לא מסכימה לזה. אני עדיין בחופשת לידה עד אמצע חודש הבא ואין בכוונתי לחזור לעבוד, אני רוצה להיות עם הילדה שלי. אני קשורה אליה מאוד (עברתי 2 הפלות טבעיות לפניה) ובעלי לא מבין את זה.
הוא דורש שאני אמצא עבודה ולא מוכן שאחתום בלישכה הוא איים שאם אני אחתום בלשכה הוא יתפטר מהעבודה, הוא טוען שחופשת הלידה לא עושה לי טוב וגורמת לי לריב איתו ואני טוענת להיפך. כל יום אמא שלי באה ולוקחת אותי ואת הילדה אליה ואנחנו מעבירות הזמן בכיף ואני מאושרת אצלה מאוד וכך גם הילדה. ובעלי - זה מטריד אותו והוא טוען שאמא שלי גרמה ליחסים שלנו להתפורר. בעלי קבע ללכת לייעוץ זוגי והסכמתי אבל הוא ביטל ואמר שאין טעם ושהוא רוצה להתגרש.. הריב הזה נמשך כבר 3 חודשים כאמור ולא פעם הוזכרה המילה גירושין. כניראה שזה מה שיקרה. הכל רשום כאן בתימצות עם דמעות בעיניים וכאב לב גדול מאוד. אני פונה אליכם בשאלה שמטרידה אותי: האם אני לא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקלה היקרה,
עדה מורג30/11/2010השאלה המרכזית כאן היא לא "האם אני לא בסדר"?
וכמובן היא גם לא "האם בעלך לא בסדר?
אתם עוברים תקופה מאד מיוחדת בחייכם ואכן היא משנה את כל מה שידעתם קודם...
יש כרגע ילדה קטנה שדורשת את כל תשומת הלב וההשקעה וזה משנה את האיזון שהיה במערכת הזוגית.
השאלה המרכזית היא מה אתם מוכנים לעשות כדי לתת לילדונת בית יציב, בטוח ואוהב?
האם אתם מוכנים להיפרד מהשפעות ההורים? אתם כבר שני אנשים בוגרים שרציתם לבנות משהו ביחד והשפעת ההורים מכל צד מוסיפה למתח ביניכם.
אני לא אומרת להתנתק מהורים....אך אני כן אומרת להקטין תלות בהורים וליצור שותפות אמיתית במסגרת שלכם.
האם אתם מוכנים לתקשר כדי לפתור את נושאי הקונפליקט? נראה על פי דבריך שכל אחד מתבצר בעמדותיו (הוא בטיול ובשירה, את ב"אני לא רוצה לעבוד").
מרכיב מאד חשוב בתקשורת זוגית זו ההקשבה ההדדית.....האם אתם מקשיבים אחד לשני? האם אתם מבינים את הצרכים של השני?
ועוד נקודה קטנה וחשובה...על מנת שיהיה שינוי במערכת הזוגית מספיק שאחד משני הצדדים יעשה את הצעד הראשון...את פנית לעזרה לפורום וזה מעיד שאכפת לך...
מה היית את מוכנה לשנות בהתנהלות שלך כדי לצעוד את הצעד הראשון לקראת?
איפה היית מוכנה לוותר? מה היית מוכנה לתרום לשיפור האווירה?
אין לי ספק שבעלך ירגיש בשינוי....וזה ישפיע עליו לטובה.
יחד עם זאת, צדק בעלך כאשר רצה ללכת לטיפול זוגי.....אני מזמינה אתכם לשקול זאת מחדש.. זו אכן תקופה מורכבת שדורשת התיחסות.
הדבר הכי קל זה לוותר לעצמכם ולפרק את החבילה....אז מה יהיה בזוגיות הבאה שלכם? מה כבר ישתנה?
רצוי להתמודד עכשיו עם הקושי, לצמוח ולהתבגר ולתת לילדונת שלכם בית חם ואוהב.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)