עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    עומר
    05/12/2010

לאחר תקופה ארוכה של רמיזות...קיבלתי אולטימטום מהחברה לפני כ-חודשיים, זוג בתחילת שנות ה-30 לחיינו יש לנו קשר של 3 וחצי שנים קשר זוגי טוב עם עליות ומורדות, עם אהבה והבנה אחד את השניה.
    לאחר שאמרתי לה שאני לוקח אותה לאישה, יום למחרת הרגשתי לחצים בחזה, קיבלתי רגליים קרות וביטלתי, היא נפגעה ולא מוכנה לדבר וכמובן נפרדה ממני.
    אני לא שלם עם ההחלטה שלי, יש לי הרגשה שאני מפספס אישה מיוחדת, בוגרת,אינטילגנטית עם אהבה גדולה אליי, מצד שני אני מפחד לעשות צעד קדימה כי אני יודע שגם אם אני ירגיש פתאום פחד אני בחיים לא אבטל שוב.(כי נראה לי שהיא מספיק סבלה)
    יום אחד אני אומר שאני יחזור ויום אחר אני אומר לעצמי אולי אני אנסה את מזלי עם מישהי אחרת,אני מפחד לאבד אותה אבל אני לא מצליח להיות סגור על עצמי שזו האחת.
    אני בדילמה עם ללכת על כל הקופה ולהציע לה נישואים בתקווה שהיא תסכים ולנסות ולהתמודד עם הפחדים והחששות...או פשוט לוותר ולעבור הלאה.
    החשש הגדול שלי שאולי זאת לא האחת, וקצת פחד מכל הנושא של החתונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עומר יקר

יעל צ'רניאק
    05/12/2010

אני שומעת את הבלבול שלך ואת הפחד מצעד משמעותי וגדול שאתה עומד לעשות בחייך.
    ואתה מעלה פה דילמה אמיתית:
    האם הפחדים הם שלך ממחויבות וחתונה או שהפחד מוצדק והיא באמת לא האחת עבורך.

הייתי מציעה לך לשבת רגע עם עצמך ולהתבונן בכמה שאלות:
    מה חשוב לך בזוגיות (באופן כללי)?
    מה חשוב לך בבת הזוג?
    אילו ערכים חשובים לך בזוגיות?
    מהם הקווים האדומים שלך? על מה היית יכול להתפשר ועל מה לא?
    איזה אדם אתה רוצה להיות? שמח, אוהב...

עכשיו תסתכל על הקשר שלך ותשאל את עצמך:
    האם קיימים בזוגיות שלך הדברים שחשובים לך?
    האם קיימים בבת הזוג שלך הדברים שחשובים לך?
    האם הערכים שחשובים לך קיימים?
    האם אתה מרגיש שאתה מתפשר על הדברים שחשובים לך או לא.
    האם איתה אתה יכול להיות האדם שאתה רוצה להיות? מה אתה יכול לשנות בעצמך על מנת להיות האדם הזה? מה יאפשר זאת? האם זה אפשרי איתה?

חשוב שתבין עם עצמך מה אתה רוצה לפני שתעשה צעד משמעותי כזה.
    התבונן על השאלות הללו ואולי תשקול גם ללכת לאימון שיתן לך יותר בהירות לגבי הצעד המשמעותי והדילמה בפניה אתה עומד

המון בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

עומר
    05/12/2010

תודה על התשובה
    לאחר מחשבות לגבי השאלות שהצגת ולגבי הזוגיות, נוכחתי לדעת יש הרבה דברים שאני אוהב אצלה וחשובים לי אך יש כמה דברים שהייתי רוצה שיהיה בהם שינוי, שהם מפריעים לי להמשך הזוגיות.
    האם זה חכם לדבר איתה על זה, לראות עם מקובל עליה השינוי, לנסות ולהגיע לאמצע, או שפשוט אם אני רוצה אותה עליי לקבל אותה כמו שהיא ללא תנאים והשאלה אם אני יוכל לחיות עם זה.

חשוב לי לציין שכרגע אין בינינו קשר, אלא ניתוק מוחלט. ואני לא בטוח שהיא תהיה מעוניינת לשמוע ביקורת בונה.
    אלא רק מהלך של חתונה עם שלמות מלאה מצדדי.
    האפשרות השנייה והפחות האהובה עליי כיוון שהיא לא "המשולמת" בעייני אז פשוט לרדת מהעניין.

תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומר יקר

יעל צ'רניאק
    06/12/2010

לדבר איתה יכול להיות צעד מעולה, אך לא כדי לשנות אותה כתנאי להמשך הקשר.

בוא ננסה להבהיר כמה דברים:
    1. אנחנו לא יכולים לשנות את האחר.
    2. לא קיים "האדם המושלם"

מה שכן אפשרי הוא לשתף אותה במה שמפריע/כואב לך, ולהקשיב למה שיש לה להגיד, לבוא מתוך פתיחות אהבה הקשבה ואכפתיות, ורצון לפתור את הבעיות בינכם.

להנעל כל אחד בעמדתו - אף פעם לא מקדם את הזוגיות. גם עמדה של חתונה עם שלמות מלאה. מהי שלמות מלאה? קבלה גם של הדברים שאיננו אוהבים היא שלמות?
    יש פה הרבה שאלות.

לכן אם היא חשובה לך ואתה רוצה לנסות להציל את הקשר בינכם ולשפרו, מאוד מאוד חשובה התקשורת בינכם, הדרך בה אתם מעלים ומדברים על הדברים, איך אתה בא לשיחה .

איזה עומר יהיה בשיחה? לדוגמא: מתלונן, מציב אולטימטום, מבקר, מאשים או אמיתי, פתוח, קשוב, אוהב, אכפתי, חיובי, מבין, תומך...

תחשוב עם עצמך מי אתה רוצה להיות שם, בשיחה ואיך זה יראה אם תהיה כזה? (לדוגמא להיות פתוח יכול להתבטא בלשאול שאלות במקום לאמר את התשובות, האם את חושבת ש...?, איך לדעתך אני...?, להקשיב ולהשאיר הרבה מרחב בשיחה למשהו חדש לעלות . אמיתי יכול להתבטא בזה שתגיד לה מה א ת ה מרגיש, מה א ת ה חושב במקום ביקורת בונה: מה היא לא עושה/רואה, במקום מה היא תאמר לה מה אתה...)

מקווה שזה עוזר,
    בהצלחה לך ולכם
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו