תמיכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמיכה
    שרון
    11/12/2007

שלום, אי בת 35. נשואה +3. אני מורה במיקצועי ומזה שנים אני רוצה לעזוב את המקצוע ולעשות משהו אחר בחיי, אבל בגלל הנוחות והחופשים לא עשיתי את הצעד הנועז. מזה חודשיים אני שובתת ובזמן זה עשיתי דבר נועז - שלחתי קורות חיים למס' מקומות. לאחרונה קיבלתי תגובות בעניין ואני שוקלת ברצינות. אבל לצערי בעלי לא איתי. הוא אמנם אומר שאם אני אחליט, אז הוא ילך איתי אבל מצד שני הוא טוען מה יהיה עם הילדים? הם יהיו לבד עד 18:00 בערב (הם רגילים שאני בצהריים בבית), ומי יטפל בהם. באיזשהו מקום אני מבינה אצ הפחד שלו, אבל מצד שני מה איתי? אני תמכתי בו בכל מה שהוא רצה לעשותל בחייו מלפתוח עסק כזה ועסק אחר, ולא אמרתי מילה רק תמכתי, אבל עכשיו אני לא מקבלת תמיכה וזה מעט מאכזב. אני גם חושבת שהוא לא בטוח שאצליח בחוץ (הוא טוען שאני נמצאת בחממה ואני לא מבינה איזה ג'ונגל יש בחוץ). אני גם ככה חוששת מהשינוי ויודעת שאם לא אעשה את זה עכשיו אז זה לא יהיה לעולם. איך אני גורמת לבית לתמוך בי בענין(דרך אגב, גם בתי בת ה-13 לא מתלהבת ומביעה תרעומת על כך שאני לא אהיה בבית רוב היום)
    האם עליי לקבל את דברי בני משפחתי או לעשות מה שהלב אומר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה

הוספת תגובה

• שרון יקרה

יעל צ'רניאק
    11/12/2007

אני שומעת את המחוייבות הגדולה שלך למשפחתך ומוקירה אותך על כך, ועל הצעד האמיץ שעשית , למען הסיפוק וההגשמה של עצמך.
    את מעלה פה שתי שאלות:
    1. איך את גורמת לבעלך לתמוך בך בעיני זה?
    2. האם עליך לקבל את דברי בני משפחתך או לעשות מה שהלב אומר?
    בהקשר לשאלה שניה:
    אני רואה שבעלך ובתך מביעים חשש מהמצב שלא תהיי בבית רוב היום. וגם את חוששת מהשינוי. מי לא חושש משינויים? זה בסדר שיש חששות, זה נורמלי, האם את משתפת אותם בחששותיך?
    האם את משתפת אותם בדחף הפנימי החזק שאת מרגישה לעבור למקום עבודה אחר? ובכך שנוצר לך חלון הזדמנויות שאם לא תנצלי אותו עכשיו אז זה לעולם לא יהיה?
    (שאלה נוספת שהייתי בודקת - האם זה באמת עכשיו או לעולם לא?)
    איך בעלך ובתך ירגישו אם הם יקבלו אמא ואשה שהיא מסופקת בעבודתה? איך הם ירגישו אם הם ידעו שכשיהיה לך טוב בעבודתך, הם יקבלו אמא ואשה מלאת חיות ומאושרת ?

בשאלה הראשונה את מדברת על תמיכה הדדית, וזה באמת בסיס של זוגיות ושותפות, אני מציעה לך להזמין את בעלך לשיחה בה תשתפי אותו באופן כן ואמיתי ברצון שלך, בהזדמנות שאת חווה עכשיו, בחששות שלך לגבי הילדים ושלא תהיי איתם עד 18:00, זה באמת מצב חדש ושונה שיהיה על כולם להתרגל אליו, אולי אפילו תחשבו יחד איך ניתן לבצע את השינוי בצורה נעימה וכמה שיותר נינוחה לכולם...
    ישנם כמה כללים לשיחה אונטולוגית - שיחה אפקטיבית :
    1. קבעי לעצמך: מי את רוצה להיות בשיחה (אילו איכויות). לדוגמא: אוהבת, מבינה, אסרטיבית, יצירתית...
    וחשבי עם עצמך לפני השיחה כיצד את מביאה איכויות אילו לתוך השיחה. איך זה יראה במציאות להיות שם בשיחה אוהבת: מה תגידי, מה תעשי, איך תדברי, באיזה טון, איך שפת הגוף וכו' - המשיכי כך לגבי שאר האיכויות .
    בנוסף...
    2. דברי בשיחה רק על עצמך - איך את מרגישה ומה את חווה.... (ואל תדברי עליו - אתה לא..... )אלא, מה היית רוצה ואיך היית שמחה שהמשפחה הייתה מקבלת את ההחלטה שלך. רק על מה שכן ולא על מה שלא.
    3. הקשיבי לכל מה שהוא אומר, פשוט הקשיבי לו, בלי לענות ישר בלי להיכנס לדבריו , התענייני בחששות שלו, שתפי אותו בחששות שלך ובהבנה שלך את החששות שלו, התיחסי רק למה שהוא מביא, אל תלכי ל"אוטומט" של מה שאת רוצה שהוא יגיד, אלא, תהיי איתו איפה שהוא, עם מה שהוא מביא.
    את יכולה לשאול אותו מה הוא מציע? אם הוא היה במקומך איך הוא היה פועל? או כל שאלה אחרת של התעניינות.
    אם תרצי, קיימת אפשרות באימון אישי של אימון שיחה בודדת להכנה לפגישה או שיחה משמעותית או ראיון עבודה וכו' על מנת ליצור בהירות ולהכין אותך בצורה יסודית לקראת הפגישה/שיחה.

שיהיה בהצלחה !
    מקווה שעזרתי ואת מוזמנת לשוב ולשתף אותי בכל עניין.
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו