מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפני חתונהל03/02/2011
שלום,
אני בת 24, נמצאת במערכת יחסים של שנתיים וחצי, עוד חמישה חודשים מתחתנת.
אני בעיצומו של ריב עם הבן זוג.
בתחילת הקשר קורה שאת מבליגה על הרבה דברים ומעלימה עין ובסוף הכל מתפוצץ.
אני בחורה שעובדת משרה מלאה וגם סטודנטית.
הבן זוג שלי פתח עסק לא מזמן..
אני מבינה שהוא עסוק כל היום אבל הדבר לא אמור למנוע ממנו מלעזור לי בדירה.
אנחנו גרים אצל ההורים שלו ביחידה נפרדת.
ההורים שלו מקסימים, אבא שלו אדם מדהים, תמיד עוזר לאמא שלו בהכול. היית מצפה שגם הבן זוג שלי יהיה כזה אבל לא.. הוא קצת עתיק... רוצה שהבת זוג תבשל, תהיה בשבילו, תנקה, הכל... אני כן כל הדברים עד שאני מתפוצצת... אני מאוד אוהבת לבשל אז אין לי בעיה..
הבעיה העיקרית שלנו בכל מהלך מערכת היחסים זה שכשאנחנו רבים, הוא לעולם לא יעשה את הצעד לקראתי... אני מוצאת את עצמי בוכה בלי סוף ולבסוף עושה את הצעד... לרוב הוא מוציא את עצמו זכאי. כשאנחנו רבים הוא מסתובב בדירה כאילו שאני אוויר.. אני לא מסוגלת ככה לחיות..אני אדם מאוד רגיש (סרטנית טיפוסית וקצת מעבר) וקשה לי שמתעלמים ממני.. לכן תמיד אני זו שעושה את הצעד.
השבוע נמאס לי, הכנתי לו משהו לאכול וביקשתי ממנו שירים אחריו, אחרי 3 פעמים הוא הבטיח שירים בבוקר, אחרי תזכורת בבוקר הוא הרים, כאילו שהוא עושה לי טובה...
אנחנו אוטוטו מתחתנים ולא רוצה לרדוף אחריו כל החיים כאילו הוא ילד קטן...
לוחצים עליי מהאולם ושאר הספקים ,אני כבר לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל יקרה
יעל צ'רניאק03/02/2011לפני חתונה זה זמן שהרבה פעמים מלחיץ, מתוח,
בעיקר כששניכם עסוקים, משרה מלאה, לימודים פתיחת עסק - דברים גדולים!!
אני מבינה את הרצון שלך שיעזור, שיבוא לקראתך
את מתארת יחסים שיש בהם נפרדות, אגו, משחקי כוחות, ואת רוצה שינוי.
שינוי אפשרי כשאנחנו לוקחים אחריות על חלקנו, באים מתוך תחושה של יחד, משתפים ברגשות שלנו בלי האשמה, בלי תלונה, ומפרגנים זה לזו.
בלקיחת אחריות על חלקינו, הכוונה שאנו מתבוננים מי אנחנו בקשר, שגורם לבן הזוג שלנו להתנהל באופן כזה כלפינו.
תשאלי את עצמך: איך את מתנהל מולו? איזה אדם את מולו? לדוגמא: אוהבת, מבינה, מפרגנת, כועסת, לחוצה, מתוסכלת, מקבלת, מצפה....
מי היית רוצה להיות ביחסים זוגיים? איזה אדם היית רוצה להיות? פתוחה, רגועה, מכילה, תקשורתית....
איך היית מתנהלת באותן הסיטואציות אם היית כזו?
לדוגמא: אם היית פתוחה אוהבת היית אומרת לו שאת אוהבת אותו ומבינה שהוא עסוק מאוד בפתיחת העסק החדש ושזה לוקח את מירב זמנו, ואת רוצה להיות שם בשבילו ולפרגן לו אך את מאוד לחוצה מכל ההכנות לחתונה ומרגישה שאת עושה את רוב העבודה בבית והיית שמחה שהיה שותף יותר, כי את אוהבת ונהנית לבשל לשניכם אך היית שמחה אם הוא היה חושב יותר על הדברים האלו, מעריך יותר, מפנה אחריו וכו', במיוחד בתקופה הלחוצה הזו, היית שמחה להרגיש יותר ביחד...
משחקי אגו וכוח - מי יעשה את הצעד ראשון - הם לא הצעד לקירוב, ואני שומעת שאת רוצה שזה יהיה אחרת, מה את יכולה לעשות כדי שזה יהיה אחרת?
הוא מתעלם ממך, מאיזה אדם אנשים מתעלמים? לדוגמא: אדם חלש, כועס... חזק... מאשים...דורש...תלותי...
מאיזה אדם לא מתעלמים? אדם... מבין, מתחשב..מעצים... , חופשי, נותן מרחב,
איך זה יראה אם תהיי אדם כזה? מה תגידי? מה תעשי?
שחקי עם השאלות הללו, נסי לענות עליהן בכנות. טמון בהן פתח לשינוי עבורך
וכשאת תעשי שינוי בעצמך, השינוי ללא ספק יורגש גם בקשר בינכם.
כשאחד מבני הזוג משתנים, הקשר משתנה - לטובה.
בהצלחה ובמזל טוב!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)