מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מזוגיותגל06/02/2011
שלום,
אני בת 28 הכרתי לפני חמישה חודשים בחור בן 33 יצאנו והכל היה טוב עד שלאחר חודש הוא החליט פתאום שמשהו לא מסתדר לו בראש בקשר "משהו לא הגיוני" אבל יש רגשות . הפסקנו להיפגש ולדבר בערך לתקופה של שלושה שבועות ואז שוב דיברנו ונפגשנו והחלטנו שננסה שוב בקצב איטי יותר .
הכל היה טוב מאוד ואפילו הקשר התחזק .. ואז שוב לפני חודש שוב הוא אמר לי שהוא צריך לחשוב על הדברים והוא "דפוק" ולא בנוי לקשר . אז שוב נפרדנו אני חושבת שמדובר ב"רגליים קרות" . מאז הוא לא מפסיק להתקשר אלי סתם לדבר לפני שבוע נפגשנו והיתה שיחה טובה , הוא דיבר איתי על חתונה באופן כללי ועל מעלות טובות שלי כסיבות לחתונה. היום נפגשנו ודיברנו - והוא סיפר לי שיש לו פחד מזוגיות , פחד מזוגיות טובה שמתקדמת לכיוון של משהו רציני ומחייב .
יש לנו רגשות אחד כלפי השני . ואני כבר לא יודעת מה לעשות . איך מתמודדים עם פחד מזוגיות .. והאם אני צריכה לחכות? להמשיך? או לעזור לו להתמודד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל יקרה
יעל צ'רניאק06/02/2011השאלות שלך מאוד נכונות.
פחד מזוגיות קיים אצל רבים כל כך, והשאלה הגדולה בקשר לכך היא האם הם רוצים ומוכנים לעבוד על עצמם כדי להתמודד עם הפחדים שלהם.
זה מאוד יפה מצדך שאת רוצה לעזור לו להתמודד
ואת בהחלט יכולה לתמוך בו
אך השאלה האם הוא (!!!) מוכן להתמודד ולהתעמת עם הפחדים שלו.
אם הוא מוכן ורוצה לעבוד על עצמו - מצויין! יש תקווה! יש לך עם מי לעבוד בשותפות, לעזור לו, לתמוך בו (כל זמן שזה מתאים לך). אם הוא לא בשל ולא רוצה לעבוד על הפחדים שלו, כמה שזה עצוב וקשה, אין לך מה לעשות בנידון.
כדי שהקשר יהיה יציב ולא מתנדנד כמו שאת מתארת עד כה, עליו יהיה לבחור להתמודד, ואת זה אף אחד לא יכול לעשות במקומו!
פחד מזוגיות טובה, פחד ממחויבות, פחד ממשהו רציני - אלו הם פחדים שעולים פעמים רבות ביחס לקשר רציני, פחדים אלו הם שלו, הם לא קשורים אלייך.
2 שאלות להתבוננות:
1. האם הוא מוכן להתמודד עם הפחד שלו ? אולי ללכת לאימון או טיפול או לעשות עבודה כלשהי כדי להתגבר על הפחד ולהיות בזוגיות למרות הפחד?
2. מהם הגבולות שלך: כמה את מוכנה לחכות/ לעזור/ לתמוך/ להכיל? ומה הגבול שלך? כמה זמן את מוכנה להיות במקום הזה (התנדנדות בין הביחד והלחוד)? שבוע, חודש, חודשיים, שנה... איפה עובר הגבול שלך שאת כבר לא מוכנה להיות שם? נסי להקשיב לאינטואיציה שלך ביחס לזה.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
גל07/02/2011תודה רבה .. על תשובתך
אלו באמת שאלות ששאלתי את עצמי ואני חושבת על כך המון
ועדיין אין לי את כל התשובות .
אני מקווה שהוא יתגבר על הפחד שלו ואני מקווה שאני איהיה לצידו
במידה והוא כן מעוניין לגשת לייעוץ .. למי , לאן ואיך הוא יכול לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה - תגובה
יעל צ'רניאק07/02/2011אני שמחה שאת שואלת את עצמך את השאלות האלו
ערה למצב ועירנית לגביו.
במידה והוא כן מעוניין לגשת לייעוץ, הוא מוזמן לפנות אליי או למאמן אחר שיבחר
עדיף למאמן שמתמחה בנושאים של זוגיות
להרים טלפון לקבוע פגישה ולהתחיל תהליך של שינוי!
שינוי שיכול להיות כל כך חיובי ועוצמתי עבורו! ועבורכם!
בהצלחה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)