מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מיחסים עקב טראומהבחור בן 2414/02/2011
שלום אני בן 24, סטודנט מאיזור הדרום והחלטתי לפתוח בפני כולם את הנושא המעיק עליי מזה המון זמן:
לפני כשנה נפרדתי מחברה שמאוד אהבתי (קשר של שנה וחצי) ועד היום יש לי קושי להפסיק לחשוב עליה ולהיזכר בה.
הקשר הסתיים עקב בעיה בתקשורת שלא הייתי מודע אליה בזמנו. הייתי אדם מאוד מופנם ולעיתים גם אלים מילולית עד כדי רמה של שפל המדרגה.
לא הבנתי מדוע לאט-לאט היא נעלמת ומחפשת נחמה אצל החברות ובמסיבות וזה גרם לי להיות יותר חרדתי ותובעני כלפיה עד כדי מצב שהיא ברחה ונעלמה ללא כל רצון לראות ולשמוע אותי.
היא הכירה מישהו תוך כדי שהיינו חברים והיום הם עדיין יחד, לדעתי היא עשתה זאת רק כדי לשכוח אותי ולברוח ממני אבל מי אני שיקבע...
בשורה התחתונה אני לא יודע איך להתמודד עם הבדידות כי אני נכנס לפאניקה ולחרדה בכל פעם שאני מכיר מישהי חדשה וקשה לי להסתיר את הלחץ והחרדה עד כדי מצב שאני מכיר בחורות רק באינטרנט ואומר להן מראש שלא יצא מזה משהו רציני.
המצב הפך להיות מעיק כיוון שאני סובל מחרדה שמתמשכת וקשה לי להכיר נשים חדשות כיוון שאני מרגיש כישלון אחד גדול, תחושה של חוסר אונים עוטפת אותי ואיתה גם החרדות והמחשבות שמתפתחות כבר לכיוון של ריחוק מקשר רציני וחיפוש אחר יחסים מזדמנים.
אינני מוצא דרך להתגבר על הכעס שלי על עצמי ועל הפחדים הרבים ואני מחפש עזרה מקצועית בעלות סבירה שתוכל להעזור לצאת מהמצב הזה.
אודה לכל מי שיקח חלק בעזרה ואפילו למי שיש כבר ניסיון ויוכל לעזור לי בהתמודדות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 24 יקר
עדה מורג14/02/2011אכן אתה מתאר סיטואציה קשה להתמודדות....אני יכולה לחוש את הכאב, את חוסר האונים, את החרדה שלך, את הבדידות....
יחד עם זאת אני רוצה להוקיר אותך על כך שאתה פותח צוהר לחייך וזועק לעזרה.
נדמה לי מתוך דבריך שהקשר שהסתיים גרם לך להתבגר....אתה יודע לומר מי היית שם מולה ומבין מדוע היא בחרה להיתנתק..זהו צעד גדול: קיבלת אחריות על החלק שלך בקשר.
אחריות זה מרכיב מאד חשוב במערכת זוגית ובכלל בחיים..
במקביל אתה מספר על תחושותיך היום ואני רוצה לנסות להחזיר אותך אל עצמך:
איפה אתה שם את הפוקוס בחייך?
האם אתה עסוק רק בקשר הזה שהסתיים כבר מזמן?
האם סיום קשר זוגי הוא בהכרח כישלון?
האם זה רק הכישלון שלך?
על מה אתה באמת כועס על עצמך?
ובתחומים אחרים....בעבודה או לימודים או חברים....האם גם שם אתה חווה כישלון?
האם תוכל למצא 5 דברים שאתה אוהב בעצמך?
האם תוכל למצא דבר אחד שאתה אוהב בעצמך?
האם תוכל להיזכר בתחושת הצלחה כלשהי בחייך? באיזה תחום זה היה?
החיים הם רצף של התנסויות, בחלקם אנו מצליחים יותר , בחלקם אנו מצליחים פחות.
אך הדבר החשוב זה לדעת שזה לא אומר עליך שום דבר - אתה אותו בן אדם נפלא שחווה התנסויות, שלומד, שמתבגר.אני מניחה שיש לך דברים נפלאים להציע לעולם.
חשוב להשאיר את העבר בעבר, להתמקד במה שיש כרגע, להעצים את היכולות שלך
ולהחזיר את הביטחון בעצמך.
אני מאמינה שיש 2 רגשות עיקריים : פחד ואהבה.
אם אתה נתון כל הזמן בפחד, הכיצד תמצא אהבה?
בחור יקר...תשובה בפורום יכולה לתת לך עידוד ולפתוח לך כיווני מחשבה אך היא לא יכולה להעמיק בנבכי נשמתך. אם אתה מרגיש שאתה זקוק לעזרה מקצועית של מטפל או מאמן אישי...אל תהסס.
אני מציעה לך לא לקחת מאמן בתחילת דרכו כי העלות נמוכה יותר אצלו.
אם אינך יכול לבקש עזרה במימון ממשפחתך...אולי תנסה לקבל עזרה בקופת חולים.
יש בך את הכח להתגבר, יש בך את הכח לעשות שינוי.!!
בהצלחה!!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)