מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעת מה לעשות...ז.15/02/2011
היי
קודם כל אני מתנצלת מראש על אורך ההודעה.
אני בת 21 ויש לי חבר כבר כמעט 4 שנים.
בתקופה האחרונה אנחנו רבים המון מכל מני סיבות. מה שהכי מפריע לי זה שאני מרגישה בזמן האחרון שהוא מעדיף את חברים שלו עליי. וזה ממש מציק לי כי זה לא אמור להיות ככה. הוא כמובן טוען שאני בעדיפו ת ראשונה אצלו..
אנחנו בעוד שבוע טסים לתאילנד למשך חודש, וכבר אחד מהחברים שלו משגע אותו לטוס איתו בקיץ והוא ממש ממש רוצה.. אני לא מבינה למה הוא צריך לטוס לשם עוד 4 חודשים אם אנחנו ניהיה שם? מה יש לו להסתיר ממני שהוא לא יכול לעשות את זה שאני איתו? אני רוצה לציין שכשהוא שותה לפני מסיבה הוא לרוב לא יודע לעצור את עצמו ואפילו למחרת לא זוכר דברים שהוא עשה.
אני ממש מפחדת מכל זה כי אני לא סומכת עליו כשהוא עם החבר הזה..
אני לא יודעת אולי אני לא בסדר?
אני רוצה לציין שכבר קרו מקרים כאלה שהוא היה מסטול ועשה כל מני דברים שלא זכר אחר כך.. ואנ י לא צריכה לספר על כל הפיתויים שיש בתאילנד..
אני חייבת עצה בקשר לזה.. אני מאוד אוהבת אותו ולא יכולה לחשוב על להיפרד ממנו אבל אני יודעת שלא אוכל לסלוח לו אם יבגוד בי..
אני כבר לגמרי מרגישה שאני משתגעת עם כל הסיפור הזה.. !
תודה , ושוב סליחה על האורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ז' יקרה
יעל צ'רניאק17/02/2011האם את רוצה להיות בתחרות עם חבריו?
חברה וחברים הם שני דברים שונים.
הרבה פעמים כשאנו נותנים חופש לבני הזוג שלנו , הם מאוד מכבדים אותנו ואת המרחב האישי שאיפשרנו להם ולעצמנו.
מתי זה בעיה? כשאין אמון. כשבני הזוג מפרים את האמון או לא סומכים אחד על השני.
אם זה אכן המצב אצלך, ואני שומעת בדברייך את המילים "מה יש לו להסתיר", "אני לא סומכת עליו כשהוא עם החבר הזה"..., אז יש צורך לעבוד על ביסוס האמון בקשר שלכם.
האם את רוצה להיות כל הזמן בתפקיד השוטר, החוקר, להיות נוכחת כדי לראות מה הוא עושה?
זוהי התנהלות שאינה בונה אמון, היא מבוססת על חוסר אמון ויוצרת עוד חוסר אמון או פחד להתפס או חנק (חוסר חופש ומרחב).
וזה בהחלט יכול לשגע אותך לדאוג כל הזמן שאולי הוא בוגד... וחבל!
בניית אמון מתחילה בלסמוך, להיות ראוי לאמון.
את קובעת פה את הגבול שלך, וזה צריך להיות ברור לשניכם: את אוהבת אותו אבל לא תהיי איתו אם יבגוד בך, זוהי אמירה מאוד ברורה ! וזה טוב.
האם הוא יודע זאת?
האם את מוכנה לסמוך עליו שיעשה את השיקולים שלו? בסופו של דבר את לא תוכלי כל הזמן לראות כל מה שהוא עושה, נדרש אמון כדי לקיים מערכת יחסים יציבה ובריאה.
האם את מוכנה לשחרר אותו להיות עם חבריו כשהוא יודע בבהירות את הגבולות שלך לגבי הטיול הזה?
אי אפשר לשנות בן אדם אם הוא לא בוחר בכך, לכן עלינו לשנות את חוסר האמון בתוכנו ולתת אמון, לסמוך שיעשה הדבר הנכון. ואם האמון מופר, אז נשאל את עצמנו האם אנו בוחרים להיות במערכת יחסים כזו?
ודבר אחרון, תסתכלי על מה שכן יש בינכם, חזקי את הכיף ביחד, זו הדרך הטובה ביותר להיות יותר ביחד, ככל שיהיה לכם נעים יותר יחד ולא מתוח ומלא מריבות, כך הזמן שלכם יהיה איכותי יותר ומוערך יותר, השקיעי בזמן ביחד במקום בדאגות ובחוסר האמון, בני את הקשר שהיית רוצה שיהיה , התחילי ממה שיש וחזקי והעריכי את מה שיש בינכם.
מקווה שקיבלת קצת חומר למחשבה
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יעל..
ז.17/02/2011אני ממש ממש רוצה להודות לך.. וכן נתת לי המון המון חומר למחשבה.
הבעיה איתי שאני חייבת להפסיק ולהיות קנאית וחשדנית כל כך לגביו.. הוא אכן אכזב אותי ופגע נורא באמון שלי כלפיו... לא בגד בי חלילה, אחרת לא הייתי נשארת איתו..
אני אמרתי לו שאני מוכנה לסלוח על הכל מלבד על בגידה והוא מודע לכך.. פשוט כואבת לי המחשבה על לאבד אותו.. ואת ממש צודקת.. זה לא כייף להרגיש השוטר או הגננת...
אני אמרתי לו שאין לי בעיה שהוא יטוס למקום אחר רק לא לתאילנד.. זה בסדר ?
האם פעלתי נכון?
ושוב תודה ענקית.. לגמריי הארת את עייני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ז'
יעל צ'רניאק23/02/2011כל הכבוד על ההתקדמות,
הכוונה שלך לתת לו מרחב, ולא להיות השוטרת
לתת לו חופש לבלות עם חבריו ולא להיות קנאית וחשדנית היא חשובה ביותר
המשיכי לטפח את הכוונה לתת חופש ולסמוך עליו
זו בהחלט הדרך הנכונה....
בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)