מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מערכת יחסים תקועהדנית19/02/2011
הי. קודם כל אני חייבת לציין שהתרשמתי מאוד מהתגובות האמיתיות . הרצון שלכן לעזור מורגש מאוד ולכן החלטתי לפנות אליכן.
אני ובן זוגי יחד כבר 5 שנים. אני בת 28 והוא בן 37. היינו ידידים מאוד טובים שנה וחצי וכך התפתחה זוגיות מדהימה. ההתחלה היתה פשוט קסומה וטיילנו בחו"ל יחד כמה חודשים. כבר בהתחלה הוא אמר לי שהוא רוצה להתחתן איתי (קצת נלחצתי כי הייתי כולה בת 23+ אבל מהר מאוד הרגשתי אותו דבר). מהרגע שחזרנו לארץ, כל התוכניות שרקמנו השתבשו בגלל מצב כלכלי קשה מאד של משפחתו (הוא גר בבית ומימן אותו). הקשיים הכלכליים גרמו להמון מתח נפשי, המשפחה שלו לא רצתה להכיר בי, לא הייתי נכנסת אליהם הביתה. תקופה מאוד קשה (וזה ממש בתמציתיות!). בקצרה, בן זוגי התחיל לחשוב איך נוכל לעשות כסף כדי לצאת מהמצב ולעבור לגור יחד ולהתחתן. החלטנו להקים יחד עסק.(כהכנסה צדדית, עד שנוכל להתפטר מהעבודות שלנו כשכירים). אחרי שכמה שנים לא הצלחנו להניב רווחים ממשיים, אמרתי לו שמספיק, אנחנו עוברים לגור יחד כי נמאס לעכב את החיים שלנו. כמובן שככל שהזמן עבר גם התחילו ביננו חיכוכים וכל הזמן האשמות כלפי המצב של המשפחה שלו וכל הזמן עלו בי מחשבות מה היה קורה אם... לבסוף עברנו דירה לפני 4 חודשים. אמרנו שזו תהיה התחלה טובה לעסק שלנו, משנה מקום משנה מזל... אבל בינתיים המתח ביננו הולך וגובר. העסק לא מתקדם. אני כל הזמן בדיכאון ולא מצליחה לצאת ממנו. אני חייבת לומר שהוא הרבה יותר חזק ממני, ולא מרשה לעצמו להיות בדכאון, אבל הוא בפירוש אומר שעד שלא נעשה כסף לא נוכל להתחתן כי אין לנו כסף לגדל ילדים. כל פעם שאני שומעת על זוג מתחתן אני נכנסת לעוד יותר דיכאון ואני מתחילה לכעוס עליו ולהאשים אותו בתוכי. אני לא יודעת כבר מה לעשות. ניסיתי ללכת לפסיכולוגית אבל זה לא עזר. אני אפילו מתחילה לתהות אם אני רוצה כבר להתחתן איתו. גם המצב המשפחתי הסבוך שלו לא עוזר יותר מדי. הורים מבוגרים, אחותו הגדולה לא עובדת בגלל בעיות רפואיות ועדיין גרה בבית, הוא עובד בעבודה כשכיר שהוא שונא ומרוויח לא כל כך טוב אבל הוא לא מוכן לחפש עבודה אחרת כי הוא מוכן להתפטר רק בשביל להפוך את העסק שלנו לעסק העיקרי (כרגע זה עסק צדדי). אני אציין שיש לנו אותן שאיפות וחלומות, הוא אדם מדהים, חכם, אינטיליגנט ועוד המון דברים שאני מחפשת בבן זוג, אבל אני לא יודעת איך למצוא את הכוחות להמשיך ככה. אני אובדת עצות. מצד אחד הבעיה שלי שאני מתרכזת תמיד בשלילי ורואה שחורות ואולי זה מה שתוקע אותנו, מצד שני אני מפחדת שאני מפסידה את השנים הטובות שלי. אני כבר בת 28! והוא אמר בפירוש שבמצב הזה אנחנו לא יכולים להתחתן. בבקשה אשמח להכוונה. מתנצלת על האורך. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיטל יקרה
יעל צ'רניאק23/02/2011מצטערת על הדילוג, לא בכוונה מודעת.
תודה על הפידבק,
נשמע כאילו חלק בך מתעקש על הבעיה, את מודעת למצב, מודעות להתרכזות שלך בשלילי, ומונעת מתוך הפחד להפסיד את שנותייך הטובות...
האם את מוכנה לקבל החלטה אמיצה, לכאן או לכאן?
האם את מוכנה לבחור באחת משתי האופציות:
א. להיות בדיוק במקום שאת נמצאת ולהתחיל לראות מה כן יש ואיך אפשר לעבוד ולפתח את מה שכן יש?
ב. לעזוב את הקשר, את בן הזוג ולהמשיך הלאה בחייך?
הכוחות שלך נמצאים בתוכך, אם תתעלי את הכוחות שלך מהמאבק בין שתי האופציות הללו, לבחירה באחת מהן, תתפנה לך אנרגיה שתוכלי לעול ולהתקדם.
המאבק הזה תוקע אותך בין לבין ולא נותן לך להתקדם הלאה, את לא פנויה כל כולך להתקדמות.
יש לך פה שיעור רציני, להתבונן עם עצמך:
1. מה בך משך אלייך מצב כזה?
2. מי את בתוך הסיטואציה? איזה מיטל נמצאת שם? מדוכאת, מתוסכלת, מפוספסת, תקועה...
3. מי את רוצה להיות? שמחה, חיונית, תומכת, אוהבת, תודעת שפע.
קבלי החלטה אמיצה לצאת מהדילמה, התחילי כבר עכשיו להתנהל כמו שהיית רוצה להיות , התחילי את השינוי בתוכך בעצמך,
מקווה שקיבלת חומר למחשבה
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)