מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה כדאי לעשות??גיל22/02/2011
אני ובן זוגי בני 23 נמצאים בזוגיות שנה בה כעבור חצי שנה עברנו לגור יחדיו. יש לנו בעיה חוזרת ונשנת בזוגיות בה בן זוגי מרגיש מתוסכל מעניין המין. הרגשתי הפנימית היא שהבעיה נמצאת אצלו אבל רציתי לשמוע דעה מקצועית בעניין. בן זוגי מאוד אוהב סקס, הוא כמעט מוכן כל הזמן לעשות זאת ומבחינתו יום בלי סקס הוא יום מבוזבז וסקס הוא 80% ממערכת יחסים. אני בגדול נהנת מהמין שלנו הבעיה היא שכשאר הוא לא מקבל סקס מצב הרוח שלו משתנה פלאים, הוא הופך להיות עצבני,מדופרס, לא נעים לשהות במחיצתו וכמובן שהכעס מופנה כלפיי. חשוב לי לציין שבתחילת מערכת היחסים סבלתי מפטרייה ואגינלית שמנעה מאיתנו לעשות סקס ולמרות שמערכת היחסים הייתה בחיתוליה הוא היה מתחשב ולא הראה קושי גדול שלא שכבנו חודש. כיום הבעייה ישנה אך חוזרת פעם בכהמ זמן ליומיים לכל היותר כך שזה לא בעיה. הבעיה אצלי שההרגשה בעקבות ההתעסקות בזה שכרוכה במין כואב לעיתים והימנעות מאקט ממושךגרמה לכך שהמחשבה שלי על סקס נהייתה פחות קוסמת אך אני עדיין נהנת איתו. אני חושבת שתמיד גברים רוצים סקס יותר מנשים לפחות בתוך מערכות יחסים והוא שולל זאת על הסף בטענה שבנות רוצות יותר ורק אני כך.הוא משייך את חוסר הרצון שלי כחוסר משיכה אליו למרות שאמרתי לו שזה לא העניין. חשוב לי לציין שאני רוצה פחות סקס ממנו כי היום שלי עמוס בלימודים, עבודה, וכאשר יש לי זמן פנוי לפעמים אני מעדיפה לנוח בנוסף מבחינתי סקס מהיר הוא מיותר כי אני לא נהנת פיזי,אני מעדיפה איכות על כמות לעומתו. אנחנו מקיימים 3-6 פעמים סקס בשבוע למרות מגבלות הזמן חוץ ממין אוראלי שאני דואגת לספק על הדרך. הוא בנוסף לכך מאונן לפחות פעם ביום למיטב ידיעתי ןאין לי בעיה עם ה כל עוד זה לא במחיצתי. הוא מגורה כמעט מכל דבר שאני עושה גם אם זה לא קשור בכלל לסקס, זה מחמיא אך מעיק לעיתים. רוב הויכוחים שלנו הם על נושא זה וזה מעיק מאוד על מערכת היחסים שלנו כי הוא רוצה כל הזמן ונעלב שמקבל לא לפעמים, שאני רוצה אז הוא טוען שאני שוטלת בזה וזה לא פייר, ושאני יוזמת אז הוא כועס אם זה לא מספיק יזום לטעמו לכן לא משנה מה עושים זה מוצא דרך להרגיז אותו ואני יוצאת לא בסדר. אנחנו אוהבים מאוד וזה גורם לריחוק כי אני מרגישה שכופים עליי להתנהג בצורה מסויימת ושאני לא עומדת בציפיות שלו. סקס אמור להיות חלק נכבד ממערכת יחסים לא כל כולה. הוא יכול לבטל תוכניות, לאחר לעבודה, להבריז לחברים בשביל סקס ולדעתי זה לא צריך להיות ככה אבל אני לא יודעת אם הבעיה אצלי או אצלו. האם גישתו מוצדקת ואני לא נותנת מספיק או שמא הוא מצפה ליותר מדי ומכור לסקס??? אני לא רוצה שזה מה שיהרוס את הקשר בינינו כי חוץ מזה יש אהבה גדולה .האם זה משהו שאנחנו צריכים לדון עליו עם מטפלת זוגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה כדאי לעשות?? - תגובה
עדה מורג23/02/2011שירה יקרה....
מאחר ואני לא מכירה את בן זוגך ומה מניע אותו לסקס באופן מוגבר כל כך, אינני יכולה ממש להציע לך פתרון דרך הפורום.
ברור לי שהמצב לא מאוזן ואת לא מרגישה טוב עם זה....
את בהחלט צודקת בכך שמערכת יחסים היא לא רק יחסי מין גם אם זה חלק מאד חשוב בה.
מאחר ואני שומעת שיש אהבה גדולה ביניכם....האם אני יכולה להניח שבן זוגך יסכים ללכת איתך לייעוץ? תציעי לו זאת ממקום אוהב , בהרבה אכפתיות ולא ממקום מאשים או דורש.
נראה לי שיעוץ עם סקסולוג/ית יוכל להעויל....או/ו מטפלת זוגית.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)