אובדת עצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות

אני בחורה בת 24 גרה עם חבר שלי כחצי שנה ואחנו יוצאים שנה. כרגע אני מרגישה שהזוגיות שלנו במשבר. כמעט ולא עובר יום מבלי שהיה איזה ויכוח או ריב, לא מדובר על ויכוחים על עקרונות או דברים קונקרטים אלא דרים נסיבתיים וזה דווקא מה שמתסכל אותי כלכ כך. אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני אך נראה לי שאחנו לא משדרים על אותו גל מבחינה תקשורתית. בן זוגי מאוד רגיש, הוא לא יודע לקבל ביקורת גם כשהיא בונה וגם שהיא לגטימית, יש נושאים שהוא ממש רגיש לגביהם שאותם אסור בכלל להזכיר. הוא לא קנאי או אובססיבי אך יש לו מין קטע עם ערך "הכבוד" שאני לא מצליחה להבין. ברור לי שכבוד זה דבר חשוב בכל מעכת יחסים אבל ההגדרה שלו למושג נרחבת בעיני עד כדי כך שלא ניתן להבין מה עובר את גבול הכבוד ומה לא. אני מוצאת את עצמי נזהרת במילים כי אני לא יודעת מתי הוא ייעצב,ייעלב, מתי הוא ירגיש שמזלזלים בו או בכבודו, מתי אני חופרת או מתי אני לא שואלת מספיק. לי זה מרגיש שלא משנה מה אני עושה זה אף פעם לא מספיק. ניסיתי לדבר איתו בהנחה "שאני טועה,/הוא טועה/ אנחנו טועים" ומה עושים עם זה. אבל הוא מסתגר וטוען שזאת חפירה ושנמאס לו להתווכח. אני לא חושבת שזה ויכוח בכלל, כי איך אפשר לסיים ויכוח בלי להבין מה היה לא בסדר? לדעתי צריך להפיק לקחים כדי לשפר את התקשורת. אני מרגישה שהוא מציב רף גבוה של ערכים ומצפה שאעמוד בהם. בנוסף הוא מפרש כל פעולה שלי שבאה על חשבון רצונותיו בתור אגואיסטיות. עייפתי מלנסות לחפש שלום כי הוא לא משתף פעולה, יש לו רקע לא קל שחלק מהתנהגותו נובעת מכך (התייתם מאם וגדל ללא אב) ואני מנסה להיות עדינה ומבינה אבל אני לא יודעת איפה בא הגבול של ההבנה והאמת כי הוא מרגיש מותקף וחסר בטחון ולכן תוקף בכל פעם שאני מנסה ללבן את הבעיות שלנו. הוא מבחינתו יסיים ויכוח בחיבוק לאחר שירגע אבל לי זה לא מספיק אני לא יודעת איך להעביר לו שכל הקטע עם הכבוד מאוד הרסני כי לדעתי כבוד זה משהו תלו מקום/זמן/מצב/וכו ולכן שונה מאדם לאדם ובעיקר ולהבין מה אני צריכה לשנות....אני לא רוצה להגיע לנקודת האל חזור אבל מתעוררים בי קולות שאומרים לי שאני אלך על ביצים כל החיים שלי ואני לא רוצה להרגיש ככה, אני אמורה להרגיש הכי חופשית וטבעית לידו ולא רק בתנאים שלו....מה עושים במצב כזה??????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• גיל יקרה

עדה מורג
    06/03/2011

אני חווה אותך נסערת, מבולבלת, אובדת עצות....נראה שהאמוציות משתלטות ובמצב הזה קשה להביא את הזוגיות לרגיעה...
    לכן אני מזמינה אותך קודם כל לנשום עמוק בין משפט למשפט, בין מילה למילה ולהירגע.

במצב של שקט פנימי אני רוצה להזמין אותך להתבונן בהשתקפויות, במראה, שהזוגיות הזו מזמנת לך.
    מהם הדברים שכל כך מפריעים לך אצל חברך? ומה זה אומר עליך?
    האם את חושבת שיש לך מה ללמוד על עצמך בזוגיות הזו?
    האם יש לך לאן לצמוח? האם יש לכם לאן לצמוח בחד?

נראה שאת בחורה מאד רציונלית, דעתנית, רוצה להבין הכול....
    אך האם תוכלי גם לשים את עצמך בנעליו של בן זוגך...להרגיש את שהוא מרגיש,
    לחמול ולאהוב בלי לשפוט?
    שימי לב....אני לא אומרת לוותר על עצמך במערכת הזוגית.....אני רק אומרת לעשות משהו שונה, לשנות קלטת, להראות אהבה, סבלנות, חמלה...
    איך את חושבת הוא יגיב לשינוי כזה מצדך? אני מאמינה שכאשר צד אחד משתנה, הצד השני מגיב בהתאם.

בשלב השני....כאשר היחסים ירגעו אולי תוכלו להגיע להסכמים או להבנות שמקובלות על שניכם.
    מהם הערכים שאתם רוצים לקיים בזוגיות? מה זה כבוד הדדי? מה מידת החופש שאתם מאפשרים אחד לשני? מהי חלוקת האחריות ביניכם? איך מבלים זמן איכות?
    איך אנחנו מנהלים את התקשורת בינינו?

ממקום מאד אמיתי של כבוד, קבלה, אהבה אפשר להגיע לשותפות יפה ונינוחה.
    אפשר להתגבר על כל הבעיות....

בהצלחה!
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו