ביקורת בונה או רודנות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביקורת בונה או רודנות?
    ר.ק.
    19/12/2007

שלום רב,
    מתנצלת מראש על האורך .
    אני בת 29, עליתי מרוסיה עם הוריי לפני 16 שנה, עברנו את כל קשיי הקליטה, שכללו לעיתים מחסור במוצרי מזון בסיסיים בבית. כמו כן אימי עברה שבץ מוחי בהיותה בת 47, ומאז היא מוגדרת כנכה 100% לצמיתות, כאשר אבי הוא מפרנס יחיד מאז ועד היום. השתדלתי לא להיות למעמסה כלכלית על הוריי, ואף עבדתי בטיפול בקשישים עוד בהיותי בתיכון, ע"מ לעזור מעט בפרנסת המשפחה. מאז גיל 18 איני נעזרת כמעט בהוריי, את לימודי התואר הראשון שלי ואת לימודי התואר השני , כולל מחיה, מגורים וכו', מימנתי לבד. כאשר עבדתי בין התארים, השתדלתי גם לעזור להוריי מבחינה כספית.
    כמו כן הכרתי בארץ מישהי עם סיפור חיים קשה במיוחד, שכלל שתי השתלות כליה, דיאליזה וכו'. בעקבות מחלתה היא הוגדרה כנכה 100% לצמיתות. הפכנו לחברות טובות, וכיום אנו כמו אחיות. גם חייה האישיים של בחורה זו אינם דבש, וכיום היא אם חד הורית לשתי בנות קטנות, כאשר אבי הילדות הוא נרקומן, שיצא ונכנס לכלא בשיטת הדלת המסתובבת. עוד לפני הולדת ילדיה עזרתי לה כמיטב יכולתי,אם מבחינת ניירת, התכתבות מול מוסדות וכו', ואם מבחינה כספית. לאחר הולדת ילדיה, שהם כמו אחיינים מבחינתי, ברצוני לדאוג להם ולעזור לאמם לגדל אותם בצורה הטובה ביותר, להעניק חינוך, השכלה וכו'. הילדים אינם אשמים בכך, שאביהם חסר אחריות.
    כפי שניתן לראות, כל חיי הייתי מוקפת במקרים סוציאליים, שעסוקים בהשרדות יום-יומית, וגם אני עצמי עסוקה בהשרדות זו. נסיבות חיי פיתחו אצלי סדר עדיפויות די ברור בכל הנוגע לחלוקת המשאבים המצומצמים העומדים לרשותי. המראה החיצוני לעולם לא היה בראש סדר העדיפויות שלי, ועקב הנסיבות המתוארות לעיל, נדחק לתחתית הסולם.
    הייתי בקשר עם בן זוגי כשנה וחצי. הקשר היה סביר, עם עליות וירידות. גם יחסי המין היו טובים ומספקים, עם משיכה הדדית. ראיתי את הקשר הזה כרציני מאוד, השקעתי בו מעל ומעבר ליכולתי, גם מבחינה רגשית וגם מבחינה כספית. יצוין, כי מצבי הכספי אינו מזהיר, בלשון המעטה, עקב היותי סטודנטית. הצעתי לבן זוגי לעבור לגור יחד לאחר שאסיים את לימודי התואר השני שלי תוך מס' חודשים.
    בן זוגי לשעבר נותן משקל רב מאוד לכל הקשור במראה החיצוני, טיפוח וכו', בעוד שאצלי בקשר הזוגי תכונותיו האישיות של בן הזוג נמצאות בראש סולם העדיפויות. בשיחה על המשך הקשר בנינו ועל מגורים משותפים, בן זוגי הבהיר לי, כי אומנם חש כלפיי חיבה עמוקה ומוקיר לי תודה על ההשקעה שלי בקשר , אך אינו מסוגל לפתח כלפיי רגשי אהבה ומחויבות אמיתית, כל עוד לא אשקיע בטיפוח ולא אטפל בפגמים במראה החיצוני שלי. הדברים שדורשים טיפול, לדעתו, הם שינויי תספורת, יישור שיניים וניתוח פלסטי באף.
    הסכמתי לשנות את התספורת ואמרתי, כי אעשה את יישור השיניים לאחר שאתחיל לעבוד, אך הניתוח הפלסטי הוא מבחינתי הקו האדום. אני מרוצה מהמראה שלי ,מלאת ביטחון עצמי ואיני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביקורת בונה או רודנות?

הוספת תגובה

• שלום לך ר.ק. יקרה

יעל צ'רניאק
    19/12/2007

קראתי את פנייתך היא כנראה נחתכה באמצע, אשמח אם תשלימי אותה ואת שאלתך ואז נוכל להגיב ולהשיב לך בהתאם..

ממתינה לשאלתך
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה שנקטעה

ר.ק.
    20/12/2007

אני מרוצה מהמראה שלי ,מלאת ביטחון עצמי ואיני חשה שום צורך לשפר/לשנות. ניתוחים פלסטיים (למעט מקרים של תיקון נזק לאחר מקרי אסון, תאונות או תיקון פגם חריג במיוחד ), הם בעיניי גחמה אופנתית וכניעה לתכתיבי המדיה. לאור המחסור שידעתי, לבזבז סכומים של אלפי שקלים על ניתוח יופי הוא פשע של ממש, שלא לדבר על כך, שסכומים אלה אינם עומדים לרשותי כרגע. ואם מדובר בעינין של סדר עדיפויות ,הייתי מעדיפה לתת סכום זה לחברה שלי, על מנת להקל עליה במעט את גידול בנותיה.
    הסברתי את כל זה לבן זוגי לשעבר. הוא טוען, כי אם אשקיע במראה החיצוני שלי, זה יקל עליי מאוד בשוק העבודה ובהתקדמות מקצועית, כך שהדרישות שלו לשיפור הן מתוך דאגה כנה ובסופו של דבר לטובתי. אמרתי, כי עד היום התקדמתי לא רע בזכות כישוריי המקצועיים ובכוונתי לעשות זאת גם בעתיד. כמובן שבנסיבות אלה הודעתי לו, כי הקשר בנינו הסתיים.
    השאלה שלי היא עד איזו רמה מותר לבן הזוג להתערב בהחלטות הצד השני בכל הנוגע לטיפוח ומראה. בעיניי לבקש לשנות תספורת/ ללבוש בגדים אחרים מתקבל על הדעת, אך דרישה לניתוח פלסטי מבלי שהצד השני כלל מעוניין בו היא מוגזמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על השאלה

יעל צ'רניאק
    20/12/2007

אני שומעת בדברייך את החוזק שלך ואת העמידה האיתנה על להיות אמיתית עם עצמך וזה מעורר השראה.
    את נוגעת פה בנושא מאד חשוב בזוגיות - חופש וקבלה טוטאלית.
    חופש להיות מי שאת ושבן הזוג יקבל אותך כמו שאת.
    החופש בזוגיות הוא הכרח, לתת חופש בזוגיות - זה אויר לנשימה.
    בני הזוג לעיתים מתחברים יחד מסיבות שונות, ורמת ההתפתחות האישית שלהם שונה.
    נתינת חופש, קבלת האחר וראיית הגדולה שלו ולא הפגמים שלו- כל אלו מראים על רמת ההתפתחות שלך.
    ככל שבני הזוג בעלי ערכים משותפים דומים (חופש, נתינה, קבלה, צמיחה), תפיסת עולם דומה יותר ורמת התפתחות גבוהה ודומה יותר - יוכלו יותר בקלות לקבל, להבין ולאפשר לשני להיות מי שהוא ולאהוב אותו כמו שהוא בלי צורך לשנותו!
    ככל שיותר אנשים יפנימו את הכלל הפשוט ש:
    לא ניתן לשנות את האחר (ללא רצונו) אלא רק את עצמך!
    יהיה לכולם טוב יותר.
    דרישה שהאחר יבצע ניתוח פלסטי ושינוי חיצוני משמעותי כזה או אחר, זו אינה קבלה אמיתית ואהבה ללא תנאי. זוהי אהבה שתלויה במראה החיצוני,
    אהבה טהורה היא אהבה למהות האדם, אהבת השלם כפי שהוא עם כל האיכויות וכל המגרעות.

שיהיה לך יום מקסים
    ותודה על השיתוף והשאלה

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו