מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר בטחון? מול אדישות?רועי ל09/03/2011
אהלן ארצה את עצתכם,
אני ובת זוגי יוצאים כשנתיים ומידי חודש חודשיים אנחנו רבים, לרוב זה בגלל שזוגתי טוענת כי אני לא מתייחס אליה מספיק ורוצה להיות איתי מבחינתה 24 שעות ביממה.
אנחנו גם עובדים ביחד ואני המנהל שלה בעבודה. לדוגמא: אני כותב לה בצאט בפייסבוק ולא עונה 5 דקות כי עשיתי עוד משהו במקביל וישר מתחיל ריב של40 דקות שאני לא מתייחס ויחס גורר יחס וכו' וכו'...
גם אני אינני טלית שכולה תכלת ובהרבה דברים אנחנו קצת שונים, היא חמה יותר ממני ואני קצת יותר אדיש ופחות מראה אבל אני אוהב אותה והיא החיים שלי :)
אודה לכם לעצה, מאמר או כל דבר שיעזור לנו להגיע לעמק השווה. כי באמת שאנחנו מסתדרים ובימים שאנחנו פרודים ועובדים ביחד בלבד היחסים בנינו מעולים משום שאין עליי את הלחץ התמידי ממנה ולה אין את הלחץ של "איפה הוא" ושיהיה איתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי יקר
יעל צ'רניאק10/03/2011פנייתך מעידה על כך שבאמת אכפת לך
לכל אחד מכם נראה שיש "שיעור" משלו בסיטואציה שאתה מתאר, השיעור שעליה לעבור כפי הנראה קשור לאישור עצמי, וחופש , השתחררות מתלות, לתת מרחב, אמון וכו'. אבל זה שלה והיא צריכה לבחור בכך!
באשר אלייך, כיוון שאתה מכיר אותה ואוהב אותה וקשוב לצרכים שלה ויודע מה היא צריכה ממך, זה דורש ממך גם לצמוח, להשתנות, אולי להביע יותר חום, להראות יותר, לבטא יותר, שהיא תדע ותרגיש שאתה שם , גם אם אתה עסוק כרגע ולא יכול לענות לה או לדבר איתה, אתה תמיד אוהב. נשים יותר מגברים (במקרים רבים) צריכות את הביטחון הזה.
הפתרון תמיד בדרך האמצע, כשכל צד צועד לקראת השני, יש מפגש והקשר מתחזק, התלות נחלשת ויש יותר מרחב אישי לכל אחד.
זוגיות טובה ובריאה מושתתת על חופש ומרחב אישי , הבסיס לכך הוא אמון מלא ויציב בקשר ובמיניעים של בן או בת הזוג.
האם אתה אומר לה שהיא חשובה לך גם אם באותו הרגע אתה לא יכול לענות לה כי אתה עסוק? האם אתה משתף אותה במה שאתה מרגיש?
תקשורת טובה ופתוחה חוסכת מריבות והאשמות. במקום תקשורת של תלונות, האשמות, תקשורת אפקטיבית היא שכל צד יאמר מה הוא מרגיש ולא מה השני לא עושה טוב, במקום לאמר מה לא בסדר, לראות מה אתה יכול לעשות למען הקשר, ומה אתה מרגיש לגבי הסיטואציה, ולהקשיב, אפילו בלי להגיב פשוט קודם כל להקשיב,
כשאתה תתחיל לעשות שינוי, צעדים קטנים ל"אמצע", הקשר בינכם ישתנה...
מקווה שזה עונה על שאלתך
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)