מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת השאלות חייב עזרה דחוףרונן15/03/2011
שלום אני רונן בן 24.5 מאזור הצפון, לפני כחצי שנה נפרדה ממני בת זוגתי לשעבר, בחורה שבאמת הייתה משהו כ"כ משמעותי עבורי!!!אהבת חיי!! אני בחור בוגר מלומד ומחוזר, בעל עבר זוגי רב, קשרים של 3.5 שנים, ועוד..אני אדם מאוד זוגי. היינו יוחד כ9 חודשים שהן באמת השתנו חיי.הקשר התחיל בזה שהיא הייתה מעוניינת הרבה יותר ממני, הראתה זאת מאוד ועם הזמן התאהבתי בה עד מעל הראש. היחסים איתה ואם משפחתה היו מצויינים וגם היו דיבורים רבים (סתם בצחוק כזה) על חתונה שהיא עצמה יזמה ובאמת שהיתי איתה הכי מאושר שיש..עד שלקראת סוף הקשר התחילו ריבים שנפתרו בדר"כ באותו היום, בדר"כ על ידי. אם הזמן היא ראתה אותי כמובן מעליו ואפילו אמרה לי זאת, ולא פעם אחת. פתאום החליטה שהיא רוצה הפסקה, לקחתי את זה מאוד קשה ולאחר שבוע פחות או יותר חזרנו יחד.היתה בתקופת גישושים כזאת..לאחר שלא יכלתי כבר להיות באוויר ודרשתי שהיא או איתי או מספיק כי אני רוצה אהבה אמיתית היא החליטה שכדאי להפרד, אמרה כמה שהיא אוהבת אותי וכמה שאני מקסים וכאלה...מאז עברה חצי שנה והיא פשוט לא יוצאת לי מהראש בכלל!! לא משנה מה ניסיתי..בתקופה הזאת לאחר חודש של פרידה החלטתי לצאת עם אחרות כדי להוציא אותה מהראש זה קצת עזר אבל היא הייתה עדיין חזק מאוד שם. גם הייתי בקשר של שלושה חודשים עם בחורה מקסימה שבאמת הראתה המון רגש ואכפתיות אבל זה כאילו בא לי קל מידי וכל הזמן האקסית הייתה בראש, ממש כל הזמן וזה הקשה עליי מאוד. לפני כחודש ניפרדנו ומאז האקסית בכלל קפצה לראש ולא יוצאת משם. מאז הפרידה לא החלפנו אף מילה. אני מתעדכן במצבה ע"י הפייסבוק בו ישנן עדין תמונות שלנו יחד.היא באופן קבוע מורידה תמונות ומסננת אבל אותנו היא משאירה ככה שכולם יכולים לראות. לפני כחדש וחצי לאחותה היתה בת מצווה ושלחתי לה המון מזל טוב ודברים נחמדים וד"ש לכל המשפחה כזה..והיא החזירה לי גם כן ושכל המשפחה מתגעגעת אליי ושאני אמסור ד"ש מכולם..ברור לי שהאקסית הייתה בתמונה גם, ועוד כל מיני איתותים קטנים כאלה שאני בכל פעם מעצים ופשוט מחכה כבר שהיא תעשה איזה צעד .לאחרונה חזרה האקסית מעיסוקייה ומתחילה את חייה האזרחיים היציבים ..לא ידוע האם כדאי לנסות ולהתחיל איתה אפילו בקטנה מה עינינים מה נשמע כזה ואולי אם הזמן לתת לזה לזרום אולי לשבת לקפה/ להיות ישיר בואי נשב אני רוצה לדבר איתך כזה ולדבר על זה שאני רוצה לנסות או משהו..אני חושב שאם אעשה את זה לחיוב או אף לשלילה כאשר אקבל את הלא הזה אוכל להשתחרר ממנה סופית כי כרגע כל סטטוס או תמונה מעלה לי מחשבות בראש ומשגע אותי..או שאולי בכלל אליי לא לדבר איתה כלל ואולי יום מין הימים היא תיצור קשר..אני מרגיש שבאמת אני ממש רוצה אותה בכל ליבי ולא מוכן לוותר עלייה למרות שבעבר היא ויתרה עליי לטובת זה שהיא רוצה את הלבד שלה..כמו שאמרתי בעיני בתקופה זו היא תרצה להתייצב ולכן אולי כדאי לפעול..מה לעשות מה לעשות..אני ממש חייב כבר שלווה זה מוציא אותי מדעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן יקר
עדה מורג16/03/2011אני שומעת מדבריך מערבולת של רגשות והרבה בלבלול.
באמת מאד קשה לחיות עם אובססיה בראש, בציפיה מתמדת מה היא תעשה או לא תעשה, בחוסר ודאות ובמועקה.
אני מזמינה אותך לברר לעצמך , עמוק בפנים, מה אתה מרגיש כלפיה. האם היית רוצה לבסס את היחסים איתה? האם אתה חושב שזו אשת חייך?
אתה קורה לה "אהבת חיי".... האם זה אכן כך?
אם התשובה אכן חיובית אני לא רואה מאיזה סיבה אתה מוותר על רגשותיך.
למען הבריאות הנפשית שלך ,אני מציעה לך לברר את הדברים בצורה ישירה וחד משמעית.
לך, ספר לה כמה אתה אוהב אותה, ספר לה כמה אתה רוצה אותה ....
תקשיב לתגובה שלה....היא יכולה להיות לא מוחלט, היא היא יכולה להיות דו משמעית - אולי כן, אולי לא .... תילחם על אהבתה כל עוד אתה יכול אך מבלי לפגוע בה.
יתכן שהיא היתה זקוקה לזמן הזה כדי לברר עם עצמה את רגשותיה. אך גם לך מגיע שקט נפשי ובהירות לגבי מה הלאה...
אם התשובה תהיה חיובית.....כדאי שמבעוד מועד תבדוק עם עצמך איך תרצה שהקשר איתה יתנהל, מה יהיו היחסים, איך תהיה התקשורת ביניכם, מה אתה תורם לזוגיות, מה תרצה לקבל ממנה ועוד.... אני מציעה לכם לערוך הסכמים - גם אם לא כתובים - על איך
אתם מקיימים זוגיות אוהבת, חברית, בטוחה, מכבדת.
גם אם התשובה תהיה לא מוחלט - אתה תקבל את השקט הנפשי שמגיע לך ותוכל ללכת הלאה לקשר הבא שלך מבלי להביט אחורנית.
לעיתים רונן, אהבה דורשת אומץ ...לך היה אמיץ וקבל את אהבתך בחזרה.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)