מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאולגה15/03/2011
שלום,
אני בת 24 יש לי חבר שקטן ממני בשנתיים ,אני החברה הראשונה שלו והוא החבר השני שלי (שנינו לא ממש מנוסים מבחינה מינית, לא שכבתי עם החבר הראשון)
אנחנו חברים שנה וחצי, הוא באמת מקסים משתדל ומנסה לעשות המון דברים בשבילי.
אבל אני מרגישה שיש משהו בדרך שהוא עושה זאת, אינה גורמת לי לאושר, לאחרונה גם הוא העלה את הנושא הזה ואמר שכל הדברים שהוא עושה או ( אנחנו עושים ביחד) הוא עדין לא מצליח לראות אותי מאושרת, כמו שאני מגיבה לדברים שעושים ידידים שלי עבורי.
לאחרונה הייתה סיטואציה עם אחד הידידים שלי (הינו יחד במיטה) אבל באמת שלא קרה כלום בינינו, התחיל להיות אקט של של נשיקה שעצרתי מיידית (והוא כיבד את בקשתי עד הסוף).
אבל הבעיה היא שהמצב הזה הטריף לי את הראש, אני כל הזמן חושבת וחוזרת לסיטואציה הזאת. אפילו בחלומות שלי הוא הופיע כמה פעמים.
מה שחשוב לציין, זה שידיד שלי הוא באמת מחוזר, ואני יודעת שהוא היה עם המון בנות והוא בעל ניסיון מיני רב (הוא לא יודע שאני לא) - ולא בא לי להיות עוד אחת שנתפסת ברשת, למרות שהאינטואיציה שלי אומרת שהפעם זה שונה.
הבעיה שלי, זה שאני לא יודעת מה לעשות - אני לא יודעת מה ידיד שלי מרגיש כלפי, וכל פעם אני מתלבטת האם להיפרד מהחבר (עולות לי המחשבות שאני בהחלט מוותרת על משהו טוב שיכול להיות רק שלי).
השיקול הנוסף הוא שאנחנו לומדים ביחד, אמורים לסיים בעוד כחצי שנה את הלימודים של התואר, הרגשה שלי זה שהקשר שלנו יימשך עד סוף התואר ואז כל אחד מאיתנו יפנה לדרכו ובעצם אם נפרדים עכשיו - זה לא יהיה נתק מוחלט (אנחנו עושים מעבדות וש"ב ביחד).
מה שעוד מפריע לי זה שאני רגילה שהכל צריך לזרום בחיים (מה שידיד שלי מייצג) וחבר שלי מייצג ציבות.שני עולמות שונים לחלוטין.
כל הנושא משגע אותי עד כדי כך שאני לא מצליחה להתרכז בשום דבר אחר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולגה יקרה
יעל צ'רניאק16/03/2011עולה הרבה בלבול בדברייך.
מה את רוצה תלוי במה חשוב לך?
אני שומעת דילמה בין " 2 עולמות" או 2 ערכים שונים:
1. חבר שלך אדם מקסים, עושה ומשתדל עבורך, מייצג יציבות
2. הידיד שמנוסה ומנסה מייצג זרימה וריגושים
השאלה מה חשוב לך בקשר?
איזה ערכים היית רוצה שיהיו בזוגיות העתידית שלך? האם את רוצה כרגע קשר מחייב וזוגיות או שאת מחפשת ריגושים בלבד? איזה איכויות חשובות לך בבן זוג?
אלו שאלות מאוד חשובות שכדאי שתבהירי לעצמך.
כתבי לעצמך רשימה של ערכים שחשובים לך בזוגיות ובבן זוג. לדוגמא: אמון, פתיחות... נסי לראות עם איזה אדם תרצי לחלוק את חייך (אם את מחפשת בן זוג לחלוק איתו את חייך), מה נכון עבורך...
לאחר שתעשי רשימה מדוייקת , שאלי את עצמך:
האם האדם שאיתו אני נמצאת עונה על הדברים שחשובים לי בזוגיות ובבן זוג?
יתכן גם שיש נושאים שעלייך לעבוד עם עצמך כדי להרגיש טוב בזוגיות שנכונה עבורך... וכדי להיות מאושרת עם מי שאת, ללא קשר לבן זוג...
מקווה שזה יעזור לך ליצור בהירות
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)


.jpg)
