מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפשת עזרהיסמין16/03/2011
שלום אני בת 25 נשואה שנה וחצי ויש לי תינוק מקסים בן 4 חודשים,לי ולבעלי הייתה זוגיות מדהימה שכולם קינו בנו ואני אוהבת אותו מאוד,לאחר הלידה הרבה דברים בעצם השתנו ודי תיארתי לעצמי שזה מה שיקרה (הכל קרה כאילו ביחד) חודש ראשון היה לי מאוד קשה ובעלי עזר ותמך כמעט בהכל ומאוד שמחתי כי הוא היה בעצם העזרה היחידה של, עם הזמן כשלאט לאט התחילו להסתדר הדברים והתאפסתי על עצמי יותר הרגשתי שבעלי מאוד מתרחק ממני הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית כשזה בהעדר עזרה עם הילד או חוסר התייחסות אליי, הרבה פעמים ניסיתי לרמוז לו שינסה לעזור וליזום יותר( אפילו סתם להאכיל את הילד) או פשוט סתם לומר איזו מילה טובה כי לא שמעתי אחת כזאת מאז שילדתי,
כלפי חוץ הכל נראה טוב ויפה ואני הולכת לחברים ויוצאת אבל כלפי פנים הכל שונה, אציין גם שזמן קצר לפני הלידה בעלי עבר לעבוד במקום חדש עקב כל מיני סיבות שאני לא אהבתי בעבודה הקודמת וכרגע אני מרגישה אשמה למרות שהוא עשה זאת מרצונו בסופו של דבר, אך אני מרגישה בתוך תוכו שהוא מאשים אותי, נכון לעכשיו אני זאת שמטפלת בתינוק ועושה ממש הכל. בקרוב אני אמורה לחזור לעבוד כך שאני לא רואה שזה הולך להשתנות לטובה, קשה לי מאוד כרגע כי אני מרגישה שאנחנו מתרחקים יותר ויותר אחד מהשני וגם הילד שלי לא מבלה עם אבא שלו, כל פעם שאני מנסה לדבר זה מוביל לבכי מצידי או לכעס מצידו. כל כך חסר לי הלבד שלנו ביחד או סתם לצאת איזה ערב לבד ואני בעצם מחכה שזה יבוא ממנו? מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין היקרה
יעל צ'רניאק16/03/2011אני שומעת בדברייך את הכאב שלך, את הלבד...
את האשמה...
את ההמתנה שלך ליוזמה ולמילה טובה שלו...
שני דברים :
1. חשוב ליצור ערוץ תקשורת ולא לשמור בבטן את כל עניין האשמה והכעס, זה כמו כדור שלג שמתגלגל ואח"כ קשה יותר לעצרו.
את אומרת שאת מנסה לדבר וזה מוביל לבכי מצידך וכעס מצידו... הייתי מתבוננת איתך על הנסיונות שלך לדבר, כיצד את מעלה את השיחה, מי את שם , מולו כשאת מדברת? מה את מביאה לשיחה? האם את מתלוננת? כועסת? נעלבת? פגיעה וחלשה? מי את שם בשיחה?
מי היית רוצה להיות? לדוגמא: אוהבת, אכפתית, לוקחת אחריות על הצד שלך...
איך היתה נראית השיחה אם היית כזו? (אוהבת אכפתית לוקחת אחריו וכו') איך זה היה שונה ממה שהיה עד כה? תנסי ליצור תסריט חדש בדמיונך...
2. את ממתינה ליוזמה שלו, למילה טובה מצידו... מדוע את ממתינה? מדוע את מחכה שזה יבוא ממנו? (זה ברור שאת רוצה שזה יבוא ממנו, אבל אם זה לא מגיע ממנו את סובלת. בשביל מה לך? ) את כותבת בעצמך שחסר לך הלבד שלכם יחד, או לצאת יחד... מה דעתך לגרום לזה לקרות? מדוע את שמה את עצמך על hold, קחי אחריות ויוזמה הראי לו את הדרך, הכניסי שמחה והנאה לקשר, אם את זוהי שיכולה לעשות זאת - עשי זאת, למענך!!! למענו, למען שניכם, למען ילדכם.
היי מחוייבת ליצירה של שמחה בזוגיות, זה ללא ספק יעשה רק טוב!
מקווה שקיבלת חומר למחשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן עזרת לי הרבה תודה רבה!
יסמין16/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)