מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנאהאנונימי22/04/2011
שלום,
יש לי חברה כבר כמעט שנה..ואני לא מצליח להפסיק לקנא..בכל דבר אפילו הקטן ביותר, מישהו שמסתכל עליה..שמדבר איתה..ואפילו סתם מגיב על תמונה בפייסבוק.
אני יודע שזה מפריע לה אפילו דיברנו על זה פעם והיא אמרה והבטחתי לנסות להשתפר..אך אני לא מצליח אני תמיד מפחד לאבד אותה או שמישהו אחר יחשוב בכלל שהוא מסוגל לקחת לי אותה..
מה אפשר לעשות כדי לנסות להשתפר בעיניין זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דור יקר
עדה מורג23/04/2011אכן תחושה קשה! קנאה זהו רגש הרסני לא רק למערכת היחסים שלכם אלא גם לך באופן אישי.
חשוב שתבין שבאהבה אמיתית אין רכושנות...בת זוגך לא שייכת לך.
היא כנראה נמצאת איתך כי היא רוצה , כי כיף לה איתך, כי היא אוהבת אותך.
האם אתה מתאר לעצמך מה הקנאה הזו גורמת לה?
מה היא גורמת ליחסים ביניכם?
זוגיות זו מערכת יחסים הדדית בזמן נתון. כדי שהיא תימשך לאורך זמן יש להשקות ולטפח כמו שמטפחים גינה...רק אז היא פורחת!
אך קנאה היא סוג של יבלית, עשב רע שמתפשט ופוגע בכל חלקה טובה.
מאחר ואתה מודע לקנאתך, בכל פעם שאתה מרגיש שהיא מציפה אותך...אני מזמינה אותך לחשוב או לעשות משהו שמראה לחברתך כמה אתה אוהב אותה.
אהבה מביאה אהבה.....קנאה מביאה מחנק, התרחקות, פרידה...
איש לא יקח אותה ממך אם היא תרגיש שאתה אוהב אותה באמת בצורה זורמת וחופשית , בלי צורך לאחוז בה כרכוש....
וזכור תמיד שיש לכולנו בחירה חופשית.....אנחנו באופן טבעי בוחרים להיות עם מי שטוב לנו.
בהצלחה בהמשך!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אנונימי23/04/2011תודה על העצה אכן דברים נכונים ומעוררי מחשבה..
אך יש לי שאלה לגבי איך עלי אמור להגיב..
למשל כאשר היא הולכת למסיבה לבד עם חברות..אני משתגע מזה..מעצם המחשבה שיש מישהו שמנסה להתחיל איתה ונוגע בה, אני לא מפחד שהיא תזרום איתו אבל עצם המחשבה שהוא נוגע בה מוציא אותי מדעתי וגורם לי לשלוח אינספור הודעות דואגות אשר ברור לי שמציקות לה..
או למשל כשהיא מציעה לטוס לבורגאס עם חברות..
איך להגיב במצבים כאלה כדי לא לפגוע ביחסים ביניינו? כי זה באמת חשוב לי ואני לא רוצה להרוס עם זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדור יקר
עדה מורג23/04/2011מה באמת משגע אותך?
האם הגוף שלה שייך לך? האם כאשר מישהו נוגע בה זה אומר שאתה מאבד אותה?
האם כשר היא מבלה עם חברות זה אומר שהיא עוזבת אותך?
לעיתים הרגשות שלנו נובעים מפירושים מוטעים של המציאות...
כל פעם שרגש הקנאה והפחד עולים שאל את עצמך:
האם זה נכון ש....? האם זה באמת נכון שבמציאות.......?
ואז תיווכח שברוב המקרים הדמיון הפורה שלך מביא אותך לקנא.....
כאשר אתה מונע מפחד ומקנאה, אתה לא מונע מאהבה......
יחד עם זאת, ברגע נינוח ואינטימי אתה יכול לספר לה מה זה עושה לך, איך אתה מרגיש כאשר דברים כאלה קורים. דבר תמיד בלשון "אני" : אני מרגיש ש... ללא שמץ של האשמה או טרוניה. אני בטוחה שהיא תקשיב ותבין.
ואל תשכח לומר לה כמה אתה אוהב אותה......
בהצלחה!
עדה
כפי שאמרתי אהבה מביאה אהבה - פחד וקנאה מביאים ניכור, התרחקות, פרידה.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנונימי23/04/2011וואו תודה רבה על התגובה המושקעת והמהירה!
אנסה זאת מיד בפגישה הבאה :) תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)